Det spelar inte så stor roll vilken jäst man tar. Jäst är väldigt tålig, så själv har jag använt vanlig blå torrjäst. Det enda som jag inte skulle rekomendera är väl turbojäst.
Vad som man bör se till att även tillsätta mat till jästen, dvs proteiner. Torrmjölk eller proteinpulver. Det får gärna vara av märket noname (dvs spelar ingen roll), äldre än sista dagen. Fungerar och är billigt :)
Så i med jäst, socker och protein i flaskan samt häll på fingervarmt vatten. Då skall det snart bubbla skall du se. Om du häller på för kallt vatten så kommer jäsingen inte igång så snabbt, och för varmt så dödar du jästen.
Det går för övrigt inte bra att limma pet-korkar, utan speciallim. Bättre att göra ett runt jämt hål som är är så smalt att man måste dra slangen med tång genom hålet (skär slangen kilformig i spetsen, så är det lättare att trä den).
Att ha två mäskflaskor hopkopplade är även det en bra id'e. Om man byter mäsk varannan vecka i den ena och varannan i den andra så får man ett jämnare (i teorin) flöde på CO2, vilket är bra.