Fast får du lika hög bubbelhastighet då?
Nja, inte initialt säkert, men jag får garanterat mer gas totalt sett.
Mängden socker styr inte bubbeltakten utan det är mängden jäst vid start samt temperatur som är de främsta faktorerna.
Hur man än vrider och vänder på det så hjälper inte mer socker än ca 10%, varken för att få en längre eller snabbare jäsning.
Man kan köra tex starkvinsjäst, som klarar högre alkoholhalt, för att förlänga jäsningen något (och då kanske även öka sockret lite, men det handlar kanske om att köra 13-14% istället för 10%).
Sen beror det naturligtvis på hur ofta man vill sätta ny mäsk. Tycker man det är ok att byta ofta kan man naturligtvis köra mer jäst för att producera mer gas under kortare tid.
Om man kör maximal bubbeltakt kanske det tar ett par tre fyra dagar innan man kommer upp i för hög alkoholhalt, men man kan å andra sidan skippa alla andra ingredienser och bara köra vatten, socker och jäst.