rot ifrån svenska naturen

#1 - 19 juli 2011 13:21
hej går det att använda en rot ifrån naturen i sverige. ingen aning om vad det är för träslag / J
Kjell Fohrman
Administrator
#2 - 19 juli 2011 13:57
Ja och nej.
Jag tycker att man skall vara försiktigt med rötter överhuvudtaget - men hittar man en död rot som legat en himla massa år i någon sjö eller torvmosse och det inte är en rot från ett barrträd eller lövträd med stenfrukter så går det oftast OK.

Jag brukar därmot ofta använda döda tunna kvistar (ej från barrträd eller stenfrukter) och det är aldrig några problem
#3 - 19 juli 2011 14:31
till och börja med är ditt namn jävligt suspekt.. :D

för att svara på ämnet verkar kjell veta mer om varför man bör och inte bör använda vissa träslag men det är många som tar från naturen och kokar och så utan problem..
#4 - 19 juli 2011 15:07
Grenar från ek, björk och äppelträd fungerar hur bra som helst. Du behöver inte koka dem, men torka dem först.
#5 - 19 juli 2011 15:26
till och börja med är ditt namn jävligt suspekt.. :D för att svara på ämnet verkar kjell veta mer om varför man bör och inte bör använda vissa träslag men det är många som tar från naturen och kokar och så utan problem..
Haha ja vet men med dålig fantasi så blir de lätt konstigt ;)











Annons