Luft i fiskpåsen

#1 - 29 oktober 2008 19:29
Är lite osäker i vilken topic detta hör hemma, så jag hoppas att jag skriver det på rätt ställe.

Jag undrar om det verkligen är bra att blåsa ner luft i påsen från lungorna då man säljer fisk? Tycker det är många zoologer som gör så när man handlar fisk, alltså blåser ett andetag ner i påsen innan de försluter den. Lär det inte bli mer koldioxid i påsen än vad det blir syre när man gör så? Visst, lite syre följer ju med ut igen, lungan tar ju inte vara på allt, men det är ju mer syre i luften i rummet än vad det är i utandningsluften. Är jag helt ute och cyklar? [:-29]
Kjell Fohrman
Administrator
#2 - 29 oktober 2008 19:36
Nej man skall inte blåsa in luft i transportpåsen av de skäl som du anger.

Dock skall väl sägas att om det handlar om kortare transporter så spelar det ingen större roll eftersom syret ändå räcker.
#3 - 29 oktober 2008 19:53
Okej, då kanske jag ska försöka påpeka det lite försiktigt nästa gång. Vore synd om någon fisk strök med på grund av en sådan enkel sak, och vet dom inte om att det är fel kanske de gör det med största välmening men gör mer skada än nytta.

Tack för hjälpen Kjell!











Annons