Vanliga gröna ärtor.

#1 - 9 december 2008 13:33
Hallå,

har lite funderingar på hur mycket 'farliga' ämnen det blir av resterna av ärtor?

Jag har slängt ner ett par gröna ärtor till mina malar, och funderar på när jag måste städa upp dom?

/markus
#2 - 9 december 2008 13:39
Om dom ligger kvar på morgonen kan du suga upp dom, kom ihåg att skala ärtorna.
#3 - 9 december 2008 15:06
Jo, jag bara tänkte på hur pass onyttigt det är för vattnet om det ligger kvar där i...
#4 - 9 december 2008 16:55
All typ av mat som läggs i 25-27 gradigt vatten kommer att surna rätt så fort och som regel ska all fiskmat som inte äts upp avlägsnas från akvariet, vad som gäller specifikt för gröna ärtor har jag inte en susning om.
#5 - 14 december 2008 14:15
sukini/squash kan ligga i flera dagar utan att börja bli mjuk, om vatenkvalliten är god.
#6 - 14 december 2008 17:42
Det kommer lukta väldigt illa av vattnet om du låter det ligger kvar, brukar ta upp mina grönsaker dagen efter för att inte belasta vattnet.
#7 - 14 december 2008 18:38
Tack för era svar =) Det enda jag använt tidigare till mina malar är vanlig gurka..
#8 - 17 december 2008 15:43
Gaffel skrev:
Om dom ligger kvar på morgonen kan du suga upp dom, kom ihåg att skala ärtorna.



Hej, läste tråden och blev lite fundersam på varför skalet är farligt.
Beror det på matsmältningen?
//S
#9 - 17 december 2008 15:57
Jag skalar själv inte ärtorna... De gånger jag har gett ärtor har jag hettat upp dom i vatten sen mosat dom lite..











Annons