grenar från naturen ???

#1 - 9 maj 2006 13:11
Kan man inte plocka fina döda grenar o rötter från naturen o koka dom för att ha i akvariet ???
#2 - 9 maj 2006 13:36
...har varit uppe ett flertal gånger. svaret som brukar komma är att det går bra så länge det inte är från barrträd. det var en fågel som visslade i mitt öra att man kan plocka typ vilka grenar som helst för det tar bara några veckor för dom att torka ut, sen kokning och ja vad man nu brukar göra. från början kan det se ut som om grenarna ruttnar - samt att dom stinker - men någon vecka senare ska det tydligen inte vara varken fel på hur dom ser ut eller om dom är skadliga.

skall dock tilläggas att du borde vänta till någon med mer erfarenhet än mig tittar in och svarar.

// SeanChai
#3 - 9 maj 2006 13:37
jo det kan man, undvik barrträd bara.

ett tips är att söka på forumet, eller titta längst ner på denna sida, står en del om just det du frågar
#4 - 9 maj 2006 13:39
tackar o bockar !!
#5 - 9 maj 2006 17:18
personligen stoppar jag inte i va som helst i mitt kar och då inte heller grenar och stenar från naturen plus att om inte omöjligt så otroligt svårt att få grenar att sjunka och stenar kan innehålla tungmetaller...
#6 - 9 maj 2006 23:23
barr går fint om det är sånt som legat i mosse bäck å eller liknande ett tag, då har dom hunnit bli urlakade.
#7 - 9 maj 2006 23:33
ja har björk o asp grenar i mitt ena kar.. snyggt o funkar hur bra som helst.

tog tunna grenar som låg på backen, sen kokade ja dom bara lite.. har även eklöv o asplöv i botten som är snyggt
#8 - 11 maj 2006 23:57
Om man har hittat en rot/gren som är större än en kastrull då?
För när vi var på promenad på landet Bild http://files.upl.silentwhisper.net/upload5/P4230015.JPG
så hittade vi en väldigt stor rot/gren som jag skulle vilja ha ner i mitt kar.
http://files.upl.silentwhisper.net/upload5/P4220003.JPG
Den kan man ju inte bara slänga bort, den vill jag ha. Vem ska man vända sig till som har en väldigt stor gryta?
Eller ska man hitta på nått annat, kanske betongspackla hela grenen och måla den, hur ska jag gå tillväga?
#9 - 12 maj 2006 00:12
leta upp en å och lägg roten där.
tänk på att binda fast den ordentligt med NYLONrep, nylon ruttnar inte som vissa andra rep gör.

liggtiden varierar men är det färsk gran bör det ligga rätt länge
#10 - 12 maj 2006 00:20
du kan höra med nån resturamg eller storkök eller liknande, dom brukar ha stora stimgrytor som rymmer kanske 150l vatten eller mer
#11 - 12 maj 2006 07:14
ok, undra om dom verkligen vill ha grenar där i ?? ;-))
#12 - 12 maj 2006 11:12
hehe nej de e ju inte säkert, men om man känner nån som jobbar på resturang så kanske han kan smuggla in den :)
#13 - 12 maj 2006 11:13
hihi, jaa ok, men jag har iaf löst problemet med hjälp av en stor kittel o brasa på tomten...
#14 - 12 maj 2006 11:14
tror inte att man får ta in grenar på restaurang för kokning av hygieniska skäl.
#15 - 12 maj 2006 11:15
nej det är mycke man inte får här i världen :)
#16 - 12 maj 2006 11:17
på gott och ont ja, men hygienen i restaurangkök är viktig, iallafall fr mej.
#17 - 12 maj 2006 11:22
helt klart, jag har jobbat i resturang i 4-5 år och gått hotell o resturang, så ja vet hur viktigt det är med hygien när man arbetar med mat.
#18 - 18 maj 2006 17:11
hej man kan ha röter från naturen men röterna ska ha legat tort i några år så all gift i röterna försviner.
#19 - 18 maj 2006 18:28
[QUOTE=Raven]tror inte att man får ta in grenar på restaurang för kokning av hygieniska skäl.[/QUOTE]


som kock kan jag säga att Nej. inte en chans att det kommer in sånt i grytorna











Annons