70*70*70 Kub SA-Första Projekt! (med skada)

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Nubi
    • March 2009
    • 9026

    Grenmalar blir större mkt mkt större än häxmalarna. Aldrig sett en RÖD grenmal, de jag sett är ljusgråa eller mörkgråa med lite brunt i sig, men aldrig så ljus/röd som din.
    Jag är ingen expert men bilden och länken du la upp, är på en häxmal. INGET fel i att äga häxmalar De är super fina och trivs i strömt kar
    Livet är som en kaka, kan innehålla spår av nötter

    Varför vara som alla andra, när man kan vara annorlunda
    Fiskbloggen

    Kommentar

    • hannesc
      • December 2009
      • 13085

      okej. haha. aja det var mest en långsmal mal jag var ute efter o det gick ju bra. :P

      Kommentar

      • Nubi
        • March 2009
        • 9026

        Ursprungligen postat av hannesc
        okej. haha. aja det var mest en långsmal mal jag var ute efter o det gick ju bra. :P
        skaffa 3 till
        Livet är som en kaka, kan innehålla spår av nötter

        Varför vara som alla andra, när man kan vara annorlunda
        Fiskbloggen

        Kommentar

        • Föllförfisk
          • April 2010
          • 620

          Tillhör inte häxmalarna grenmalarna? Eller är jag ute och cyklar?liksom att vissa malar tillhör harneskmalar..?

          Kommentar

          • makki
            • April 2010
            • 435

            hannesc, mäsken som jag blandade ihop för 2-3dagar sen har redan blivit sämre kommer typ 1bubbla per 3sec nu.
            220L Parachanna Obscura,
            105L Channa sp. "assam",
            54L Mix

            Kommentar

            • hannesc
              • December 2009
              • 13085

              a min dör rätt fort med. borde hålla en vecka iaf. kanske funkart bättre om man tillsätter lite bikarbonat ( bakpulver) eller stryp ner bubblandet lite med en klämma på slangen. en såndär liten "tving"

              Kommentar

              • makki
                • April 2010
                • 435

                Okej :S kan testa med bikarbonat i nästa sats jag gör, ca hur mycket ska jag tillsätta? Hur skulle det hjälpa o strypa ner bubblandet? Då får man ju ännu mindre när det redan är för lite nu?
                220L Parachanna Obscura,
                105L Channa sp. "assam",
                54L Mix

                Kommentar

                • hannesc
                  • December 2009
                  • 13085

                  vem säger att det är för lite nu?? tänkte du kune strypa när du sätter igång en ny sats. vet inte hur mycket man ska ha i. men googla på det. finns ju andra rescept så satt säga.

                  Kommentar

                  • cavelzini
                    • October 2009
                    • 318

                    Ska köra igäng med mäsk här med när grejerna från PWSS kommer, förhoppningsvis måndag...det jag har reagerat på med många recept är att många har ganska stor mängd jäst i förhållandet till socker, du kan ju testa att köra med lite mindre jäst så att det inte bränner allt socker så snabbt

                    Kommentar

                    • makki
                      • April 2010
                      • 435

                      Ursprungligen postat av cavelzini
                      Ska köra igäng med mäsk här med när grejerna från PWSS kommer, förhoppningsvis måndag...det jag har reagerat på med många recept är att många har ganska stor mängd jäst i förhållandet till socker, du kan ju testa att köra med lite mindre jäst så att det inte bränner allt socker så snabbt
                      Har haft rätt mycket socker.
                      220L Parachanna Obscura,
                      105L Channa sp. "assam",
                      54L Mix

                      Kommentar

                      • makki
                        • April 2010
                        • 435

                        Ursprungligen postat av hannesc
                        vem säger att det är för lite nu?? tänkte du kune strypa när du sätter igång en ny sats. vet inte hur mycket man ska ha i. men googla på det. finns ju andra rescept så satt säga.
                        Aha du menar så. Men har läst att 1 bubbla/sec är bra.
                        220L Parachanna Obscura,
                        105L Channa sp. "assam",
                        54L Mix

                        Kommentar

                        • cavelzini
                          • October 2009
                          • 318

                          Ursprungligen postat av makki
                          Har haft rätt mycket socker.
                          Hehe...det är nog bara testa lite lite olika tills man hittar nåt som funkar tror jag, finns ju hur mycket som helst att läsa med olika teorier har jag sett

                          Kommentar

                          • VisualDarkness
                            • February 2010
                            • 7417

                            Ursprungligen postat av makki
                            Har haft rätt mycket socker.
                            Problemet är bara att avfallsprodukterna av reaktionerna är i form av alkohol och har man för mycket jäst kommer alkoholhalten stiga snabbt och svampen dör, oavsett sockermängd.
                            180l Sällskap:
                            http://www.zoopet.com/akvarium/akvarium.php?NR=648
                            60l Asien:
                            http://www.zoopet.com/akvarium/akvarium.php?NR=663

                            Kommentar

                            • makki
                              • April 2010
                              • 435

                              Okej. Får väll experimentera lite tills man kommer fram till något bra. Nu har jag dock en annan fråga, har KH på ca 3 och PH 6,5. Är det dåligt?:O Läste någonstans att får man PH runt 6,5 eller under så förstör det någon nitrifikationsbakterie?
                              220L Parachanna Obscura,
                              105L Channa sp. "assam",
                              54L Mix

                              Kommentar

                              • hannesc
                                • December 2009
                                • 13085

                                har ingen aning makki.

                                Kommentar

                                Arbetssätt...