Problem med att kläcka artemia

#1 - 7 september 2012 07:56
Jag använder glassbox-metoden som finns på Zoopet. Jag har haft boxen under en varm lampa, vid fönstret, ovanpå ljusrampen, men absolut INGET händer. Började i måndags. Jag köpte det dyraste märket som Guldfisken hade, så kvaliten borde det ju inte vara något fel på?
#2 - 7 september 2012 08:45
Hur mycket salt har du i?
#3 - 7 september 2012 08:50
Till 1l vatten hade jag i ungefär en matsked, enligt instruktioner.
#4 - 7 september 2012 08:57
kanske FÖR varmt? jag har min stående på en bänk i köket. funkar utmärkt
#5 - 7 september 2012 08:59
säker på att det inte har kläckts några? de är jäääääkla små du vet ;)
#6 - 7 september 2012 15:10
Vad använder du för salt? En del gör misstaget att använda Seltin som bara innehåller 50% natriumklorid. Hur mycket artemiaägg lägger du i vattnet? Lägger man i för mycket ägg så kläcks de ofta inte, eller så dör de ganska omgående, vet inte om det beror på syrebrist eller att det blir någon form av bakterieblomning men det är viktigt att ha rätt mängd ägg hur som helst. Jag brukar använda kanske 1.5 ml till två liter vatten, det är lagom. Kör man de mer klassiska metoderna med genomluftning tror jag att man kan kläcka mer samtidigt, men jag är inte säker.
#7 - 7 september 2012 15:16
Och även dyr och bra artemia kan förstöras av dålig lagring t ex på en butikshylla i en fuktdrypande akvariebutik.
#8 - 7 september 2012 20:34
Jag kör med 3 tsk salt till 1,5 l vatten och så 2 tsk artemia ägg i en uppochner vänd PET flaska,fungerar kalas ,25-26 c i vattnet ,lyse = 24 h!
Det kläcker då på ca 30-34 h! Om det är dålig kläckning på dina ägg prova att lägga dem i frysen några dygn , kan hjälpa ibland!
#9 - 7 september 2012 21:18
per.w skrev:


Om det är dålig kläckning på dina ägg prova att lägga dem i frysen några dygn , kan hjälpa ibland!


Det var ju intressant! Varför skulle det bli bättre resultat?
#10 - 8 september 2012 05:28
Ibland sägs det tvärtom - att kläckning försvåras efter att ha varit i frysen. Dock har jag inte märkt det - det är min långtidsförvaringsmetod.











Annons