Klurig fråga du. Det enda jag kan tänka mig spontant är att roten innehåller en hel del syre som frigörs i form av mycket små bubblor i akvariet. Om fiskarna verkar ok, så är det bara att vänta. En timmes observation är inte så lång tid. Klurar lite på var du fått roten ifrån och vad det är för träslag? Borde egentligen inte spela någon roll om du kokat den fyra gånger, men f*n vet. Trädslaget kan spela in, barrträd brukar inte rekommenderas i akvarier (har iof ingen erfarenhet av det, men i allafall). Är det illa är det infusorier, men jag tror inte riktigt på det eftersom du kokat den så många gånger. Kanske frigörs något annat från roten... har du kokat den i en rostfri kastrull eller i något annat?
Är du väldigt osäker kan du plocka upp roten igen och lägga den i en hink med vatten i någon vecka. Det borde lösa ut det som finns i roten, om det nu är något kvar efter kokningen.
Spana in karet i morgon och se vad som händer. Har vattnet klarnat då så är det nog inget problem.
Hilsen,