Julskinkan- Hemlagad eller färdigköpt???

#1 - 23 december 2006 12:37
Ja nu är skinkan på gång i ugnen 125 grader på väg mot 69 grader innertemperatur .........

Absolut bäst provsmaka ljummen skinka på gott vörtbröd sötstark senap och julmust till........

Nu är det Jul igen!

Hur gör ni andra?
#2 - 23 december 2006 13:16
koka först och sedan ugnen...
den ska vara rimmad inte lättrökt mums :)
#3 - 23 december 2006 14:55
Ugnen! Och sen lever jag mer eller mindre på skinkmackor i flera veckor runt jul...! :p (Jag är redan inne på min tredje skinka, i vanliga fall gör jag den första dagen före julafton, men i år blev det tjuvstart...[:o] )
#4 - 23 december 2006 15:45
I ugnen själv! Vår är nästan slut, men vi ska inte vara hemma imorgon!
#5 - 23 december 2006 21:21
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]I stekpåse i ugnen dagen före Julafton (som idag då alltså ;))[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]Det luktar så fantasktiskt gott i hela huset :D[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=red]GOD JUL!![/COLOR][/FONT]
#6 - 23 december 2006 21:31
sagt det förr och jag säger det igen
"äta ungsbakad grisröv på julafton? jag betackar mig!"

;)
#7 - 23 december 2006 21:42
bena skrev:
sagt det förr och jag säger det igen

"äta ungsbakad grisröv på julafton? jag betackar mig!"



;)


Men att hålla oskyldiga fiskar i glasfängelse går bra va?!? *host* dubbelmoral *host host* ;)

Själv måste jag erkänna att vi köpte en färdig.
#8 - 23 december 2006 21:45
Långås skrev:
Men att hålla oskyldiga fiskar i glasfängelse går bra va?!? *host* dubbelmoral *host host* ;)



Själv måste jag erkänna att vi köpte en färdig.


tror att mitt nästa projekt får bli att starta upp ett artakvarie så att jag kan skylla på att jag "håller arten levande"..
#9 - 23 december 2006 21:49
bena skrev:
tror att mitt nästa projekt får bli att starta upp ett artakvarie så att jag kan skylla på att jag "håller arten levande"..

Eller så får vi väl erkänna att vi är bestialiska, jag dubbelt så illa som du då:confused:
#10 - 23 december 2006 21:56
[xx(] jag äter inte julskinka.
Det enda som är gott (av julmaten) är risgrynsgröten:) .
#11 - 23 december 2006 21:57
"Eller så får vi väl erkänna att vi är bestialiska, jag dubbelt så illa som du då"

:)

edit:
fast jag anser inte att det är direkt illa att hålla alla fiskar i akvarium så länge de får rätt miljö.
många arter lever längre och blir större i fångenskap, och de lever ett lyxliv med mat etc.











Annons