gryta som gryta

#1 - 17 januari 2009 21:43
Ska för första gången göra en gryta och vad behövs förutom ingredienserna, jo en gryta :D
Har tittat runt på nätet och priserna skiljer sig rätt kraftigt åt.
Hade ni köpt denna ?http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40131725

eller är dyrare bättre som tex denna http://www.lyckasmedmat.se/product_info.php?products_id=596&osCsid=cebe4be1125ccc04188c06f13feb484b
#2 - 17 januari 2009 21:59
Huvudsaken är att den tål att ställas i ugn samt får plats i både ugn och att förvaras, har själv en rejäl 9 liters.

Gör ett rejält långkok på låg värme med stora bitar köttben, palsternacka, kålrot och stora bitar morot, hel kryddpeppar och salt.

Stek på köttet med smör i medelvärme och lägg över i grytan tillsammans med rotsakerna, vispa ur stekpannan med buljong och vatten flera gånger och ös på i grytan, fyll upp med vatten så att det precis täcker, toppa med lagerblad och på med locket.
#3 - 17 januari 2009 22:04
Huvudsaken är att den tål att ställas i ugn samt får plats i både ugn och att förvaras, har själv en rund 9 liters.

Gör ett rejält långkok på låg värme med stora bitar köttben, palsternacka, kålrot och stora bitar morot, hel kryddpeppar och salt.

Stek på köttet med smör i medelvärme och lägg över i grytan tillsammans med rotsakerna, vispa ur stekpannan med buljong och vatten flera gånger och ös på i grytan, fyll upp med vatten så att det precis täcker, toppa med lagerblad och på med locket, låt småkoka på svag värme i 2-3 timmar.
#4 - 17 januari 2009 22:07
Huvudsaken är att den tål att ställas i ugn samt får plats i både ugn och att förvaras, har själv en rund 9 liters.

Gör ett rejält långkok på låg värme med stora bitar köttben, palsternacka, kålrot och stora bitar morot, hel kryddpeppar och salt.

Stek på köttet med smör i medelvärme och lägg över i grytan tillsammans med rotsakerna, vispa ur stekpannan med buljong och vatten flera gånger och ös på i grytan, fyll upp med vatten så att det precis täcker, toppa med lagerblad och på med locket, låt småkoka på svag värme i 2-3 timmar.
#6 - 23 januari 2009 10:49
Köpte en gjutjärnsgryta på cervera, tack för alla svar :)











Annons