Malar - Övriga malar

Agamyxis pectinifrons

Prickig knorrmal


Vetenskapligt namn:
Agamyxis pectinifrons
Tidigare vetenskapligt namn:
Doras  pectinifrons
Familj:
Doradidae
Handelsnamn:
Prickig knorrmal
Ursprung:
Peru: Pebas
Foto på fisken Agamyxis pectinifrons Foto © Mark Smith
Allätare. Äter i akvarium allt standardfoder. Kan också ta en del småfisk. Den prickiga knorrmalen är i huvudsak nattaktiv, men kan när den väl vant sig vid akvariet också komma ut under dagen. Den är substratlekare bland flytväxter. I akvariet skall det finnas många gömställen (stenar eller rötter) och en del flytväxter som ger ett dämpat ljus. Kan gräva ner sig, därför är det lämpligt att i åtminstone en del av akvariet ha finkornig sand som bottenmaterial. Den kan under en period tåla temperaturer ner till 15°C. Honorna har högre kropp än hanarna.

Medlemmarnas kommentarernu förstår jag
Kommentar av: malawifisken den 2009-02-02

varför andra skrivit att dom sällan ser den/dom. Har inte sätt min nu sedan den fick flytta in i mitt 720L kar för en månad sadan...

Fettot nummer ett=)
Kommentar av: malawifisken den 2008-11-04

Att andra knappt ser denna mal i sina kar förstår jag inte. Min är framme rätt ofta, iallafall ett par ggr om dagen. Direkt det kommer ner en smula mat i karet så e han framme. Riktigt gluppsk liten sak på runt 8-9cm=)

En favorit...
Kommentar av: C.Ciklid den 2005-03-11

När min man tjatade om denna knorrmal var jag helt anti att införskaffa dem till akvariet... Men han fick viljan igenom och nu kan jag tycka de är rätt söta. Har fyra stycken som alltid ska vara till sammans. Den största på ca 8cm är den ljudligase. Man hör honom och de andra gruffa tillsammans i sin håla. De ser ut som pingisbollar... riktigt välgödda krabater. De har nu vågat sig ut under dagtid och jag tycker de är jätte trevliga "små" malar.

Hej
Kommentar av: alundra den 2004-07-11

Jätte charmig fisk men tyvärr syns den väldigt sällan.

Radera din kommentar
Doldis!
Kommentar av: sundelin den 2004-04-25

Har haft denna mal i ca 6månader men kanske sett den framme 2 ggr, Verkar skaffa sig ett bra mörkt ställe sen ligger den där hela tiden. Ganska tuff för den flyttade in i en grotta där ett zebra ciklid par ville leka men dom fick ge sig och hitta ett nytt ställe =)

Radera din kommentar

Goldmedlemmarnas akvarium med fisken


Har du mer information om arten. Skicka gärna information till oss så uppdaterar vi artbeskrivningen
Skicka information