Gurka.

#1 - 7 juni 2010 21:03
Tjo. Brukar ge mina malar lite gurka lite nu o lite då men har problem med att få gurkan att sjunka. Hur brukar ni göra för o tynga ner gurkan?
#2 - 7 juni 2010 21:05
Kör en sked genom gurkan
#3 - 8 juni 2010 05:42
Precis som ovanstående:) antingen skafftet på en tesked eller en gaffel rakt i genom gurkan då sjunker den:)
#4 - 8 juni 2010 06:41
skär en lagom tjock skiva och kör skaftet på en tesked genom det gröna..
#5 - 8 juni 2010 08:19
gurka

ImPulse skrev:
Tjo. Brukar ge mina malar lite gurka lite nu o lite då men har problem med att få gurkan att sjunka. Hur brukar ni göra för o tynga ner gurkan?


Jag tar en mindra rostfri stålbult. Den synes inte så mycket. Pressa den genom den tjocka delen tätt på skalen.
#6 - 8 juni 2010 12:16
jag brukar förvälla den... då sjunker den utan problem.
#7 - 8 juni 2010 14:01
Jag körde en liten sked genom gurkbiten och löste det på det viset. Trist bara att jag vaknade upp idag och såg att en av malarna låg stendöd 30cm från gurkan. De andra två malarna satt på gurkbiten o åt men den tredje låg en bit ifrån, död som sagt. Kollade precis vattenvärdena och allt ser bra ut. Inga andra fiskar har omkommit så jag undrar vad det var som drabbade den malen.
#8 - 8 juni 2010 19:53
Gurkor besputas hårt så tvätta skalet noga eller körpå ekologiskt.

Kanske detta har hänt?!?
#9 - 8 juni 2010 19:56
Jag har köpt långa grillspett, då behöver man inte ner och gräva i akvariet.
#10 - 8 juni 2010 19:59
Jag tar bort mitt skal innan jag lägger ner dom för att vara på den säkra sidan.
Bilagor:
#11 - 8 juni 2010 20:01
Skalar också gurkan, men främst av anledningen att de alltid lämnar den tomma, mörka ringen så att jag får jaga rätt på den om jag inte gjort så. Skalet verkar helt enkelt inte poppis... och är förmodligen, mycket riktigt, inte nyttigt för någon nuförtiden.
#12 - 8 juni 2010 20:02
Tar också bort skalet.
#13 - 8 juni 2010 20:02
Dre skrev:
Gurkor besputas hårt så tvätta skalet noga eller körpå ekologiskt.



Kanske detta har hänt?!?


Jag skalade gurkan, inget skal fanns alltså kvar. Dessutom sköljde jag av gurkan ordentligt innan jag la ner det. Skall nog göra som Pia gjort i fortsättningen.
#14 - 8 juni 2010 20:35
Gaffel skrev:
skär en lagom tjock skiva och kör skaftet på en tesked genom det gröna..


HAHA.. fick en liten skrattfantt nyss:p
kör den genom det gröna... Vad är inte grönt på en gurka?:p Fniss...;)
#15 - 9 juni 2010 10:01
Har du spolat av skeden ordentligt innan? Kan finnas rester av diskmedel på den, krävs nog inte för att orsaka skada.
#16 - 9 juni 2010 10:25
RobFrazie skrev:
HAHA.. fick en liten skrattfantt nyss:p

kör den genom det gröna... Vad är inte grönt på en gurka?:p Fniss...;)
Vilket naturligtvis beror på om det är slangurka eller sjögurka som debatteras, hade jag velat att inläggsförfattaren skulle köra gurkan genom någonting annat än skalet så hade jag självfallet föreslagit att skaftet på skeden skulle körts genom det 'ljusgröna' och inte det 'gröna' på gurkan!
#17 - 9 juni 2010 10:26
RobFrazie skrev:
HAHA.. fick en liten skrattfantt nyss:p

kör den genom det gröna... Vad är inte grönt på en gurka?:p Fniss...;)
Vilket naturligtvis beror på om det är slangurka eller sjögurka som debatteras, hade jag velat att inläggsförfattaren skulle köra skeden genom någonting annat än skalet så hade jag självfallet föreslagit att skaftet på skeden skulle körts genom det 'ljusgröna' och inte det 'gröna' på gurkan!
#18 - 9 juni 2010 10:29
bättre med zucchini.....mycket vatten i båda, men mindre i zucchinin...dvs mer matigt.....

.
#19 - 9 juni 2010 10:50
Kensa skrev:
bättre med zucchini.....mycket vatten i båda, men mindre i zucchinin...dvs mer matigt.....



.



Måste man koka zucchinin lite?
#20 - 9 juni 2010 19:17
Gaffel skrev:
Vilket naturligtvis beror på om det är slangurka eller sjögurka som debatteras, hade jag velat att inläggsförfattaren skulle köra skeden genom någonting annat än skalet så hade jag självfallet föreslagit att skaftet på skeden skulle körts genom det 'ljusgröna' och inte det 'gröna' på gurkan!


Nu lär det som att du tåg illa upp, jag var ironisk med mitt inlägg!
Så inget illa menat!

Jag fattade inte att du kunde menat någon annan gurka:p
#21 - 10 juni 2010 05:16
Rockdoll skrev:
Måste man koka zucchinin lite?



har jag aldrig gjort.....dock så skjöljer jag den ganska noga innan
den ramlar ner i karet....så man får bort eventuella besprutningsgrejer...



.











Annons