amoramir skrev:hej! jag har köpt flera par blackmolly senaste åren men de bara dör. med tanke på att mina guppy blir bara mer och mer. medan jag har inte haft en enda molly som blev gravid ens. ( de lever max 3 månader hos mig o sen dör de bara) undrar varför?
amoramir skrev:hej! jag har köpt flera par blackmolly senaste åren men de bara dör. med tanke på att mina guppy blir bara mer och mer. medan jag har inte haft en enda molly som blev gravid ens. ( de lever max 3 månader hos mig o sen dör de bara) undrar varför?
janson skrev:Precis samma erfarenhet! De dör och dör, ända problemet är att de hinner yngla innan de dör så jag blir aldrig av med dem. Mina är mer prickiga än svarta också nu efter alla generationer.
BM vill ha lite annat vatten, en annan jag snackade med i en affär för många år sedan rekommenderade bikarbonat och salt till dem. Jag vet inte riktigt om det funkar. Någon kommentar om det tummen?
Bikarbonat används väl för att inte PH ska sänkas för mycket? När jag slutade med det dog BM iaf snabbare än vad de gjorde innan.
(Slutade med bikarbonat utan att veta att de skulle dö snabbare men de övriga verkar inte bry sig.)
åheim skrev:Ingen bra idé Ludde:D Bättre att bara sakligt tala om att den hade fått klämskador när de fångade den och att du nu vill ha en ny;)
Ludde87 skrev:Hur mycket bikarbonat resp salt använde du? nu har jag en mollyhona av de jag köpte i onsdags som mest ligger på botten och ser ledsen ut... Hällde i en halv tesked naturligt flingsalt i karet som är på 170 liter, vet inte om det gör någon nytta i den mängden iofs.
Kanske dags att dra igång ett avelsprogram för att förbättra kvaliteten på våra mollys?
janson skrev:Ledsen för sent svar, minns inte var denna tråden låg. :p
Salt minns jag inte exakt, men bikarbonat var iaf en tesked / 100L. Men vad kan saltet varit. En matsked / 100 L kan det varit men osäker om det stämmer.
janson skrev:Precis samma erfarenhet! De dör och dör, ända problemet är att de hinner yngla innan de dör så jag blir aldrig av med dem. Mina är mer prickiga än svarta också nu efter alla generationer.
BM vill ha lite annat vatten, en annan jag snackade med i en affär för många år sedan rekommenderade bikarbonat och salt till dem. Jag vet inte riktigt om det funkar. Någon kommentar om det tummen?
Bikarbonat används väl för att inte PH ska sänkas för mycket? När jag slutade med det dog BM iaf snabbare än vad de gjorde innan.
(Slutade med bikarbonat utan att veta att de skulle dö snabbare men de övriga verkar inte bry sig.)