Kjell Fohrman skrev:Hatar är väl inte rätt ord - men jag gillar i alla fall inte potatis
Hjälper inte att koka grön potatis Kjell, testat att steka upp gårdagens kokta nypotatis med smör, skorpmjöl och lite flingsalt, eller att göra rårakor på fast vinterpotatis, dom ska serveras med sidfläsk och rårörd lingonsylt, eller varför inte en jansson med finhackad ansjovis, grädde och lök, halvtjockt lager ströbröd och hyvlat kallt smör på toppen, potatissoppa på kalvfond och nyplockad tjock gräslök..Kjell Fohrman skrev:Hatar är väl inte rätt ord - men jag gillar i alla fall inte potatis
Daniel Blom skrev:Men ketchup klarar jag inte. Bara lukten - för att inte tala om ljudet - får mig att må illa.
eriahl skrev:Om ketchupen ger ifrån sig ljud är det dax att förpassa den till soporna innan den anfaller.
eriahl skrev:Brysselkål och broccoli är vidriga. Ostron och musslor ser äckliga ut helt enkelt. Liknar något slemmigt snorklumpaktigt.
Gaffel skrev:Ja enda sättet att få ner varm ananas är om den är nyflamberad i rörsockerlag och cognac serverad till vanlig billig jädra vaniljglass!
Kensa skrev:
Annars går det mesta ner,,,,bara jag inte vet vad det är.
Men jag kan hålla med om att frukt i mat är helfel.
Serveras jag det, så äter jag först upp "maten", och sedan frukten.
Intalar mig då att jag har fått dessert på köpet.
.
Håller helt med Guy glömde nämna det själv;)Guy Palm skrev:Kokt kött i alla dess former, förstår inte varför jag skall äta de smaklösa trådarna. All smak har ju kokat bort.
Mumin skrev:Barn, barn, ni har inte genomlidit mormors favoritmiddagar; kabeljopudding!
Det är en sufflé på torkad, sedemera blötlagd torsk och potatis. Serveras med skirat smör och är en förolämpning mot mänskligheten i sin äckelhet.
Annars kan jag äta allt utom spicken sill och majonnäs.
Kjell Fohrman skrev:Hatar är väl inte rätt ord - men jag gillar i alla fall inte potatis
Daniel Blom skrev:Jag har avnjutit grillade hästskokrabbor, friterade gräshoppor, stekta myrägg, ormsoppa och isländsk surhaj.
Men ketchup klarar jag inte. Bara lukten - för att inte tala om ljudet - får mig att må illa.
Nubi skrev:Kött
Rambo skrev:Tja, det är nog inte mer fel på empatin när man diskuterar vad man inte gillar för mat än när man väljer att lägga tusentals kronor på sin hobby när man hade kunnat skänka pengarna till välgörande ändamål...
Ouscazz skrev:Så jävla korkad tråd...
Ouscazz skrev:Så jävla korkad tråd...
Hur står det till i pallet när man driftar sig till att skriva att man hatar mat, när en stor del av världens folk svälter?
http://sv.wikipedia.org/wiki/Empati
Robin_Hedstrom skrev:Skönt att någon sa det så slapp jag göra en användare bara för den sakens skull. / Gabbi
Narii skrev:Tror heller inte afrika eller andra fattiga länder vill ha kabeljopudding låter äckligt som fan.
Robin_Hedstrom skrev:Att skämta om mat är nog ett privilegium som bara mätta har.
Robin_Hedstrom skrev:Att skämta om mat är nog ett privilegium som bara mätta har.
Robin_Hedstrom skrev:Att skämta om mat är nog ett privilegium som bara mätta har.
eriahl skrev:Surströmming luktar inte gottigottgott. Äter man sånt kan väl en sur-id slinka ner lika bra. Hittade delikatessen på ca 35cm i en fälla. Jäst och mumsig
Rambo skrev:Kom en nått mer jag inte tycker om: Frystorkad sej i tomatsås, en riktigt vidrig maträtt som ingår i de dygnsportioner som svenska försvaret använder. Den är särskilt oaptitlig när man äter den i ett glödhett land i tropiska delarna av afrika.
Att man inte tycker om viss mat är knappast brist på empati för svältande människor. Vi har en levnadssituation där vi kan välja vad vi vill och inte vill äta. Välj att äta den mat du tycker är god och välj mat som är så miljövänlig du kan.
Vill du göra nån verklig nytta så åk som volontär med en hjälporganisation eller sök till försvarsmaktens utlandsstyrka.
Mumin skrev:Eller så kan man lägga beslag på en stor del av världens resurser med kameror och datorer, låta bli att skämta om det, men tror du det inte har effekt på världens ojämlika resursanvändning i alla fall?
Hänvisar för övrigt till mitt inlägg ovan.
Sluta tramsa, och sluta vara så förbannat självgoda!!
NIC skrev:Helt ärligt, varför ta detta på så fullkomligt allvar?? Det är en tråd som handlar om vilken mat man inte tycker om...
Tycker du om ALL mat!?
Robin_Hedstrom skrev:Det finns mat jag hellre äter än annan mat, men jag betraktar mat väldigt respektfullt. Har nyss rest i ett svältdrabbat land och jag försökte verkligen äta allt jag fick med ett leende på läpparna, fastän det var sådan mat som jag absolut inte hade valt i Sverige.
(Fortfarande Gabbi som skriver...)
mumin skrev:när jag jobbade för världsbanken i tanzania berättade en av våra inhemska medarbetare om när usa via fn skickade majs som bistånd. Det var bara det att den majsen var gul, och det betraktade befolkningen som kreatursföda. Ugali, majsgröten man äter som basföda görs på vit majs. Så ja, även i andra delar av välden finns det mat man inte äter.
I indien, som ju har en stor del mycket fattiga människor anses det som en självklar del av gästfriheten att sätta fram mat som gästen uppskattar. Att sitta tyst, men ändå inte uppskatta maten anses oförskämt. Värdfolket vill bjuda på något som gästen verkligen tycker om. När jag reste där, gick mitt rykte före mig att jag föredrog milt kryddad mat. Jag fick alltid en egen skål med mild (nåja!) mat till den gemensamma risskålen.
Att vi äter kräftor i sverige tyckte de var otroligt äckligt, de är ju asätare enligt dem, och därför oätliga. Att jag lovade att bjuda min tolk på kräftor om han kom till sverige någon gång, fick honom att svära på att aldrig sätta sin fot här. Med ett stort garv. Vi hade många diskussioner om olika synsätt i våra länder bl a detta med maten, gästfrihet osv.
Så jag tycker att det är med förlov sagt otroligt larvigt att kritisera den här tråden med hänvisning till världssvälten. Folk i andra länder är inte särskilt olika oss, de har också individuella smaklökar precis som vi. De ratar också mat de inte gillar om de har möjlighet. Skulle vi som skrivit i den här tråden hamna i en svältsituation så kommer vi äta både sill, kött och kabeljopudding om det är det som bjuds och skölja ner det med te.
Tills dess kan vi vara precis som resten av världen och glädjas åt våra olika smaklökar. Utan att bli skrivna på näsan för det.
Mumin skrev:När jag jobbade för Världsbanken i Tanzania berättade en av våra inhemska medarbetare om när USA via FN skickade majs som bistånd. Det var bara det att den majsen var gul, och det betraktade befolkningen som kreatursföda. Ugali, majsgröten man äter som basföda görs på vit majs. Så ja, även i andra delar av välden finns det mat man inte äter.
I Indien, som ju har en stor del mycket fattiga människor anses det som en självklar del av gästfriheten att sätta fram mat som gästen uppskattar. Att sitta tyst, men ändå inte uppskatta maten anses oförskämt. Värdfolket vill bjuda på något som gästen verkligen tycker om. När jag reste där, gick mitt rykte före mig att jag föredrog milt kryddad mat. Jag fick alltid en egen skål med mild (nåja!) mat till den gemensamma risskålen.
Att vi äter kräftor i Sverige tyckte de var otroligt äckligt, de är ju asätare enligt dem, och därför oätliga. Att jag lovade att bjuda min tolk på kräftor om han kom till Sverige någon gång, fick honom att svära på att aldrig sätta sin fot här. Med ett stort garv. Vi hade många diskussioner om olika synsätt i våra länder bl a detta med maten, gästfrihet osv.
Så jag tycker att det är med förlov sagt otroligt larvigt att kritisera den här tråden med hänvisning till världssvälten. Folk i andra länder är inte särskilt olika oss, de har också individuella smaklökar precis som vi. De ratar också mat de inte gillar om de har möjlighet. Skulle vi som skrivit i den här tråden hamna i en svältsituation så kommer vi äta både sill, kött och kabeljopudding om det är det som bjuds och skölja ner det med te.
Tills dess kan vi vara precis som resten av världen och glädjas åt våra olika smaklökar. Utan att bli skrivna på näsan för det.
MaxB skrev:Jag själv här i Gbg smakar riktigt gott!:D
Narii skrev:Max här i sthlm smakar skit iaf. Burgerking har äkta grillsmak :p
Rambo skrev:Om man inte lagar hamburgaren själv så köper man den på en bra lokal korvmoj. Allra bäst är Fete Gretas i Halmstad (enligt vissa heter den Nyhemsgrillen, men bara för att det står det på skylten så är det inte så...)
BK och Max tycker jag är samma någorlunda ätbara skit medans McD är ett hån mot min gom.
Rambo skrev:Jag är nästan säker på att det finns kvar :) Är väl det som ligger i korsningen Brogatan Karl XI:s väg under kina resturangen?
eriahl skrev:En liten undran. HUR vet du hur såna smakar? Lite speciella matvanor?
eriahl skrev:En liten undran. HUR vet du hur såna smakar? Lite speciella matvanor?
Anettejt skrev:Tack för att du frågade, jag undrade med....:D;)
Mumin skrev:och apropå sprit så tycker jag att konjak smakar kräks, nån som undrar hur jag vet det, nu då.......??!!?
Johanski skrev:F.ö. gillar jag inte surströmming. Surprise?
Mumin skrev:Synd att döva smaken med is, en liten anings vanligt vatten ska det vara och apropå sprit så tycker jag att konjak smakar kräks, nån som undrar hur jag vet det, nu då.......??!!?
Nubi skrev:Mumin- jag är ny på whisky och jag gillade smaken när isbitarna tog bort lite av den starka whisky smaken. En dag ska jag lära mig att dricka utan is och vatten...en dag =)
Mumin skrev:Börja med en sort som inte har så kraftig röksmak. Sen är det skillnad på whiskey (irländsk) och whisky (skotsk). Whisky är godast enligt min mening.
Amerikansk bourbon är gjord på majs och således inte drickbar, så den behöver man inte öda tid och hjärnceller på. måste man så dricks den med fördel on the rocks så att så mycket som möjligt av smaken dövas.
Slainte!!!
Mumin skrev:Synd att döva smaken med is, en liten anings vanligt vatten ska det vara och apropå sprit så tycker jag att konjak smakar kräks, nån som undrar hur jag vet det, nu då.......??!!?
Patrik Steen skrev:Hela min barndom är präglad av 1800 tals skit dynga som vi barn skulle äta upp som sätter sina äckel moment i Livet.Så som Kalopps,kokt fisk,all slags av Bönor,kotlett(allt kött med fett synligt),såser med Gul-lök,inlagda grönsaker tex paprika,Lever och det värsta av det värsta enligt mig klöks bara av doften Kokt Blomkål:mad:
Inflyttad blir svårt då jag föddes i Malmö och sen utvandrade till Skogarna i Skånska Höör;)det du nu nämner är det värsta jag vet bara synen av en Fettrand får jag gåshud av,min Farfar åt den alltid innan han började med Köttet framför oss när vi var små,aldrig mer sa jag redan då[xx(]:d:dMarnat skrev:Du måste vara inflyttad skåning som inte äter kotlett med fettrand eller kalops och lever för den delen :P
Själv måste jag handla kotletter hos slaktaren nuförtiden då alla mataffärer skär bort så mkt fett att man bara har en 55mm tjock fettrand, det är oacceptabelt
Patrik Steen skrev:Inflyttad blir svårt då jag föddes i Malmö och sen utvandrade till Skogarna i Skånska Höör;)det du nu nämner är det värsta jag vet bara synen av en Fettrand får jag gåshud av,min Farfar åt den alltid innan han började med Köttet framför oss när vi var små,aldrig mer sa jag redan då[xx(]:d:d
Patrik Steen skrev:Stekt bacon går bra..helt ok.. men kött som är tjockare än bacon går inte ned med synligt fett
wowilolmoma skrev:Jag vet inte riktigt ,men jag klarar inte att äta annan fisk en "barbie fisk" (lax)
Sedan jag fick mitt akvarium i julas har jag inte velat äta fisk!..om det dä inte är lax...:P jag har märkt hur underbara fiskar är
Pickles skrev:Gravat kött går fetbort, särskilt om det är ren. Blörk. Det finns inget djur som luktar lika sötsliskigt som ren. Det påminner om sopbilens morningbreath. XD
Mardrömmen var att extraknäcka på ett hotell i arjeplog där de naturligtvis skulle servera -just det- renbuffé!
Tjugo plåtar fulla med osande, ångande, pissljummet renkött i ett kök med dålig ventilation. Jag tror att det satte punkt. *flin* Nu går det bara ned om det är torkat och Salt.
Rutten fisk å andra sidan - vilken grej! :D
Daniel Blom skrev:Ketchup.
Smaken, lukten, ljudet - allt är fel.