Vinbärsnäckor

#1 - 27 maj 2007 13:17
Hej.

Jag har varit ute idag och hittat vinbärsnäckor.

Hur gör jag för att få ut de ur skalet?


Mvh Daniel
#2 - 27 maj 2007 14:39
Menar du vinBERGSsnäckor, som finns i trädgården? Sådana:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Vinbergssn%C3%A4cka
Jag hoppas du inte ska ha dom i akvariet, för där kan dom inte leva. Eller ska du ha dom som mat till fiskarna...?

Deras skal sitter ju fast på kroppen! Så dom kan inte "tas ut ur" skalet!
Om du menar att du vill locka fram dom så att dom börjar krypa, så har dom störst chans att komma ut på en skuggig fuktig plats där dom får vara ifred. Lägg fram en äppelklyfta till dom, dom älskar det.
#3 - 27 maj 2007 14:45
antar att du ska använda skalen till snäcklekare eller dylikt?

har själv aldrig gjort det, men bäst är nog kanske att avliva snäckan och sen koka den så köttet lossnar.
(ska dock lukta nåt förjävligt har jag hört)

annars kan man ju testa att köpa redan döda (och kokade?) snäckor på ica på burk.
#4 - 27 maj 2007 16:25
Vinbärsnäckor

Tanken var att bara ha skalen till snäcklekarna.
#5 - 27 maj 2007 16:29
walle77 skrev:
Tanken var att bara ha skalen till snäcklekarna.


prova gå och leta efter tomma skal ist.
#6 - 27 maj 2007 16:37
Vinbärsnäckor

Hittade inga toma skal.
#7 - 27 maj 2007 20:49
Tycker ändå inte att du ska döda en sådan snäcka bara för att få tag på skal. Det är en sak om man dödar små djur för att man har köttätande/levandeätande fiskar, men att döda en fin snäcka bara för att få tag på skalet tycker jag är onödigt.

Kroppen sträcker sig ju långt in i skalet och det kommer vara rester av snäckan där inne även om du dödar den, torkar den eller fräter bort den på något sätt. Inte bra att lägga i akvariet. Satsa på att köpa en snäcka någonstans istället...
#8 - 27 maj 2007 21:23
men han ska ju inte döda den :p

Det finns ju frysta Vinbergssnäckor, som är fyllda med vitlökssmör, på ICA, Hemköp i frysdisken med skaldjur. Jag köpte sånna, körde dom i ugnen, som det står på förpackningen när man ska äta dom. Sedan smakade vi några. Själva snigelköttet var ju inte hårt, då utan mer slemmigt :D då kunde man ta en liten gaffel eller grillpinne och peta ur kroppen. Sedan sköljde jag ur skalen och kokade dom en gång.
#9 - 27 maj 2007 21:40
toccata skrev:
Tycker ändå inte att du ska döda en sådan snäcka bara för att få tag på skal. Det är en sak om man dödar små djur för att man har köttätande/levandeätande fiskar, men att döda en fin snäcka bara för att få tag på skalet tycker jag är onödigt.



Kroppen sträcker sig ju långt in i skalet och det kommer vara rester av snäckan där inne även om du dödar den, torkar den eller fräter bort den på något sätt. Inte bra att lägga i akvariet. Satsa på att köpa en snäcka någonstans istället...


jag förespråkar verkligen inte att man ska döda djur av något slag, ville bara svara på frågan.
#10 - 28 maj 2007 06:36
walle77 skrev:
Hittade inga toma skal.

Det finns att köpa i välsorterade delikatessaffärer.
Annars kan man fråga personalen på någon finare restaurang som serverar "sniglar" - de serveras i skal, och de brukar kasta skalen efter servering. Har du tur och tittar med bedjande ögon, så kanske de kan spara några åt dig.
#11 - 28 maj 2007 07:02
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]Jag såg tomma skal i en ICA-butik i förra veckan.[/COLOR][/FONT]
#12 - 29 maj 2007 13:02
anars har dom vinbärsnäckor på akvarie lagret :)!!! sen kan man koka dom o pilla ut liket (inte trevligt men det går[V])
#13 - 29 maj 2007 20:15
Varför köpa frysta sniglar??? Det är ju också djur plågeri eller???? Det är ju samma sniglar.











Annons