kokosnöt

#1 - 16 april 2011 16:29
hej
hur får man "upp" en kokosnöt på bästa sätt.
tack!
#2 - 16 april 2011 16:37
Kan tyvärr inte hjälpa dig :S
Men kunde inte låta bli att börja nynna till: Far jag kan inte få upp min kokosnöt...tralla la ;)
#3 - 16 april 2011 16:40
hehe =)
#4 - 16 april 2011 16:41
Jag brukar såga upp den med en fintandad såg.
#5 - 16 april 2011 16:44
om du vill ha lite mer kontroll på hur "snittet" blir så använd en fintandad såg. såna vanliga som man kapar brädor med funkare ej. dom är för grova och kokosnöten är för hård.

om du vill ha lite mer "random" knäckning så kan du ta en slägga och slå lite försiktigt tills du ser att den är påväg att öppnas. (hur man nu slår försiktigt med en slägga;))

ett tips, borra ett hål i den först, i en av de tre små groparna på åvansidan där är dom tunnast i skalet. om du knäcker eller sågar upp dom så blir det rätt så kladdigt när all mjölk rinner ut. speciellt om du tar släggan ;)

du kommer att förvånas över hur hård den är, det tog för mig kanske 10 min att såga upp en
#6 - 16 april 2011 16:54
Jag använde en bågfil för att såga upp två hål. Ett för botten och ett för ingång. Gick ganska enkelt och smidigt. Jag inbillar mig att det blir lite enklare att få ut köttet om man kokar nöten först.
#7 - 16 april 2011 17:10
[INDENT]
[INDENT]Jag använde en bågfil för att såga upp två hål. Ett för botten och ett för ingång. Gick ganska enkelt och smidigt. Jag inbillar mig att det blir lite enklare att få ut köttet om man kokar nöten först. [/INDENT]



jag tog tillvara på köttet. jag kokade den inte för att få ut det men hade den i ugnen på ca 100 grader tills köttet hade krymt så mycket att det trillade ut själv.
[/INDENT]
#8 - 16 april 2011 17:26
Hur gör man sen då, måste man göra något innan man lägger ner de i karet?
#9 - 16 april 2011 17:27
Jag brukar frysa hela nöten innan jag blinkar med ögonen för då hjälper Gobben mig att såga itu den med en fogsvans och sen är det bara att slå till på halvorna så trillar köttet ut.
#10 - 16 april 2011 17:34
angbwa skrev:
Hur gör man sen då, måste man göra något innan man lägger ner de i karet?


Mna kokar de en stund så att ev. fett försvinner. Sen för att göra en öppning till grottan använder man bäst en polygrip för att bända bort lite skal.
#11 - 16 april 2011 21:43
Man blir arg:mad:

Tar med sig största vedklyvar yxan ut till källartrappan och hugger!

Sen blir man glad för det blev ett perfekt och rent snitt i mitten:d
#12 - 17 april 2011 20:43
c90368 skrev:
Man blir arg:mad:



Tar med sig största vedklyvar yxan ut till källartrappan och hugger!



Sen blir man glad för det blev ett perfekt och rent snitt i mitten:d




Haha:) tack för alla svar!











Annons