[font=Comic Sans MS][color=red]225 gr smör[/color][/font]
[font=Comic Sans MS][color=#ff0000]4 st ägg[/color][/font]
[font=Comic Sans MS][color=#ff0000]5 dl strösocker[/color][/font]
[font=Comic Sans MS][color=#ff0000]2 tsk vaniljsocker[/color][/font]
[font=Comic Sans MS][color=#ff0000]1 dl kakao[/color][/font]
[font=Comic Sans MS][color=#ff0000]2 krm salt[/color][/font]
[font=Comic Sans MS][color=#ff0000]3 dl vetemjöl[/color][/font]
[font=Comic Sans MS][color=#ff0000]50 g mörk blockchoklad[/color][/font]
[font=Comic Sans MS][color=#ff0000][/color][/font]
[font=Comic Sans MS][color=red]Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 28 cm i diameter. Smält smöret och låt svalna lite.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl. Rör ner smöret(175g). Häll smeten i formen. Grädda kakan ca 35 min. Kakan ska vara lös i mitten, men fast i kanterna när den är färdig. Låt kakan kallna helt innan den glaseras.
Glasyr: Smält chokladen och smöret(50g) på svag värme. Bred glasyren över kakan och pensla kanterna.
Servera med frukt eller bär och lättvispad grädde.[/color][/font]
[font=Comic Sans MS][color=#ff0000]Det finns en hel uppsjö av recept på kladdkaka, hrä kommer ett :D Lycka till[/color][/font]