Salt till Malawi ??????

#1 - 15 januari 2009 13:58
Hej Alla !

jag har bokat in ett gäng med Demasonis som kommer att
inom 2-4 månader simma i mitt 240 liters kar.

Jag var för ett par dagar sedan och tittade på dom hos
en privatodlare. Ganska färska om man säger så......

De skall bara gå på lite tillväxt innan jag åker (går) och
hämtar dom.

En liten sak som jag är lite orolig över är....salt....

Odlaren har lite salt, cirka 0,5 Dl / 100 liter vatten.

Nu är det något som jag personligen inte är helt överförtjust i.
Enligt odlaren så var det mer eller mindre nödvändigt för att
minimera risken för sjukdomar.

Jag vill inte ha salt i mina kar av många skäl.

Men....

Om nu firrarna är uppdragna med salt i karet.
Dvs det är ett "normalt" tillstånd för dom.

Hur påverkas dom när de koppas in i ett kar utan salt ??

Blir det kaos och massdöd....eller är det skit samma ???


Skulle verkligen vilja undvika saltet.....


.
#2 - 15 januari 2009 15:15
Du behöver inte tillsätta salt.
#3 - 15 januari 2009 16:05
Ursäkta att jag själ tråden lite, men får man bara fråga var du hittade dom fiskarna?
#4 - 16 januari 2009 05:44
Bravo skrev:
Ursäkta att jag själ tråden lite, men får man bara fråga var du hittade dom fiskarna?



det visade sig att det finns en odlare som befinner sig
250 meter från där jag bor.

jag vet inte om jag får lämna ut namn och nummer.
han vill vara lite hemlig.

nästa gång jag är där kan jag fråga han om jag får tipsa andra
om honom

.
#5 - 16 januari 2009 21:08
Din odlare har nog salt i sina kar pga att han troligtvis cirkulera runt samma vatten i alla kar. O skulle han då få sjukdom i ett av karen så sprider det sig till alla andra också. Därför har oldare salt i sina kar får att förhindra sjukdommarna. Det skulle ju inte skada om du hade lite salt i också, men o andra sidan så skadar det inte heller om du inte har nått salt i.

Lycka till med dina nya fiskar sen när du får hem dom
Bilagor:
#6 - 16 januari 2009 22:57
jag saltar för att få det hårdare och lite granna för sjukdommar med, ca0,5 dl per 100 L som du skrev.
#7 - 17 januari 2009 08:35
Kensa skrev:
det visade sig att det finns en odlare som befinner sig

250 meter från där jag bor.



jag vet inte om jag får lämna ut namn och nummer.

han vill vara lite hemlig.



nästa gång jag är där kan jag fråga han om jag får tipsa andra

om honom



.


Ja tack
#8 - 17 januari 2009 17:58
Jag tycker salt i karet funkar kanon med malawi, inte lika känsliga. så fortsätt du med saltet tycker jag. varför vill du inte ha i salt?
#9 - 19 januari 2009 07:08
mattsson skrev:
Jag tycker salt i karet funkar kanon med malawi, inte lika känsliga. så fortsätt du med saltet tycker jag. varför vill du inte ha i salt?


1) Det känns helt galet att ha salt i sötvattenskar.

2) Övriga planerade invånare (skrik nu inte att det är galet) kommer
från en del av världen och jag betvivlar starkt att de gillar salt
i längden.

.
#10 - 19 januari 2009 17:22
Jo det kan jag hålla med om känns lite wrong på nått vis när man står å häller i salt hehe. Jaha lite malar o så kanske, men då hade jag nog oxå skippat saltet ;)
#11 - 20 januari 2009 09:05
vad jag är mest orolig för är att de går i lite saltat vatten idag.

undrar hur det går med anpassningen till rent sött vatten.


funkar det med en normal inkoppning ?

kanske en inkoppning över längre tid.....6-7 timmar....?

PH / temp och annat är inga problem, de går i samma temp och PH idag som jag normalt har i karet idag.....

.
#12 - 20 januari 2009 23:31
inget fisken reagerar på om det e salt i vattnet eller inte. Så det är bara att släppa i dom som vanligt. Om du får fiskarna i en påse eller vad do nu får dom i, häll i av ditt vatten där också så det blir 50/50 av varje innan du släpper ner dom i ditt kar. Lycka till











Annons