Hur gör ni med ärtor?

#1 - 17 augusti 2015 11:15
Gjorde min första räkmix igår. Mixade räkor och ärtor i 15 minuter och tillsatte sen vitamin och astaxanthin. När jag senare matade med mixen till mina små troffar 4-5cm så blev det lite ärtskal kvar på botten. Hur gör ni för att mixa sönder dom helt? Körde dom väldigt länge.
Måste bara säga att Agar Agar är ett grymt bindemedel. Konsistensen blev kanske t.o.m för hård. Fiskarna fick jobba hårt för att slita sönder klumpen.
Men som sagt ärtskalen retar mig!
Kjell Fohrman
Administrator
#2 - 18 augusti 2015 14:06
Det borde väl finnas mixrar av olika kvalitet så det blir bättre finfördelat - men jag vet inte.
På den tiden jag gjorde räkmix (där frysta ärtor ingick) så använde jag en köttkvarn och då var det inga problem,











Annons