Snabb hjälp tack!!!

#1 - 26 juni 2008 15:39
Har fått tips på att ha i 1 msk salt / 100 L.
Är det vanligt bordssalt :confused:
Det finns Jod i , gör det nått :confused:
HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP

Kikki [B)]
#2 - 26 juni 2008 16:59
Helst skall det vara salt utan klumpförebyggande medel. Jodet spelar inte så stor roll. Havssalt utan sådana medel fungerar utmärkt.
#3 - 26 juni 2008 17:37
Jens A. skrev:
Helst skall det vara salt utan klumpförebyggande medel. Jodet spelar inte så stor roll. Havssalt utan sådana medel fungerar utmärkt.



Tack, jag har hällt i 1 msk/100 L (bordssalt) det var det jag hade hemma. Bor lite off, för att inhandla.

Hoppas på det bästa att firrarna klarar det.
Hur tycker du jag ska bete mig sen.

När ska jag kolla Nitriten ?
Om Nitriten är ff hög, ska jag byta vatten och då och hur mycket ?
Jag vill ju att det ska bli bra någon gång [B)]
#4 - 27 juni 2008 07:58
Magnesiumsulfat i mycket liten mängd.

Dessa ämnen finns ju fritt i naturen liksom jod i små mängder.

Hur skulle det kunna vara dåligt ( klumpförebyggande medel syftar jag på )

Jag har i alla fall inga problem med det......

Även om du sa helst, Jens tycke jag ändå att det är irrelevant.....
#5 - 27 juni 2008 08:08
1. Om du tror att du hade runt 1,6 i nitrit skulle jag byta 30 % i dag och i morron och sedan lite mer sällan.

Sedan skulle jag sluta mäta nitriten, du gör vad du kan och sedan går det bra eller åt helvete.

2. Tillsätt bara salt till det bytta vattnet (om vattnet börjar smaka salt har du för mycket, det börjar smaka salt vid 500 ppm klorid vilket jag tror är runt 1 g per liter. Detta är inte farligt för fiskarna men trots detta alldeles onödigt mycket. men tillsätter du din matsked per 100 l bytt har du ju inga problem

3. Mata inte för mycket eventuellt håll up en dag (beror på fiskarna) Efter att min foderatomat gick tom 3 dagar började mina praktbotior få upp appetiten för neontetror så det kan ha sina sidor.
#6 - 27 juni 2008 08:44
Xul skrev:
Magnesiumsulfat i mycket liten mängd.



Dessa ämnen finns ju fritt i naturen liksom jod i små mängder.



Hur skulle det kunna vara dåligt ( klumpförebyggande medel syftar jag på )



Jag har i alla fall inga problem med det......



Även om du sa helst, Jens tycke jag ändå att det är irrelevant.....


När det gäller båda sakerna, så tycker jag att det är bättre att låta försiktighetspricipen gälla. Better safe than sorry. :)
#7 - 27 juni 2008 10:37
Xul skrev:
1. Om du tror att du hade runt 1,6 i nitrit skulle jag byta 30 % i dag och i morron och sedan lite mer sällan.



Sedan skulle jag sluta mäta nitriten, du gör vad du kan och sedan går det bra eller åt helvete.



2. Tillsätt bara salt till det bytta vattnet (om vattnet börjar smaka salt har du för mycket, det börjar smaka salt vid 500 ppm klorid vilket jag tror är runt 1 g per liter. Detta är inte farligt för fiskarna men trots detta alldeles onödigt mycket. men tillsätter du din matsked per 100 l bytt har du ju inga problem



3. Mata inte för mycket eventuellt håll up en dag (beror på fiskarna) Efter att min foderatomat gick tom 3 dagar började mina praktbotior få upp appetiten för neontetror så det kan ha sina sidor.



Jahupp då är det bara att vänta [:-116]........[:-122]
#8 - 27 juni 2008 22:32
kikkipikki skrev:
Har fått tips på att ha i 1 msk salt / 100 L.

Är det vanligt bordssalt :confused:

Det finns Jod i , gör det nått :confused:

HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP



Kikki [B)]



Lite sent ute kanske men här är en bra sida om salt i karet

http://www.kramforskoi.com/salt.htm
Men varför skulle du ha salt i karet ??
#9 - 28 juni 2008 10:42
Men varför skulle du ha salt i karet ??

Saltet i den mängd som pratas om här minskar giftigheten hos nitrit. För övrigt är den länk du hänvisar till superb!

MVH Lasse

PS. Synonymer för Superb är "präktig, utmärkt, förträfflig, härlig, överdådig, splendid, ståtlig, magnifik, storartad, överlägsen, oförliknelig, strålande, utsökt, delikat" Slut på svenskalektionen
#10 - 28 juni 2008 15:17
Mick13 skrev:
Lite sent ute kanske men här är en bra sida om salt i karet



http://www.kramforskoi.com/salt.htm

Men varför skulle du ha salt i karet ??


Tack, det är aldrig försent med bra info :)
#11 - 29 juni 2008 10:32
En matsked? Är det inte teskedar man ska ta? :o
#12 - 30 juni 2008 07:20
Skall och skall

1 tsk = 5 ml = ung 10 g 10 g / 100 L

100 mg / L 0,1 promille

matsked kommer då att ge 0,2 - 0,3 promille.

Om du skall ligga över 0,05 promille (för att få effekt) och under 1 promille så blir det en ren smaksak..... men jag skulle gå för matskeden ändå











Annons