Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Vilka tetror

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Vilka tetror

  Håller på att starta om mitt 240-liters. Första invånarna kommer att bli tre siameser som ska få rengöra slimlinebakgrunden. Sen vill jag ha tetror med. Helst två stim, finns det tetror som trivs på olika nivåer? Gillar de "lysande" sorter a som neon/kardinal (vet det är olika sorter) kolglöd och liknande. Håller de sig till varandra eller blandar de sig till ett stort stim? Något förslag på två vackra sorter som kan komplettera varandra?

  Skickat från min GT-I9505 via Tapatalk
  www.devons.se

  #2
  Jag tycker att det blir finare med två stim om man har tetror med olika slags kroppsbyggnad, t ex ett stim med Kardinal- eller Neontetror och sen ett stim med någon tetra med högre kroppsbyggnad, t ex Fantomtetra
  Min projekttråd: https://www.zoopet.com/forum/forum/-...rikansk-biotop

  Kommentera


   #3
   Gillar själv Kardinaltetror och Nannostomus beckfordi. Den sistnämnda är överallt, även högre upp. Många intressanta beteenden. Kardinaltetror för att den är så sanslöst vacker. Den stimmar dock bara bra när den är rädd.
   Juwel Vision Sällskapsakvarium 180L , Juwel Vision 450L Diskus, Juwel Vision 450L Asien/Oceanien
   Juwel Lido 120

   Kommentera


    #4
    Jag har neontetror, rödmunnar och citrontetror i mitt lilla SA.
    Oftast är dom uppdelade.
    Citrontetrorna och rödmunnarna stimmar bra i egna stim och neonerna är utspridda överallt. Och dom är som kardinalerna, stimmar bara när dom är rädda.

    Men min favorit av dessa är citrontetran. När hanarna är leksugna och börjar moppsa upp sig mot varandra så är dom en väldigt vacker fisk med svagt gul färg på kroppen och lysande svartvit ryggfena

    Edit: Svart/gul ryggfena ska det ju va
    Senast ändrad av Jesper Broman; 2014-02-18, 08:19.

    Kommentera


     #5
     Rödmunnar.. är min senaste favorit. De är vackra att se på. Faktiskt en färgklick med sitt röda huvud och den svartvita stjärtfenan som ser ut som en signalflagga. Och de stimmar jättefint. Läckra att se på då de simmar fram o tillbaka i karet. Håller sig mest i mellanläget.
     Högre upp har jag vinkeltetran. Också en fin fisk. Lite större variant av tetra.
     Juwel 180 l + räkkub aquael 20 l
     http://www.zoopet.com/forum/showthread.php?t=155429

     Ordning är till för idioter - Genier behärskar även kaos !!!

     Kommentera


      #6
      Min nummer 1 är rödmunnar. Stimmar bra och otroligt vacker. Även kardinaler tycker jag är otroligt fina men dom glider mest omkring.
      /Lars

      Kommentera

      Sparar...
      X