Steka fisk och surfa Zoopet!

#1 - 6 januari 2004 02:26
Kom hem från krogen...blev så j_vla sugen på regnbåge![:-36]
#2 - 9 januari 2004 22:41
värre om man blir sugen på sushi då...
#3 - 9 januari 2004 22:47
Kom precis hem. Har ätit fyra ljusa fiskar och en mörk på puben. Är lite lagom däst.
#4 - 9 januari 2004 22:52
Bläää,... sushi är äckligt[:-27], men fiskpinnar är gott![:-63][:-21]
#5 - 9 januari 2004 23:04
sushi är visst inte äckligt! *tjurar* fiskpinnar är gott men lutfisk -det är äckligt *s*
#6 - 10 januari 2004 00:23
Sushi är mums!
#7 - 10 januari 2004 09:49
Blev ett par fiskar från Skottland igår:)
#8 - 10 januari 2004 09:52
*påminner om JC(?)-reklamen med grisen och julskinkan*[:-34]
#9 - 10 januari 2004 13:49
hahaha! verkligen fiskar ni pratar om? ;)
#10 - 10 januari 2004 13:50
sushi OCH fiskpinnar är gott!! =)

däremot massa ben i maten är mindre gott..=/
#11 - 10 januari 2004 14:01
Fiskpinnar?!
Röding och laxöring är bra mycket godare...
#12 - 10 januari 2004 14:03
löja e gott;)
#13 - 10 januari 2004 14:09

[:-20] [:-132] [:-20]
#14 - 10 januari 2004 17:16
torsk å lax- Tonfisk=usch!!!!!!
#15 - 10 januari 2004 17:29
Egenfiskad röding, öring och harr. Stekta med mycket smör är en av mina största favoriter.
#16 - 10 januari 2004 17:36
fiskpinnar är så lätt att steka... undrar om sveriges studenter skulle ha överlevt om nudlar eller fiskpinnar inte fanns..=)
#17 - 10 januari 2004 17:46
Rökt aborre eller harr!!!!!
mums!!
#18 - 10 januari 2004 19:01
He he!

Jag klämmer gärna i mig lite sill några gånger per år. Helst i goda vänners lag och gärna i sällskap med ett par mörka britter och ett par skåningar [;)][;)].

//E
#19 - 10 januari 2004 19:08
Kräftor med tillbehör är icke att förakta.
#20 - 10 januari 2004 19:11
Fasiken va' sillsugen jag blev. Jag har nog en burk i kylen om jag inte minns fel. Hej på er på en stund.

//E
#21 - 10 januari 2004 19:12
Sitter här med en sill&Cola......
#22 - 10 januari 2004 19:14
sitter o käkar salta sillar;)
Godare en vanlig fisk!
Tobbe
#23 - 10 januari 2004 19:16
Flundra :) nyuppdragen i loftahammar med nät, båtupplevelsen hör naturligvis till :)
#24 - 10 januari 2004 19:21
sill&cola? Värre hädelse får man leta efter :P
#25 - 10 januari 2004 19:23
Är barracuda o cola bättre då eller? [:)]

Kummel är också en smarrig en.
#26 - 10 januari 2004 19:40
tror sill var en synonym..hehe
jag håller på med lax..skall steka till en ordentlig bit & ha dillgräddfil till..mums....
sen blir det en wisk*y & lite simpson på tv'n ... slapplördag!
#27 - 10 januari 2004 19:43
SmörStekt haj Mmmm...i sällskap av ett spanskt vit...å en sapansk dam...inte helt dumt...skål då ;-)

#28 - 10 januari 2004 21:14
Vad är det för haj?

Själv sitter jag o myser med gräddstuvad irlänsk fisk.
#29 - 10 januari 2004 21:16
bäcköring är den godaste!
#30 - 10 januari 2004 21:18
Ingen aning Andreas men gött var det...;-)

#31 - 10 januari 2004 21:37
Stekta abborfilér är det godaste som finns.
#32 - 10 januari 2004 21:49
All rökt fisk funkar! Men man e ju ingen fisk ätare annars! :)
#33 - 10 januari 2004 23:07
Har idag gjort ganska rejäla rengöringar i båda mina kar och sitter nu och njuter av en stor ljus fisk. Smaskens!
#34 - 11 januari 2004 20:51
stekt piggvar med potatis, skirat smör och pepparrot en bra KALL öl till det,,, slår allt :)
#35 - 12 januari 2004 02:39
ska göra lite sushi nästa helg kanse..mums =)
baaara med lax..=)
#36 - 12 januari 2004 07:43
Det här larmet om giftig norsk lax då? Kan det vara amrisarna som vill sälja mer egen fisk och bara hittar på?
#37 - 12 januari 2004 07:52
Du vet, ena veckan farligt att äta "Norsk lax" nästa vecka blir du 100 år om du äter detsamma. Det beror nog på vilket humör forskarna är på.

Guy
#38 - 12 januari 2004 09:20
Fiskpinnar? Jag diggar en lätt kryddad lagom stekt Discus...
#39 - 13 januari 2004 11:29
Måste ju bara säga att marulk är en höjdare. Testa testa testa [:-127]
Fast rökt ål och en god öl är ju inte heller fel.
#40 - 13 januari 2004 12:23
Jag har alltid trott att Frontosor bara e honor - Front Åsa... [:)] Kass jag vet !
#41 - 13 januari 2004 12:32
Honor? Kan ligga nått i det.
Mina är bara 7-14 cm börjar misstänka att de flesta är hannar.
#42 - 13 januari 2004 12:46
på tal om mat,. nån som kommer ihåg den panerade torsken med gurkmajonnäs och kokt potatis som man fick i skolan? .. daamn skulle kunna börja komvux bara för den..
#43 - 13 januari 2004 12:51
Mmm, den var en höjdare faktiskt..Undrar om det fortfarande serveras i skolan?
#44 - 13 januari 2004 12:52
nån som kommer ihåg den panerade torsken med gurkmajonnäs och kokt potatis som man fick i skolan?

På min skola var den panerade torsken ingen hit kan jag lova, fast den torra potatisen var faktiskt värre... [;)]
Nä, tacka vet jag nyfångad stekt bergtunga....det är gottigt! Mums! [:-21]
#45 - 13 januari 2004 12:53
"Skolfisk" är GOTT! Gick på Komvux för nåt år sen..:)
#46 - 13 januari 2004 12:55
"Skolfisk" är GOTT!

Ja ja, torsken kanske inte var så hemsk då...ärligt talat så kommer jag nästan bara ihåg smaken av den hårda, torra potatisen. Och tillsammans med den så kan vad som helst bli mindre gott... [;)]
#47 - 13 januari 2004 13:01
Minns att i min skola så....serverades nån gång nått som skulle likna en fiskgratäng...mé pizzasmak !!!! [:-82][:-13][:-13][:-82][:-13]
#48 - 13 januari 2004 13:12
Fast lågvattenmärket måste ju ha varit skolans lapskojs (eller hur det nu stavas..) inge vidare..
#49 - 13 januari 2004 14:19
Fasst nu tror jag allt att ni har börjat prata om mat!!! En del kan inget annat än att förstöra andras helgnöjen. Själv så köpte jag två skotska lätt rökiga hela aborrar på flygplatsen i Köpenhamn. Det blev aborre provning i helgen med dom två tillsammans med 3 andra aborrar jag hade i liggandes skafferiet. Jag älskar när dom röker dom i malt (ensam malt)
MVH
Magnus
#50 - 13 januari 2004 14:23
Då måste jag ju säga att jag längtar till augusti, säger bara krabba, mums..Annars äter jag inte så mycket fisk, men fisksoppa med saffran och tomat är ju smaskens

//Jenny
#51 - 13 januari 2004 14:24
Nudlar med fisk o massor av stark curry...
#52 - 13 januari 2004 14:28
Jasså, då pratar vi mat igen:(
MVH
Magnus
#53 - 13 januari 2004 14:32
Nu gick det upp ett ljus med de rökta abborrarna, jag föredrar givetvis skotska abborrar jag med, mycket rökta då och endast abborrar som varit ensamstående..Våran senaste aborre avnjöts i helgen
#54 - 13 januari 2004 14:34
Jasså, då pratar vi mat igen:(


Du vet, man får ju akta sig så man inte pratar om något "olagligt"... [;)]
#55 - 13 januari 2004 15:48
Mmmm... Röding och Öring... Halstrad över kol... Med potatis nyupptagen ur eget land... Åååhhh guuud så gott... Det var inte igår inte. Nu när man är student blir det nästan bara fiskpinnar [:-124] Det går ju att äta men är omöjligt att jämföra med riktigt fisk... Som Ungsbakad lax med en riktigt smaskig romsås...

/Jens
#56 - 13 januari 2004 15:52
Åh, vad synd att jag inte har nån gammal sillburk i kylen skulle ha varit gott ikväll..
#57 - 13 januari 2004 18:14
Jag tror jag ska ta lite mer av den gräddstuvade irländska rökta abborren efter maten. *slurp*
#58 - 13 januari 2004 18:21
Ursprungligen skickat av AndreasN

Jag tror jag ska ta lite mer av den gräddstuvade irländska rökta abborren efter maten. *slurp*



hmmmmmmmm, efter viss omtolkning så... Vilken bra idé![:-92]
#59 - 13 januari 2004 18:31
hummer och lax rä det godaste :)
#60 - 13 januari 2004 18:51
Ahaaa! [:-54] Nu är jag med på den irländska fisken..*blixten* Gott skit utan ben..*får man säga så?*
#61 - 13 januari 2004 19:08
I lördags bjöd jag en kompis på pyttipanna (hemgjord givetvis) och med hederlig skånsk gädda till, biter bra..
#62 - 16 januari 2004 21:54
jag var vid "Å":n idag och ställde mig på "BRO":n där drog jag upp 24st fina fiskar som jag senare åt upp endast fyra av men det hade nog blivit fler om inte vattenflödet vart "EXTRA STARK":t
:-)
#63 - 16 januari 2004 21:59
känner ett starkt sug efter en rökig skotsk torsk just nu.. Lagom med tångsmak och sälta.
#64 - 16 januari 2004 22:07
ät inte för mycket tosrk, man blir så lätt illamående särskilt om den är välrökt
#65 - 17 januari 2004 09:07
e lite seg idag, minst sagt..förmycket sill igår...
#66 - 17 januari 2004 10:22
Ursprungligen skickat av Peter

jag var vid "Å":n idag och ställde mig på "BRO":n där drog jag upp 24st fina fiskar som jag senare åt upp endast fyra av men det hade nog blivit fler om inte vattenflödet vart "EXTRA STARK":t

:-)



Good one! [:D]

Härlig tråd... För min egen del blir det nog ingen fisk den här helgen, men om en vecka får man ju lön och då kanske man har råd att köpa några flundror!

Mvh. Martin
#67 - 17 januari 2004 23:59
Ingen som steker fisk?.....
#68 - 18 januari 2004 10:06
menar du steker egen fisk?
varför steka den själv när man kan köpa billig fulfisk
#69 - 18 januari 2004 10:22
snackade med GRANT's igår, ganska trevlig prick men hans polare är trevligare.

Fulfisk är inget jag kan rekommendera, tänk på dom blinda grottfiskarna! :)
#70 - 18 januari 2004 10:27
blev ingen fisk igår..fick ta det lugnt efter all fisk i fredags, sill o gädda o allt möjligt..blev dock ingen rökt abborre den gången
#71 - 23 januari 2004 23:14
Var tar alla fiskstekare vägen? Jag sitter här efter en trevlig kväll med både sill och gädda. Så mätt så man blev lite vimsig.
MVH
Magnus
#72 - 23 januari 2004 23:52
Själv har jag ätit en röd sydafrikansk fisk och som efterrätt åt jag lite thailänds mehkongfisk med cola och M-150. Nu skall jag precis öppna en burk med svensk fisk.
#73 - 23 januari 2004 23:56
Tror nog att jag tar en ensam malt fisk till, den andra känner sig nog ännu ensammare.
Fisk på dig!!!
MVH
Magnus
#74 - 23 januari 2004 23:59
Fisk, fisk!
#75 - 24 januari 2004 02:13
Fisk på er! I kväll har jag varit på fiskprovning, ojoj vad mycket god fisk det blev..och så mycket trevliga tillbehör; tonic, cola, ananasjuice osv. Det bästa var torsk med jordgubb och persikomarinad.. mums.. Fast all denna fisk har ju gjort mig lite yr förstås [;)]
#76 - 24 januari 2004 02:44
undrar om mallåda med mandelpotatis är god[:-160][:-1][:-160]
#77 - 24 januari 2004 03:14
Ikväll blev det ingen fisk, men imorron blir det en härlig blandning av alla sorter! Efter några helgers fisktorka så är det väldigt välkommet... fisk på er!
#78 - 31 januari 2004 13:31
Hahahaa.....minns man startade den här tråden då bakfyllan var som närmast...

Kan ju säga att man nu sitter här, nyss kommit hem från Mariestad med ett antal liter vatten....lite gulfärgat....av någon rot kanske...men det ska nog gå ner i "tanken" ändå!
#79 - 31 januari 2004 13:51
Ojdå...det plingade på dörren...det är nog mina "LÅNGHALSADE" vänner..
Jack,Johnny och Jim...
#80 - 31 januari 2004 15:45
Ikväll blir det bara några "här bor jag" julfiskar, dom måste ju ta slut dom också.
Fisk på er
MVH
Magnus
#81 - 8 februari 2004 22:33
Efter att ha jobbat hela helgen så är det jäkligt gott med norrländsk fisk!
#82 - 12 november 2004 00:46
Usch....nu har jag ramlat tillbaka i gammalt beteende och inmundat för många svenska malt/humle fiskar....

Btw: Min ancistrushane lycka inte hålla kvar ynglen i kokosnöten utan en efter en smiter dom ut och blir palett eller synodontis mat......

#83 - 12 november 2004 00:59
Själv testar jag varm/het röd "fisk" med russin och mandel ;-)
#84 - 12 november 2004 01:03
ahhhh.... julfisk... ;-)

Biter den bra?..... *LOL*
#85 - 12 november 2004 01:36
Julfisk i kartong [:-94]. Lätt att bära [;)]
Surrade humlorna bra? [:-76]
#86 - 12 november 2004 01:38
Surrar/snurrar nästa lite för bra i bollen just nu......
#87 - 12 november 2004 01:44
Oj, oj... du måste genast fylla på vätska så de inte torkar ut. Det låter som om det är bråttom. [:-82]
#88 - 12 november 2004 01:45
Du har nog rätt...

Skål!


:)
#89 - 12 november 2004 01:48
Det är som en gulfisk i en kupa... [:-100]
Skål... [:I]
#90 - 12 november 2004 01:52
LOL

Var inne och spana lite på din zoon. Ser att du verkar hålla på lite med corydoras odling. Har själv hållt på lite med odling okså men har nu endast ett par sällskapskar eftersom jag älskar att ge mig iväg på långresor och det går ju inte så bra överens med odling....

Känner inte du dig "låst" av alla djur/yngel?
#91 - 12 november 2004 02:02
Hej! Jag var också inne och kollade. Såg att du lagt ut bilder från resor på din hemsida ;-)
Jag brukar hålla mig hemma för det mesta. Väldigt sällan jag ens sover borta mer än en natt i rad. Jobbar skift så det blir ju enstaka nätter borta då och då. Jag skulle nog hålla mig hemma rätt mycket även utan fisk så det är inte någon "uppoffring" att få corys i lek.
#92 - 12 november 2004 02:08
Dä. ser man.... folk är olika helt enkelt. Börjar bli dags att sova nu tror jag.. :) Godnatt!
#93 - 12 november 2004 02:11
Man ändras hela tiden. Fast akvarier har jag haft mer eller mindre sen -78. Minst ett i alla fall. Har man inte väldigt små yngel kan man lämna några dagar.

Jag ska också knyta mig.

God natt!
#94 - 12 november 2004 08:19
Rökt laxöring på frukostmackan är inte fel. MUMS.
#95 - 12 november 2004 10:18
Torrgädda... det var längesen men jag får åka hem till byn nån gång och fiska gädda =) F*n kom just på att det är lite fel årstid för att hänga ut fisk [:-56]
#96 - 12 november 2004 17:12
Den synnerligt trevliga och tillika obligatoriska Bastufisken är på gång i närvatten!!
Jag har hört att den har sitt ursprung i vattnen kring Irland och tål därmed inte kar med doppvärmare eftersom dess naturliga egenskaper förändras drastiskt till det sämre med förhöjt temperatur.

Har jag tur får jag se detta ståtliga djur på nära håll snart igen *väntar ivrigt*.
#97 - 12 november 2004 17:16
Ursprungligen skickat av BluesBoy

Den synnerligt trevliga och tillika obligatoriska Bastufisken är på gång i närvatten!!

Jag har hört att den har sitt ursprung i vattnen kring Irland och tål därmed inte kar med doppvärmare eftersom dess naturliga egenskaper förändras drastiskt till det sämre med förhöjt temperatur.



Har jag tur får jag se detta ståtliga djur på nära håll snart igen *väntar ivrigt*.





En mycket trevlig fisk som också jag träffar på då och då [:-94]!
#98 - 12 november 2004 17:19
En mycket trevlig fisk som också jag träffar på då och då !
Ja, men dessvärre har den många naturliga fiender...
http://193.12.137.241/bluesboy/viewimage.php?id=198
#99 - 12 november 2004 17:34
Ursprungligen skickat av BluesBoy

[quote]En mycket trevlig fisk som också jag träffar på då och då !
Ja, men dessvärre har den många naturliga fiender...
http://193.12.137.241/bluesboy/viewimage.php?id=198
[/quote]

Åhhh, den är också rätt sällsynt. En "Fyllius kajius" om jag inte ser fel [:-65]
#100 - 12 november 2004 17:38

http://193.12.137.241/bluesboy/viewimage.php?id=198

Eller är det en "Parkitus alkoholistus"? Fast dom ska väl ha något rödare näbb? [;)] !
#101 - 12 november 2004 17:48
Åhhh, den är också rätt sällsynt. En "Fyllius kajius" om jag inte ser fel
Man kan lätt tro att det är just en en Fyllius men tittar man riiiiktigt noga ser man att den saknar det röda nospartiet framför den utpräglade gula skallen som könsmogna individer i släktet Fillius har. Detta är en vanlig "Ale Lover".
#102 - 12 november 2004 17:51
Åh, vad kul med kunniga, pålästa människor. Det stämmer bra med näbbfärgen om man tittar noga [:-65].
#103 - 12 november 2004 17:58
Åh, vad kul med kunniga, pålästa människor.
Erfarenhet ger färdighet sägs det.
Nu har jag dessutom fått syn på ett flertal Bastufiskar...smyger mig på dem bums så de inte försvinner.

Någon mer som "fiskar" i kväll?
#104 - 12 november 2004 18:37
Jag vet inte om jag fiskar, men av någon anledning så är det rom i mitt thé, undrar vem som lagt den där?
MVH
Magnus
#105 - 12 november 2004 18:45
Ursprungligen skickat av Tropfrog

Jag vet inte om jag fiskar, men av någon anledning så är det rom i mitt thé, undrar vem som lagt den där?

MVH

Magnus



Åh, den där firren har jag hört talas om, men vad sjutton var det den hette... extremt värmeälskande är den i alla fall. Raka motstsen mot Blues Boys kalla firre [;)]!
#106 - 12 november 2004 18:50
kan det vara en theus knektus?
MVH
magnus
#107 - 12 november 2004 18:53
Ursprungligen skickat av Tropfrog

kan det vara en theus knektus?

MVH

magnus



Jaa a, kanske det. Men dom lägger bara rommen i riktigt het thé. Stämmer det? Du lyckades inte se hur den såg ut i lekdräkt? [:-37]
#108 - 12 november 2004 18:57
Dagens sammanträde i bastun beslutade enhälligt:
- <b>att </b>omgående tillsteka en långtrådig Tonica de'Gin
- <b>att </b>därefter försöka hova upp en eller om möjligt flera Saltvattensnötter.
- <b>att </b>koppa in en Höglandspark, gärna vildfångad 12 årig, efter gängse utfodringsregler.
#109 - 12 november 2004 19:03
Jag måste nog titta till min röda, kryddiga julfisk ikväll. Den har magrat lite på sista tiden. Den behöver nog lite mer hetta, tror jag [:-121]
#110 - 13 november 2004 13:21
Har funderingar kring att ta en tur till Danmark och handla humle-fisk och ett par malar.

Att steka egen fisk är inte nåt för mig. Möjligtvis kan jag tänka mig att marinera ren fisk, som man sedan kan plocka fram till midsommar.
#111 - 13 november 2004 17:03
Har funderingar kring att ta en tur till Danmark och handla humle-fisk och ett par malar.

Jag var också i Danmark för ett par veckor sedan och köpte humlefisk. De har gått i karantän sedan dess och är nog redo att sätta ut nu. Kanske redan i kväll [:-94]
#112 - 13 november 2004 17:28
Jag har misskött min julfisk så den dog igår [:-118], men jag handlade en ny idag. Ska prova en gång till och vara mer försiktig med den här. Det är väldigt viktigt med tempraturen har jag förstått. Kanske hade jag för mycket bottenmatrial (russin och mandel?) [:-94]
#113 - 13 november 2004 17:30
Blev den tom och innehållslös? *S*
#114 - 13 november 2004 17:33
Tror att dom är bäst att köpa i stimm,,
#115 - 13 november 2004 17:34
Ja, precis. Den liksom tynade bort mer och mer. Trist. Men nu har jag en ny och riktigt välmatad ;-)
#116 - 13 november 2004 17:37
Ursprungligen skickat av jolon

Tror att dom är bäst att köpa i stimm,,


Jag har provat det, men dom orkar liksom inte med. Nu har jag hittat väldigt välmatade exemplar. Dom är liksom mer kantiga och grova än runda och mjuka i formen. Men värmen är viktig [:-52]
#117 - 13 november 2004 18:08
redan säsong för julfisk?Då kanske man skulle kolla upp marknaden?
#118 - 13 november 2004 18:44
Japp! Den är ovanligt tidig i år. Dessutom har den odlats i flera storlekar den här säsongen. Dom största är mycket mer robusta [:-100]
#119 - 13 november 2004 18:48
låter läskande... och det där med danmarkstur var också tänkvärt... tänk vilken input man kan få på forumet...
#120 - 13 november 2004 18:52
För er lyllosar som bor "där nere" ja [:-118]
#121 - 13 november 2004 19:23
du får väl ta en semestertripp? Passa på att kolla göteborgs akvariebutiker på hemvägen ;-)
#122 - 14 november 2004 09:48
Ursprungligen skickat av Sonja

För er lyllosar som bor "där nere" ja [:-118]


Ähh dom har danmark medans vi har ju alltid polen och andra nya eu länder!
Ps, finns det nån bra shop i eller runt v-tuna?
#123 - 14 november 2004 17:21
Ursprungligen skickat av jolon

Ps, finns det nån bra shop i eller runt v-tuna?


Ursäkta, jag tappade visst tråden [;)] Nej det finns inga... vad menar du för shop förresten? Om det är "Julfiskshoppar" så finns det en utmärkt liten butik i centrum. Om du menar "bara" fiskshop så finns det inga alls i närheten, eller ja... Zoobutiken i Arninge har hyffsade priser på de vanligaste firrarna, mat och tillbehör som små doppvärmare t ex. Annars är det Akvarielagret och Akvarieleasing som gäller.
#124 - 14 november 2004 17:30
Julfisk shoppen blir ju bara rånad,, jahapp, då får jag shoppa vidare på mammut i stan vore kul med något en aningen närmare
#125 - 14 november 2004 17:58
Åk och kolla i Arninge någon gång i alla fall. Det ligger bakom Coop, alltså på östra sidan mot motorvägen, i en egen byggnad. En del grejer har dom bra pris på. Ett exempel är TetraTabiMin (till mina corys) 125 kr/98 gr. Den brukar kosta allt mellan 150-175 på andra ställen. Sen har dom rätt bra pris för 10-pack tetror. Dom har haft lite mer ovanliga fiskar också som någon peckoltia förut.
Men jag brukar handla på Mammut också. Det är när jag är lat, det ligger nära jobbet.
Har du inte bil så går det ju buss, 524, från V-tuna till Arninge varje halvtimme på vardagar och en gång i timmen på lör (minns inte sön).
#126 - 19 november 2004 09:06
Hej!
Vilken härlig tråd!! Finns en hel del oväntat i gömmorna här på Zoopet...
Mmmm- smakade årets julfisk för någon dag sedan, äppelfisk...
Satt tidigt i morse framför brasan efter att ha varit ute och hämtat tidningen i -17* och knirr-knirr under skorna, och längtade efter just en riktigt varm sådan...
Den var dock inte lika smakrik som förra årets julfisk...[:-15][:-15][:-15]
#127 - 19 november 2004 20:31
Har just fått till en riktigt bra sko(tsk)fisk. Jag provade att kyla ned den ett tag innan förtäring och stänkte på med ett par droppar vatten innan servering så blev den minst sagt utsökt. Efter bastun smakar det ganska bra med fisk må jag säga.
#128 - 19 november 2004 22:26
Det fick bli en liten blandad skotsk fiskgryta mitt i flyttpackningen.
Nästa helg när flytten förhoppningsvis är avklarad tro jag att jag ska avnjuta en singel stekt skotte, gärna en sån där riktig gammelgädda, men det har man väl inte råd till som vanligt.
#129 - 18 december 2004 18:04
Någon som steker fisk i afton?
Jag (min sambo) har fräst till en rackarns trevlig fisk med inslag av humla. Smakar smaskens må jag säga. Tydligen härstammar den från kvarteren kring Kastrup och har ett utpräglat beteende att livligt stimma i angenäma numerärer.
God jul på Er fiskälskare!
#130 - 18 december 2004 18:16
Jodå, litet fisk blir det allt så här på lördagskvällen. Har just smakat på en vitfisk från Chile, som var alldeles utmärkt. Och det det ligger ett par humlefiskar i kylen och väntar, kanske blir det några sådana litet senare...
#131 - 18 december 2004 18:23
Jag var på julbord igår. Det blev ett par fiskar för mycket så idag är jag "mätt". Men kul det hade vi.
MVH
Magnus
#132 - 18 december 2004 19:06
Her precis köpt 2 stim danska humle fiskar, 24 gröna små humlor och ytterligar 24 guld humlor. Lite synd bara att jag måste jobba i natt så jag kan inte släppa ut dem ur transportlådan förrän tidigast nästa vecka.
#133 - 18 december 2004 19:12
Jag har hittat en sån trevlig rabiessmittad julfisk (fradga i halsen). Tyvärr skaffade jag för få. Dom klarade sig inte riktigt och jag ville fylla på stimmet, då var dom slutsålda för säsongen redan [:(!]. Jag som hade velat ha dom överlevande till jul i alla fall [:-94].
#134 - 18 december 2004 19:15
Faktum är att jag nog är mer "offended" av denna tråd än den tråd som låstes av Kjell innan jag kom med i zoopet, nämligen "grogga och surfa på zoopet".
OK jag äter fisk ibland men har fortfarande tveksamheter mot just att äta fisk - borde egentligen räknas som akvarist sedan yngre tonåren och därmed med följande fördommar...
När jag äter ensam är det ytterligen sällan jag steker någon fisk. Däremot erkänner jag härmed att en och annan tonfisksallad/pizza eller makrill i tomatsås förtärts...
Men hellre en grogg än stekt fisk faktiskt..
#135 - 18 december 2004 20:12
Tyvärr skaffade jag för få. Dom klarade sig inte riktigt och jag ville fylla på stimmet, då var dom slutsålda för säsongen redan
Ja, det där är ett problem som uppkommer ibland. Säsongsbundna arter kan vara ruggigt svåra att få tag på i önskad mängd. Det är förmodligen uppfödare som eller vanliga hamstrare som står bakom detta fenomen.
#136 - 18 december 2004 20:51
Ursprungligen skickat av erikthur

Faktum är att jag nog är mer "offended" av denna tråd än den tråd som låstes av Kjell innan jag kom med i zoopet, nämligen "grogga och surfa på zoopet".

OK jag äter fisk ibland men har fortfarande tveksamheter mot just att äta fisk - borde egentligen räknas som akvarist sedan yngre tonåren och därmed med följande fördommar...

När jag äter ensam är det ytterligen sällan jag steker någon fisk. Däremot erkänner jag härmed att en och annan tonfisksallad/pizza eller makrill i tomatsås förtärts...

Men hellre en grogg än stekt fisk faktiskt..



Tror att dom fiskarna som det refereras till här kommer levererade i alu förpackningar eller glas förpackningar, fråga som är fett offtopic,, är böckerna inom din proffesion svåra att få tag i eller är dom öppna för almänheten?
#137 - 18 december 2004 21:26
Jag har uppenbarligen på senare tid tydligen inte läst tråden ifråga så tydligt - bara blivit upprörd över att det har stekts fisk - men inser nu att det kanske mer rör sej om lever...
Från början var det i alla fall fråga mer om regnbåge och sushi...

Vilka böcker??? Alla böcker går att köpa (men till vilka priser... just nu dock rimligare eftersom de oftast gäller USD). Och alla böcker på svenska går förmodligen att få tag på via ditt lokala bibliotek via fjärrlån men troligen med viss väntetid...
#138 - 18 december 2004 22:01
det gäller en specifik bok om röntgen, gällande utveckling av sarkocidos. Uppenbarligen finns det inga läkare som vet hur det funkar så jag blir tvungen att jaga själv,, (ja det här är fett offtopic men det finns väldigt lite pm funktion här)du kan inte peka mig i rätt riktning? snälla,,,:)
#139 - 18 december 2004 22:07
Vilken bok som helst kan köpas via i stort sett vilken bokhandlare som helst. Men priset kan bli dyrt.
Likaledes kan nästan vilken bok som helst kan lånas via i stort sett vilket bibliotek som helst.
i båda fall om man kan ange ISBN-numret - vilket man brukar kunna ta reda på om man har tillräcklig koll på författare, titel och förlag...
#140 - 19 december 2004 12:02
Tackar, just att jag inte tänkte på ISBN säger en del om hur pigg jag var igår:). Ganska självklart när jag aktiverar huvudet liiite granda.
#141 - 6 januari 2005 17:42
Ja ikväll fick jag stekt lax av min lilla fiskälskande fru. Faktiskt riktigt gott. :)
Och jag har just nu dessutom avnjutit min favorit- efterrätt (Atkins ca 3 gram KH):
1 dl vispad grädde med 1/2 tsk nescafé och drygt 1 tsk kanel samt 1/2 tsk flytande sucketter och därtill en splash av Brandy.
Man kan ha det ganska bra även på Atkins-dieten. Man kan till och med äta Pizza in a Bowl. :D
I år har jag inte ökat i vikt under julferierna - vad säjs om det?
#142 - 8 januari 2005 17:17
Nej fasen, är det inte dags att steka till en liten firre tycker ni [:-76]
Känner man efter noooooga så börjar man bli lite småhungrig. Några förslag?
#143 - 8 januari 2005 17:19
Idag har min fiskälskande fru stekt mej tiotalet tigerräkor att välja lämplig vätska till...
#144 - 8 januari 2005 17:33
[QUOTE=erikthur]Idag har min fiskälskande fru stekt mej tiotalet tigerräkor att välja lämplig vätska till...[/QUOTE]Ett glas 28-gradigt akvarievatten????

Eller varför inte en kall dansk:p !!
#145 - 8 januari 2005 17:40
Mitt akvarievatten är nog svalare än så - no-tech guy...
Blev ett par glas rött istället...
#146 - 8 januari 2005 18:01
[QUOTE=erikthur]Mitt akvarievatten är nog svalare än så - no-tech guy...
Blev ett par glas rött istället...[/QUOTE]
ujujujuj.....lite stingslig så här på en Lördagskväll???
Nåja, ha en fortsatt trevlig kväll på er allihopa, även du käre erik!!
#147 - 8 januari 2005 18:04
No offense taken or meant.
Det blir nog efterrätt (enligt mitt inlägg från förrgår) ikväll igen.
Om inte strömmen går innan dess - blinkar till nu och då...
#148 - 8 januari 2005 18:11
[QUOTE=erikthur]Mitt akvarievatten är nog svalare än så - no-tech guy...
Blev ett par glas rött istället...[/QUOTE]Jag kan välja antingen no-tech ca 24 gradigt á la levandefödare eller high-tech 30 gradigt á la diskusvatten.

Men jag håller mig nog till vuxenvällingen med en stänk baileys i *s* Det smakar bättre.....
#149 - 8 januari 2005 18:14
[QUOTE=Marie J][QUOTE=erikthur]Mitt akvarievatten är nog svalare än så - no-tech guy...
Blev ett par glas rött istället...[/QUOTE]Jag kan välja antingen no-tech ca 24 gradigt á la levandefödare eller high-tech 30 gradigt á la diskusvatten.

Men jag håller mig nog till vuxenvällingen med en stänk baileys i *s* Det smakar bättre.....[/QUOTE]
Aaaahhh.....oki!!!
#150 - 8 januari 2005 18:15
Det tog visst en liten stund innan sockerconnys sten ramla ner *asg*
#151 - 8 januari 2005 19:03
[QUOTE=Marie J]Det tog visst en liten stund innan sockerconnys sten ramla ner *asg*[/QUOTE]
Stenen som kastades i glashuset eller..??
Jag är inte så överdrivet akvarist-vokabul...ärisk(?:p ) än, men jag lär mig!!!!;)
#152 - 8 januari 2005 19:29
Nej innan polletten ramla ner eller på ren svenska att du förstod att det var ett roligt skämt!
#153 - 8 januari 2005 19:31
Men jag håller mig nog till vuxenvällingen med en stänk baileys i *s* Det smakar bättre.....
Ååååh, DEN är inte illa må jag säga. Ja, om man utesluter bailan förstås [:-124] Vilken vällingvariant går hem på västkusten då?
#154 - 8 januari 2005 19:35
[QUOTE=BluesBoy]
Men jag håller mig nog till vuxenvällingen med en stänk baileys i *s* Det smakar bättre.....
Ååååh, DEN är inte illa må jag säga. Ja, om man utesluter bailan förstås [:-124] Vilken vällingvariant går hem på västkusten då?[/QUOTE]Här i mina trakter så är det Gevalia som gäller!

Vill man inte stänka med det så går hennesy lika bra ;)
#155 - 8 januari 2005 19:43
Här i mina trakter så är det Gevalia som gäller!
Okidoki. Men i kväll skulle det väl passa bättre med en BloodyWindy? :D
#156 - 8 januari 2005 19:48
En kopp Zoegas med en skvätt irländsk grädde är ju mums!:D
#157 - 8 januari 2005 19:48
[QUOTE=BluesBoy]Okidoki. Men i kväll skulle det väl passa bättre med en BloodyWindy? :D[/QUOTE]
Eller varför inte en bloody Marie *s*
#158 - 8 januari 2005 19:51
Eller varför inte en bloody Marie *s*
Vad är skillnaden? *asg*
#159 - 8 januari 2005 19:54
[QUOTE=hasse_h]En kopp Zoegas med en skvätt irländsk grädde är ju mums!:D[/QUOTE]Ja, det håller jag med om. Irländarna kan det där med mejeriprodukter :D
#160 - 8 januari 2005 19:54
[QUOTE=BluesBoy]
Eller varför inte en bloody Marie *s*
Vad är skillnaden? *asg*[/QUOTE]Du behöver inte ha skyddslock och sugrör i ett glas med Bloody Marie men det behöver du ha i en BW *asg*
#161 - 8 januari 2005 20:03
[QUOTE=Marie J][QUOTE=BluesBoy]
Eller varför inte en bloody Marie *s*
Vad är skillnaden? *asg*[/QUOTE]Du behöver inte ha skyddslock och sugrör i ett glas med Bloody Marie men det behöver du ha i en BW *asg*[/QUOTE]Skit osså. Det är därför jag är blöt i nyllet efter mina Irländska fiskar *blinkar frenetiskt*. Ska ta ett par extra bägare på Mc:d till nästa serveringstillfälle. Tack för tipset!
#162 - 12 januari 2005 18:59
Om ni blir sugna på att testa hur en akvariefisk smakar så finns det Pangasius att köpa i affärer och så serveras det på restauranger också. Restaurangerna brukar även använda den som ett billigt alternativ för sjötunga. För alla som inte vet vad Pangasius är så brukar den kallas för hajmal i affärerna här....
#163 - 14 januari 2005 23:36
Jag var på en kryssning till Mariehamn i mellandagarna och lyckades hitta lite finska humlefiskar som jag köpte med mig hem. Så här efter en hård arbetsvecka är det ganska trevligt med sällskapet. :D
#164 - 25 januari 2005 11:35
knappt sugen på nyfångad regnbåge, godast är om man rensar den precis när man har dragit upp den, kryddar den, lägger den i folié, lägger den i en utbrunnen brasa med fin glöd och ser till så att det är lika mycket glöd både över och under.
Då é det gott, längtar tills sommaren nu.


Mvh Michael
#165 - 25 januari 2005 11:43
Ska över till England under tre dagar nästa vecka, ser fram emot att ge mig ut en sväng och testa det lokala utbudet av fisk. Nån som vet nåt charmigt litet place där de har fin humlefisk i Aylesbury (av alla ställen)? :D
#166 - 11 mars 2005 18:58
Sitter just nu och tittar en 16-årig skotsk malt-firre, fångad på Isle of Islay, djuupt i ögonen!
Ska just till och titta på "Så ska det låta" med min dotter.....och nej det är inte mitt favvoprogram, men man får ju i alla fall sitta ner!!!;)
Tidigare under kvällen har det blivit några små humlefirrar från Danmark dessutom....

Hur är fiskarfänget i övriga Zoopet-Sverige??
#167 - 11 mars 2005 22:06
Jo tack, bara bra!

Blev någon sån där vit druv-fisk eller två. Tog faktiskt den första i TV-soffan titandes på, gissa..... jo....

.... Så ska det låta, med mina två älsta döttrar.
#168 - 12 mars 2005 19:21
Skall nog gå ner och se om jag hittar någon grus från farmors akvarie.

Och jag fyndade en fisk butelj som kallas, "tror jag" farmors grus.

Skall bli gott att testa.

/Tacchi
#169 - 12 mars 2005 19:33
Tjabba...Käkade Stekt-Pangasiufilé här om dan å det var faktiskt riktigt gött...NI vet Hajmal..!!!

Vet åxå att silver hajen säljs som matfisk i Asien...Undrar hur den skulle smaka ;-) Har ett par som börjar bli 25-30cm MMmmmm vem vet var de hamnar....hehehhee
#170 - 12 mars 2005 19:39
Jag var iväg en vecka i österrike och gjorde ett riktigt fynd.
Köpte med mig en glasfisk som går under namnet Taiga Sibiriens sp. wódka, som ser rätt ilsken ut.
Fisken skall tydligen gå antingen i väldigt små akvarium eller i kar som är högre än de är breda och i det senare fallet gärna med tropiska färgglada fiskar. Den ser lite vilsen ut än så länge, men vi får så hur länge den klarar sig i det svenska klimatet.
Det ynka priset var 4€, så det är ingen större förlust om han skulle försvinna ur sitt lilla kar efter att jag koppat in honom.
#171 - 12 mars 2005 20:38
låter som Neptun hittat en intressant firre där... Själv försöker sambon och jag uthärda mellodifestival i sällskap av västgötska humlefiskar
#172 - 13 mars 2005 17:38
#173 - 18 mars 2005 19:05
...och även denna vecka inmundigar sockerconny en viss mängd lagrad malt-fisk för att överleva Så ska det låta!
Denna Fredag en fiske-båt-tjärig maltefirre, på latin även kallad: ....*host*Laphroig*host*!!
Ha en trevlig helg på er!!
#174 - 22 april 2005 16:24
Så här timman innan bastun är varm går man och småäter lite kallfisk. Denna gång är den fiskad i, fiskad i...ja var fasen är den fiskad - i TRE städer tydligen. Ja, trevlig helg på er då!
#175 - 22 april 2005 16:32
När jag åkte från Filippinerna fick jag sällskap av Jack Daniel's :D
#176 - 23 april 2005 17:41
Denna underbara Lördags-kväll gjorde en dansk vid namn "Christian Firtal" mig ett mycket angenämt sällskap vid grillen!!

Ha en 3-vlig Lördag på Er alla Zoopetare!!!
#177 - 20 maj 2005 17:39
Ahhhhhhhh!
Efter en veckas slit, lite snickrande hemma, en runda i motionsspåret och en het bastu på det....ja, då smakar det, smakar det......alldeles underbart med en stekt sej a'la tonica toppad med spröda jordnötter.

Trevlig helg alla zoopare :D
#178 - 11 juli 2005 20:36
Vad är detta för galenskap?!?

Först får laxarna spatt i 15.000 liters akvariet och slänger sig desperat på fatet precis innan det hamnar i ugnen. Strax därefter händer nästa mystiska ting...

Här sitter man och tittar ner i akvariet och ser till sin stora fasa att apelsincikliderna och den fina lekgruppen Woddka f. inlandina spec. har rymt!

Illa illa, det blir till att direkt gå o fiska upp ett par nya i närmsta lokala fiskhylla. En sån tur att den bara ligger 5 meter härifrån, hur skulle det annars gå?

[:-15]
#179 - 12 juli 2005 07:02
[QUOTE=Neptun]Vad är detta för galenskap?!?

Här sitter man och tittar ner i akvariet och ser till sin stora fasa att apelsincikliderna och den fina lekgruppen Woddka f. inlandina spec. har rymt!

Illa illa, det blir till att direkt gå o fiska upp ett par nya i närmsta lokala fiskhylla. En sån tur att den bara ligger 5 meter härifrån, hur skulle det annars gå?

[:-15][/QUOTE]

Och så säjer handlarna att fiskförsäljningen är låg sommartid, konstigt det där, humlefiskarna verkar vara på stark frammarch! :)
#180 - 22 december 2005 18:50
Tänk....att en nyfångad vinteraborre a'la Kilkenny kan smaka så bra nu i juletid :D Mums. Trevlig helg på er.
#181 - 26 december 2005 19:53
Det här väl kanske den lämpligaste tråden att berätta följande.
Var på julbesök i hemma hos mamma och trodde jag lagt allt akvaristiskt helt åt sidan under helgen. Smög ner på järnaffären den 23:e för att köpa något rött och något starkt. Och utan att förstå varför jag gjorde mina val förrän i efterhand så kom jag därifrån med både A-mano och Barracuda.
Vad pågår egentligen i det undermedvetna?
:confused:
#182 - 26 december 2005 23:56
så har man lyckats hamna hos fiskhandlarn 2 ggr på en dag, fick tag i ett par fina firrar, ljusa i köttet med ypperlig smak. tjeckerna må odla hybrider av tvivelaktig kvalite, men sin fisk kan dom.
#183 - 27 oktober 2006 16:42
Tro det eller ej! Men efter ett 10-tals sekunders frenetiskt letande längst bak i humlekaret, så hittade jag ett två riktiga praktexemplar av humlefirren
Brachygobius sp. "newcastlia brown alea"!! [:-76]
Tyvärr har det visat sig att det inte ett lekpar. Dom har stått själva i ett hörn i 6 dygn nu, men icke sa nicke! Inga yngel här inte!! ;) :D


Cheers!! [:-36]
#184 - 27 oktober 2006 17:02
:) Tråkigt att det inte blev några yngel, men ge inte upp eftersom det behövs rätt så många om du skall fira alla Brynäs segrar som kommer.
Själv har jag inhandlat några rätt så goda Björnefiskar från Danmark. Måste ju fira att sommartiden slutar nu till helgen.
#185 - 27 oktober 2006 17:10
Guy Palm skrev:
:) Tråkigt att det inte blev några yngel, men ge inte upp eftersom det behövs rätt så många om du skall fira alla Brynäs segrar som kommer.


Jag har en tydligen en oerhörd tur!!
Kollade runt lite på nätet och såg att en lokal statlig instans erbjuder ett aldrig sinande lager* av just Brachygobius sp. "newcastlia brown alea"!!:D
Så det blir nog till att köpa in en hel lekgrupp (6+6 alt. 3+9) inför morgondagens drabbning mot Lule!!

*= Det sägs att denna instans har stort lager även av andra sorter!
#186 - 3 november 2006 21:57
Stek stek på er:D
#187 - 3 november 2006 22:50
Karp??
#188 - 3 november 2006 23:06
Lite danska humlefiskar.
#189 - 4 november 2006 10:04
Det blev en lång kväll med efter jobbet i en av stadens fiskrestauranger. Tro det eller ej, men några av kollegorna är faktiskt inte helt ointresserade om man föreslår en kväll i havets tecken. Det diskuterades vilt kring både svenskodlad humlefisk och ett par olika framodlade färvarianter av Al. ginnera coholus. Skulle tro att någon av firrarna har legat för länge innan den tillagades, för jag är inte helt på topp idag.
#190 - 4 november 2006 17:19
Eftersom jag fyller 40!! (ouch!!) i dag letade jag rätt på några riktigt trevliga firrar längst bak i akvariet. Redan till luch lockade min sambo med några bubbelrasboror och efter vinteraktiviteter på em. plockade hon fram ett par irlänska kafferäkor med gräddtopp och farinförstärkta sockerärtor. Mums.
Nu vankas det rödvinsdränkta fläskaborrar med kantarellsås och kanske en riktigt stark hummersås till det?!? God fiskelycka på er alla Zoopetare!!
#191 - 4 november 2006 17:39
Grattis BluesBoy!
#192 - 4 november 2006 17:47
BluesBoy skrev:
Eftersom jag fyller 40!! (ouch!!) i dag...

Ett stort grattis på dagen!!!!
Jag utbringar en skål och ett fyrfaldigt leve för dig:
Hipp-hipp...hurra, hurra, hurra, hurra!!!:)

(Själv firar jag dig med det nyinköpta XXL-exemplaret av druvfisken
Cab. sauvignon sp. "Amfora Veronica"!!!):D
#193 - 4 november 2006 18:33
Visst skall det vara ett stort grattis till BluesBoy...
#194 - 5 november 2006 14:56
tror minsann det är dags att fånga upp nåra nyuppfödda guppy på lokala affären... funderar starkt på en grupp med fördelningen 2.8 och en påse flingor med dillsmak...

och grattis bluesboy =)
#195 - 31 december 2006 18:57
Japp, då var det dax att skaka liv i en gammal tråd igen!!!:p

På grund av att det helt plötsligt blev Nyårsafton så blev man ju lixom tvungen att kolla i karet efter några lekmogna firrar.
Och tamejtusan, precis som vanligt så simmade mina firrar där: En homogen grupp om 6+6 Brachygobius sp. "newcastlia brown alea"!!

Till Nyårsmiddag serverades en julklapp, en för mig ny sorts firre:
Woddka finnlandia "green apple". Ett tips: Om man gratinerar den med tonic så får man den mest otroligt välsmakande middag!!!:)
#196 - 1 januari 2007 21:23
jahaja... :Dgårdagens titt i akvariet var ingen besvikelse här heller....
både jamaicansk "redstripe" humlefisk, mexikanska Zoogeneticus Tequila och humlamalenCorona pulcher, inhemsk fisk fanns i stora stim i form av Perca fluviatilis"femkommatvåicus",en och annan större fisk som Woddka explorica, Woddka absolutis "Lemon" och ett gästspel från alperna i form av Jaeger meisterius. Dessutom flera Abramites brahma från brasilien. Sen dök det upp några nattaktiva Bubblius champagnuyi när lyset slocknade för kvällen.[:-100]

Som tur var var vi flera hobbyister att fånga ur akvariet, annars hade det nog gått galet och runnit ut.
#197 - 28 februari 2009 18:43
Aningen tyst på senare tid i denna ärevördiga tråd.
Så återupplivningsdax.
Kvällens middag var ugnsbakad norsk l*x med citron.
Och dryck därtill absolut svensk men väl med också med citron.
#198 - 7 september 2012 18:51
Vi gör ett nytt försök att dra igång den här gamla godningen.

Frugan är på tjejkväll med en nyfångad röding. Så en annan har fått steka upp lite F. Corvus. Avnjuter nu en lugn stund vid zoopet tillsammans med en fin levandefödare från sällskapskaret, Russian sp. Black. Vem gör mig sällskap denna afton?











Annons