I brist på annat..

#1 - 27 april 2008 22:44
Tänkte krypa till korset och erkänna vad det värsta jag har ätit var och då talar vi om maträtter och inget annat, kunde samtidigt vara kul att höra med er andra vad det värsta ni lyckats svälja ner genom åren varit.

Kompisen åkte upp till Lofoten för att fiska för 20 år sedan men dom insåg på 5 minuter att han nog skulle hålla sig på land så dom satte honom att agna bland dom gamla tanterna istället.

Efter ett par veckor var han hemma i Göteborg igen och berättade historien om när ett stim tumlare gjorde det fatala misstaget att förirra sig in i bukten, alla båtar stora som små belamrades med tjoande norrbaggar utrustade med automatkarbiner från hemvärnet, dom fräste ut i bukten och sköt hej vilt ner i vattnet och krokade upp tumlare efter tumlare.

Lite senare skulle min gode kamrat Sören fräcka sig lite och hade med ett leende frågat en av norrbaggarna vad denne trodde att Greenpeace hade att säga om saken varpå tillfrågad norrbage hade slitit upp en kniv och väst fram " Vad sa du, sa du grispiss?"

Hur som än have slängde han till sist upp ett stycke halvtinad blodig tumlare på bordet som vi avslutningsvis stekte och åt upp, smaken var vidrigt söt och vämjelig och kommer aldrig in i min mun igen.
#2 - 27 april 2008 22:54
uuuuuuh

Har ätigt en hel del konstiga saker...
Lite exempel är en heeeeeeeeeeeeeel del fiskar som vi sköter i våra svenska akvarium ^^
Har ätigt Kyckling hjärta och en hel del annat...Kan dock inte komma på exakt vad O___o *Temporary memory fail* hehe ^^ ;P :P !
QardinalE
#3 - 27 april 2008 22:56
Tyvärr så r mitt äckligaste helt vanlig Råbiff och jag säger det , aldrig mer!
Man kände sig verkligen som MR Bean när han 15-talet år senare gjorde sin sketch om Råbiff på resturangen.
Guest
#4 - 27 april 2008 22:59
Det enda jag har ätit som jag inte rekommenderar någon är:
Bruna bönor med en burk frukt coctail. Inte gott alls!! :p
I övrigt äter jag allt som är en maträtt.
#5 - 27 april 2008 23:36
Har petat i mig en del underligheter genom åren - surhaj, myror & myrägg, kackerlackor, dolksvans...
Fast inget så mystiskt som ostronen på Koh Samet i Thailand. Det var inte fråga om ett halvdussin ostron snyggt serverade i sina skal på en bädd av is - utan 60-70 stycken utan skal, som en brungrå gröt i en rosa plastskål. Mmmmm...
Där fick jag för att jag beställt den enda rätten på menyn utan engelsk översättning. Tydligen är detta något som thailändska män (och inga andra) tvingar i sig för att orka gå på bordell.
För övrigt drömmer jag om att någon gång få avnjuta en kopp Kopi Luwak.
#6 - 28 april 2008 00:14
Det värsta jag någonsin har ätit var faktiskt en kokosmjölksoppa på Koh Tao, Thailand... DET VAR INTE GOTT. Det slutade med att jag plockade upp alla grönsaker som flöt omkring och åt dem istället. Inte alls så äckligt som "maträtterna" ni andra stoppat i er... Men jag kan försäkra er om att den soppan var rent ohygglig.

Det värsta jag har råkat äta var en harkrank om bestämde sig för att sova i min skål med bananchips. Tyckte det smakade lite underligt och spottade ut. Varenda cell i min kropp slogs emot viljan att springa in på toaletten och köra fingrarna i halsen.... [xx(]
#7 - 28 april 2008 00:43
vitlök... har jag fått i mig av misstag vid ett par tillfällen, ALDRIG MER säger jag! [:-118]
#8 - 28 april 2008 00:57
Någon här som testat fiskmat då hahah ;D ?
#9 - 28 april 2008 01:09
aaa faktiskt! när jag var liten, flingfoder, provade lite bara men det sjuka var att det var gott!! [:o]
#10 - 28 april 2008 01:26
hahah jasså okej ;D ! Där ser man!
Man blir lite småsugen på sushi när man hackar räkbitar till fiskarna om kvällarna mmm grrr hehehehe ^^
#11 - 28 april 2008 01:27
:p
#12 - 28 april 2008 01:34
jag testade min hunds frolic... jag var tvungen att veta varför nästan alla hundar älskar det. och en gång när jag busade med han stoppade jag hans tuggben i munnen utan att tänka mej för och de var smutsigt hårigt och slämmigt ,,hua jag ryser fortfarande[xx(]
#13 - 28 april 2008 07:19
marinerade tupptestiklar......mindre gott....
soppa på fiskögon......vidrigt.....
levande grodor...huvaligen....

kobrablod som snaps,,,,,,,,,,det var...intressant....
#14 - 12 maj 2008 23:18
Ett barndomsminne som består i mig själv som 11 åring sittandes på en balkong i hotellet på Korfu svårt magsjuk och darrig och det enda jag ville ha var ett glas kall mjölk(bodde granne med mjölkbonde som barn), en dryg timme senare dyker en kypare upp med ett glas ljummen getmjölk med isbitar och svarta gethår i glaset.. ..jag spydde rakt ut innan jag ens hann sätta glaset till munnen..
#15 - 13 maj 2008 08:12
Lök å vitlök e ju bara sååå äckligt!!!
#16 - 13 maj 2008 08:13
Gaffel skrev:
Ett barndomsminne som består i mig själv som 11 åring sittandes på en balkong i hotellet på Korfu svårt magsjuk och darrig och det enda jag ville ha var ett glas kall mjölk(bodde granne med mjölkbonde som barn), en dryg timme senare dyker en kypare upp med ett glas ljummen getmjölk med isbitar och svarta gethår i glaset.. ..jag spydde rakt ut innan jag ens hann sätta glaset till munnen..

Hahaha... fy f*n!!!
När man verkligen vill ha nåt också skiter det sig totalt!!!
#17 - 13 maj 2008 10:23
Konstiga rätter jag vägrat äta

Hamnade i en situation i Peru med min dåvarande sambo (hans hemland) där det skulle ätas marsvin.
Jag vet att det inte anses hyfsat att nobba en rätt när man befinner sig som gäst inom andra kulturer, men här var det bara familjen, och min ex visste dessutom att jag haft marsvin som husdjur hela min barndom; ren djävelskap från han sida.
Jag fick tillslut äta anka, och det tog lång tid innan jag förlät honom.
Vet ni hur ett helstekt marsvin ser ut?
#18 - 13 maj 2008 11:52
Jag vill inte veta hur ett helstekt marsvin ser ut! *ryser*
#19 - 13 maj 2008 12:02
dom är nog flådda och urtagna och trädda på spett, låter som om dom borde smaka gott..
#20 - 13 maj 2008 14:25
- Har faktiskt inte ätit något som framkallat kräkningar ännu. Men kanske om jag provar att göra en grönsallad med Polyspherma!
#21 - 13 maj 2008 14:41
AllaFiskar skrev:
Vet ni hur ett helstekt marsvin ser ut?
Det ser precis ut som en råtta. Annars är råtta ganska vanligt att äta i frugans hemby i Thailand, om hunden redan gått den vägen.
Larver, grodor, gurami, ödlor, myror och orm är OK att käka, men de friterade gräshopporna fick jag inte in i munnen.

- Har faktiskt inte ätit något som framkallat kräkningar ännu. Men kanske om jag provar att göra en grönsallad med Polyspherma!

Kanske med helstekt diskus till;)? Eller friterade Endlers med malsås?
#22 - 13 maj 2008 17:57
Nyktert mumsande kall ravioli (m. tomatsås) direkt ur burk 22:00 981224 med benen hängande ut från fönstret på andra våning och slött lyssnandes till berusade ungdomar på stadens gator som datumet till trots verkade vilja bråka med varandra.

Inte så mycket att ravioli är äckligt på något sätt utan själva situationen som sådan. Kanske måste man ha varit där för att förstå ;)

/J
#23 - 13 maj 2008 19:11
Joacim skrev:
Nyktert mumsande kall ravioli (m. tomatsås) direkt ur burk 22:00 981224 med benen hängande ut från fönstret på andra våning och slött lyssnandes till berusade ungdomar på stadens gator som datumet till trots verkade vilja bråka med varandra.



Inte så mycket att ravioli är äckligt på något sätt utan själva situationen som sådan. Kanske måste man ha varit där för att förstå ;)



/J

Ja, du vet verkligen hur man firar ordentligt;)!
#24 - 13 maj 2008 21:04
kopi luwak, som nämndes innan har jag provat... det smakade inte skit även om det var skit, ganska mild god kaffesmak...

dt värsta måste ha varit en festivalgryta på trangiat med nudlar, cevapcici, donuts, langos, cashewnötter, varmkorv och nutella, allt badade dessutom i innehållet av en flaska grön tabasco... men det blev ingen kaskadspya på det inte, är det festival så är det, det hela sköljdes ner med närmast möjliga dryck som för tillfället var en flaska trocadero med en halva rom iblandat... MUMS!
#25 - 13 maj 2008 21:05
Jag blev av ett par islänningar bjuden på den illa beryktade nationalrätten rutten håkarl..

Förr i tiden grävde man en grop och slängde ner håkarlen innan man pissade på den och täckte över den, efter grygt 3 månader grävdes den upp igen och hängdes upp för att lufttorka, tro mig när jag säger att en surströmmingsrompa är en fröjd i gommen i jämförelse.
#26 - 13 maj 2008 21:08
Gaffel skrev:
Jag blev av ett par islänningar bjuden på den illa beryktade nationalrätten rutten håkarl..



Förr i tiden grävde man en grop och slängde ner håkarlen innan man pissade på den och täckte över den, efter grygt 3 månader grävdes den upp igen och hängdes upp för att lufttorka, tro mig när jag säger att en surströmmingsrompa är en fröjd i gommen i jämförelse.


- Haha! Låter som en skröna mer är säker sant:)
#27 - 13 maj 2008 21:51
- Haha! Låter som en skröna mer är säker sant:)


http://www.surstromming.se/kultur.htm

Sry kan inte isländska men nån på zoopet kanske kan översätta, kolla under håkarl..
#28 - 13 maj 2008 22:07
Gaffel skrev:
http://www.surstromming.se/kultur.htm



Sry kan inte isländska men nån på zoopet kanske kan översätta, kolla under håkarl..


- Tänkte mest på : pissade på den :)

För övrigt läste jag en oerhört intressant bok om inuiter för några år sedan. Där fick man också inblick i "annorlunda" recept....
#29 - 16 maj 2008 03:39
Enkel och snabb ammoniakälla för fermentering som alla bär med sig..
Bilagor:
#30 - 16 maj 2008 05:55
Äkligast hittills var nog en rätt så rundfotad fest för några år sen... vi fick slut på groggvirke, men vi MÅSTE ju bara fortsätta spela nåt löjligt spel om att dricka drinkar..

Rhode Island funkar bra på sallad. Det funkar bra med vodka. Men för faan, shotta det aldrig någonsin rent! :p


På tal om surströmming och surhaj...
Fick höra en underbar rövarhistoria av min gammelmorbror för några år sen.
När han var liten, så jobbade han extra hos en skogshuggare uppe i Bergslagen. Den här gubben var en av de få som fortfarande var förtjust i surgädda.
Man fångar en stor gädda, rensar den, och lägger den i saltlake i en hink med lock, ställer den i söderläge från slutet av maj till framåt augusti, då den härsknat klart, alla ben är upplösta, och köttet har samma konsistens som gele...
Smaken? Nånstans mellan vidrig och "jag begår hellre harakiri med en smörkniv än att smaka", skulle jag tro.











Annons