Tack för svar. Känner igen vad ni säger om fiskars matvanor i allmänhet, har faktiskt varit med om att se fiskar spricka, efter att en försommar ha gett svarta mygglarver, otroligt gott, tydligen.
Har funderat över vanans makt också, som när samma art, t ex, scalarer, som jag köpt och satt i samma kar som andra scalarer, och funnit att dom har helt olika preferenser när jag matar. Jag har också funderat över andra djurs, t ex växtätande däggdjurs matvanor, dom vet vad dom tål och undviker sånt som inte är bra för dom, som smörblomma t ex. Fem "nya" scalarer som medföljde ett 500-liters kar jag köpte, var vana vid flingor och röda mygglarver. Gillade inte alls riven vitfisk, (fryst fisk riven på mkt grovt rivjärn) men har nu vant sig och älskar det. Men det tog ett par veckor. Kan tycka att fiskar är lite korkade på det viset, att dom tycks föredra det dom är vana vid, och ratar bättre mat tills man tvingat dom (låta dom hungra) lära sig. Minns från min barndom en kamrat som hade scalarer som ivrigt kastade sig över mesost !, något han tydligen lärt dom äta. Men, för att återgå till malawi är det alltså väsentligt att identifiera de fyra största fiskarna innan jag sätter igång med matlagningen.