Jag kokar inte löv, men plockar dom helt torra och rena, sköljer dom och låter dom ligga i blöt i en bunke tills dom sjunker. Kokosnöt kokar jag 20 min för att lättare få ut kokosen, inbillar jag mig. Fast det kanske inte behövs?
Usch, det låter inte bra. Jag kokade i 20 min, sen tog jag en smalbladig, liten kniv och en skruvmejsel. Men kniven rispade jag en massa skåror och sen körde jag mejseln under och bände. Då lossnade kokosen i långa bitar. Det gick halvbra.
Först tog jag ut all kokos mha en kniv och sen kokade jag den en stund. Jag kokade den för jag ville inte att den ska färga av sej i karet. Vet inte om den skulle gjort men ville vara på den säkra sidan.
koka är alltid säkrast , själv ville jag gärna
ha kvar den sköna mörkbruna färgen och
alla spröt till malarna. så jag kokade inte.
en vecka senare hade jag mass svamp infektion.
fast det kanske inte var kokosnötens fel.