Gurami på burk!

#1 - 8 december 2010 20:55
Hittade i en butik i Vänersborg.
[ATTACH=CONFIG]40092[/ATTACH]


Vetenskapligt namn:
Osphronemus exodon
Tidigare vetenskapligt namn:
Osphronemus gouramy
Familj:
Osphronemidae
Handelsnamn:
Elefantörad gurami
Utbredning:
Mekong-bassängen i Kambodja och Laos
http://www.zoopet.com/fiskar/fisk.php?NR=1412&SOK=1
#2 - 8 december 2010 20:56
vad ska man göra med den??
#3 - 8 december 2010 21:01
Äta den tydligen..

Eller slänga i burken i akvariet kanske?
#4 - 8 december 2010 21:03
Jag gissar att det är nå´t skrockfullt påhitt från Asien :p
#5 - 8 december 2010 21:05
Asien påhitt för Kvinnor: gnugga gurami på brösten för att få större tuttar.
Påhitt för männen: större snoppar strö gurami på maten 3ggr om dagen i 1 år ;)
#6 - 8 december 2010 21:08
Tja, finns ju en del exempel på djurstackare som får sätta livet till, och t.o.m är på gränsen till utrotning, på grund av människors skrockfullhet, och det är väl främst i Asien det är som värst.
#7 - 8 december 2010 21:12
Micke_A skrev:
Tja, finns ju en del exempel på djurstackare som får sätta livet till, och t.o.m är på gränsen till utrotning, på grund av människors skrockfullhet, och det är väl främst i Asien det är som värst.


glöm inte afrikaner de är duktiga de med på en massa skrockfullhet
#8 - 8 december 2010 21:22
KORSARKOFF skrev:
Hittade i en butik i Vänersborg.

[ATTACH=CONFIG]40092[/ATTACH]





Vetenskapligt namn:

Osphronemus exodon

Tidigare vetenskapligt namn:

Osphronemus gouramy

Familj:

Osphronemidae

Handelsnamn:

Elefantörad gurami

Utbredning:

Mekong-bassängen i Kambodja och Laos

http://www.zoopet.com/fiskar/fisk.php?NR=1412&SOK=1
Tja det där är väl precis som våran inlagda sill... eller?:)
#9 - 8 december 2010 21:33
åheim skrev:
Tja det där är väl precis som våran inlagda sill... eller?:)


Skulle gissa på det ja...
#10 - 19 januari 2011 18:08
Tillbaka i Vänersborg, och tänkte kolla efter levande fiskar denna gången.

Kom fram till Zoo-Källaren, bara för att upptäcka att dom bara har
öppet Månd, Tisd, Torsd, kväll...

Lång näsa till mig!
#11 - 19 januari 2011 19:35
påminner mig om min glömskhet om museums öppetider, paris 2 ggr, louvren 0....måndagar ghaaaaaa
#12 - 19 januari 2011 19:55
Jo det är som vår surströmming,min fru som är från Thailand äter Gurami med god aptit.
Hennes familj i nordöstra Thailand vid gränsen till Laos och Kambodja odlar Gurami i stora 10X5m bassänger.
Har själv hjälp till med att fånga och tillreda guramin,den kan soltorkas eller läggas i stora lerkrukor för jäsning.
Dom odlar även annan fisk också,ska se om jag kan lägga in nån bild på fiskodlingen från när hon var där i December.
#13 - 19 januari 2011 20:19
Ja surströmming äts oxå i Japan fast då syrar man i jordgropar -min äldsta bonusdotter bodde i Japan under ett år. Det första hon hittade var när hon skulle handla i en delikatesbutik förutom den japanska varianten i lösvikt- så var det Ulvöns surströmming på burk..
#14 - 26 januari 2011 18:18
[ATTACH=CONFIG]41701[/ATTACH]
Hittade fler burkar...
Undrar om [FONT=Tahoma]Guardians of Catfish [/FONT]vet om det? ;)

http://www.goc.se
#15 - 26 januari 2011 18:24
Gurami smakar annars inget vidare, mest dy tycker jag:p.
Min Thailändska svärmor gör egen "gammal fisk" som vi kallar det, och denna "krydda" har de sedan i vissa maträtter som ätes med god aptit, dock inte av mig.
Det påminner troligen om surströmming och doften är inte så fantastisk när den burken öppnas kan jag meddela. Men det är deras kultur, och vi har vår, som heller inte alltid är så smaklig:p!

Annars är den godaste fisken i Thailand Clariasmal, grilla den så smakar det som kött:)!
#16 - 26 januari 2011 20:15
Jätteguramin är en imponerande fisk av det större slaget mer för offentliga akvarier än hemmet.











Annons