[h=2]Kycklinggryta med svamp, bacon och fetaost
4 port[/h]
[LIST]
[*]1 gul lök
[*]1 vitlöksklyfta
[*]250 g skogschampinjoner
[*]125 g bacon
[*]150 g fetaost
[*]3 msk olja
[*]ca 500 g strimlad minutfilé av kyckling
[*]3 dl mjölk
[*]1 dl vispgrädde
[*]1 tsk oregano
[*]1 msk majsstärkelse
[*]salt och svartpeppar
[*]1 msk smör
[*]1 dl rostad lök
[/LIST][h=3]Till servering[/h]
[LIST]
[*]sallad
[*]ris (kokt potatis eller potatismos)
[/LIST][h=2]Så här gör du[/h]
Close [h=3]Bra att veta när du ändrar antalet portioner[/h]
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.[LIST=1]
[*]Skala och hacka lök och vitlök.
[*]Ansa och skär champinjonerna i kvartar. Skär baconet i ca 3 cm stora bitar. Smula fetaosten.
[*]Stek lök och vitlök i 1/3 av oljan i en stor gryta tills den är mjuk och ljusbrun. Lyft ur och ställ åt sidan. Stek kycklingen i resten av oljan i grytan på hög värme till ljusbrun stekyta.
[*]Vispa ihop mjölk, grädde, oregano med majsstärkelsen och rör ner i grytan tillsammans med den stekta löken. Låt koka sakta ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
[*]Stek bacon och champinjoner i smöret i en stekpanna till fin stekyta. Dra av från värmen och vänd ner fetaost och rostad lök. Toppa grytan med champinjonblandningen.
[*]
Till servering: Servera grytan med sallad och ris, kokt potatis eller potatismos.
[/LIST][h=3]För alla[/h]
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, laktosfri grädde, laktosfri fetaost och laktosfritt matfett eller välj olja istället.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ut fetaost mot tofu eller annan mjölkproteinfri ost. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja istället.