Kokosnötter

#1 - 4 november 2003 18:47
Läste nånstans att man ska lägga kokosnöts-skalet i blöt i ca en vecka innan man lägger ner det i akvariumet. För att slippa lukt.
Är det sant eller räcker det att koka skalet ett tag osv.
Nån som vet ?
mvh Filip
#2 - 4 november 2003 18:49
Jag har bara kokat innan och aldrig upplevt någon doft.
#3 - 4 november 2003 20:31
Ta bort toppen, halvera den eller hur du vill ha det. Koka sedan i 20-30 minuter så kan du ta bort innanmätet utan problem och lägga i de nya "grottorna". Någon doft har jag inte märkt?

/ Martin
#4 - 4 november 2003 20:35
ah tack tänkte fråga hur man gör nu vet jag.:):)
#5 - 4 november 2003 20:50
jag tog iofs bort köttet först o sen kokade jag mina nötter, men det kanske inte är någon skillnad..
#6 - 4 november 2003 20:58
Jag har iofs aldrig testat, men sitter inte köttet fast ganska bra i nötet om du inte kokar den?? Kokar du först så lossar köttet enkelt.

/ Martin
#7 - 4 november 2003 21:02
jag skar loss det med en vass kniv bara. lite krångligt men varför göra det enkelt för sig??=)
#8 - 5 november 2003 09:12
Coccos är riktigt gott också :)
#9 - 5 november 2003 11:10
Hmm, måste man ha en såg när man öppnar nötterna, eller går det med en stor kökskniv?
#10 - 5 november 2003 11:22
En bågfil eller nåt fungerar säkert bra. En kniv blir nog rätt jobbigt men det går säkert.
Jag borrade små hål runt om nöten på mitten och knäckte upp den sen. Den sprack rätt lätt när det var lite hål i den.
Gjorde så mest för att slippa en rak kant, trodde mig få ett mer naturtroget utseende med en ojämn kant.
#11 - 5 november 2003 11:29
kniv skulle jag då inte rekommendera... de är ju rätt hårda dem där nötterna.. så såg är ju att föredra
#12 - 5 november 2003 11:46
Tackar, då blir det en tur till järnaffären också!
#13 - 5 november 2003 13:16
Fick lära mig ett knep här på Zoopet... Man lägger nöten i ena handen och tar en stor kökskniv eller något och slår med ovansidan av knivbladet, inte eggen, hårt mitt över tjockaste delen av nöten... Då spricker den lätt upp i två halvor och det är klart... Jag tog ur innanmätet utan att koka, och lade den också okokt i karet, ingen lukt eller andra problem uppstod. Det som var svårast var att få ur en bit till ingång i nöten... Någon som har bra tips där, vi testade med avbitare och såg, men det slutade med att Tobbe tog sticksågen (såg fullkomligt livsfarligt ut)...
#14 - 5 november 2003 13:19
jaha, vad häftigt... nu vill jag ju prova med den nya tekniken..=)

jag fixade öppningar genom att använda en kontursåg...











Annons