Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Rio 180l

Kollapsa
X
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  #31
  Har du någon Ph mätare som styr CO2 tillförseln?

  Vad har du för gödning?
  Med goda idéer är det som med svamp; där man hittar en finns det ofta flera
  http://www.youtube.com/user/c90368
  /Maths

  Kommentera


   #32
   Ursprungligen postat av c90368 Visa inlägg
   Har du någon Ph mätare som styr CO2 tillförseln?

   Vad har du för gödning?
   Använder pH-controller och pmdd.

   Kommentera


    #33
    Ursprungligen postat av Sleaper Visa inlägg

    Använder pH-controller och pmdd.
    Ja, det var väl en dum fråga, men timman var sen och jag ville bara kolla av.

    Om du har alla dessa förutsättningar så borde du inte ha "smältande växter och alger". Eftersom du har alger så finns det uppenbarligen för mycket näring i förhållande till vad dina växter kan ta upp. Jag tittade på din växtlista, men mitt minne för de latinska namnen är för dåligt för att placera dem i rätt kategori. Men prova med att slänga i en riktig "bonna växt" typ vattenormbunke som suger åt sig näring och får stopp på algerna, under en kortare tid naturligtvis.

    Kan även vara värt att lägga i en liten kalksten, för att se vad som händer och lite extra järn. Jag kompletterade alltid pmdd med växtgödning som innehöll järn. Pmdd är ju egentligen bara "bränsle" till växterna, de behöver även mineraler.
    Med goda idéer är det som med svamp; där man hittar en finns det ofta flera
    http://www.youtube.com/user/c90368
    /Maths

    Kommentera


     #34
     Oftast får man inkörningsproblem oavsett vad för teknik och preparat etc. som används. Att t.ex. cryptocoryne smälter i ett nytt akvarium är mer regel än undantag, men samma sak gäller även en del andra växter. Som "bonnaväxt" har jag H Difformis som kanske passar i den kategorin. Men även Hemianthus är en lätt och tacksam växt som växer snabbt. Att det blir alger i början i ett hightec-kar med mycket ljus och näring är heller ingen nyhet. Soil och bottennäring läcker ju också en hel del näring i början osv. Men det är ett övergående problem så jag är inte speciellt bekymrad över detta. Seiryustone innehåller en hel del kalk och i pmdd ingår även micronäring som järn.
     Senast ändrad av Sleaper; 2019-04-18, 07:11.

     Kommentera


      #35
      Nyfriserat och tämligen algbefriat, så det verkar hoppfullt i nuläget. Om man skulle ge en kort recension av Rio 180l så kan man säga att det mesta stämmer med detta karet. Proportionerna är hyggliga, alltså längd i förhållande till djup och höjd. Annars tycker jag Juwel gör Rio-karen för höga i förhållande till djup, skulle hellre ha lite mer bottenyta istället för höjd. Filterstorlek och pumpkapacitet i 180l är helt ok. Originalbelysningen funkar också bra, även för lite mer ljuskrävande växter. Just Rio 180l verkar också vara det akvarium som Juwel säljer mest av, vad jag har hört. Storleken gör väl att det passar dom flesta, kanske man kan anta. Det bubblar på rätt bra i karet alltså ..

      Kommentera


       #36
       Riktigt snyggt

       Kommentera


        #37
        Tack! Nu kan man ju börja få lite ordning efter vissa inkörningsproblem.

        Kommentera

        Sparar...
        X