mäsk hjälp..

#1 - 12 april 2008 15:22
:Dhejsan ..

jag undrar om hur man kan få sin mäsk att vara längre än ett par dagar.

jag har följande recept

1l vatten
1pkt jäst
1 dl socker
1 krm bakpulver..

och jag får det att koka ca 2 dagar sedan så slutar det att bubbla ..

ha det bra..:D

hugosan ..
#2 - 12 april 2008 15:52
Hej,
Detta recept är till 500 L akvarieum och räcker 5-6 veckor enl utsago. Tar ett par dagar innan det kommer igång.

10 L dunk

2 kg strösocker
½ paket torrjäst, den med blå text
2 tsk bikarbonat (finns i kryddhyllan) Bakpulver rekomenderades inte
ca 9 L vatten som är runt 20 grader

Hålet i locket skall vara 5 mm
#3 - 12 april 2008 22:52
mycket mindre jäst och en tesked eller 2 vällingpulver så blir det bra :)
Mitt eget recept (till ett 100liters kar)
4liter vatten
4dl socker
1msk proteinpulver (välling funkar lika bra)
1tsk bakpulver
2-3mm skiva färsk jäst (för söta degar)

detta puttrar efter en timme och fortsätter i minst 1 vecka med bra och jämn fart.
#4 - 13 april 2008 08:10
hallo alla ..

tack för tipsen jag får prova mig fram ..

ha det ..
#5 - 13 april 2008 10:02
Som sagt, mindre jäst, men jag skulle säga ännu mindre än vad som föreslagits.

Jag kör följande recept:
5l vatten
5dl socker
2msk proteinpullver (eller välling alt. torrmjölk)
1krm torrjäst.

Buublar minst i 3v i vanlig rumsteperatur, men jag kör två dunkar som bytes växelvis varje vecka. Varje dunk går 2v alltså. Detta för att få så jämn CO2 tillförsel somm möjligt.











Annons