[QUOTE=sacha]Jag saltade ungefär lika mycket som när jag kläcker den... dvs. 3msk ungefär till 60cl vatten... Hade en luftslang nedstoppad så de blev lite rotation på vattnet, å matade i början med Liqufry NR1.. el om de va 2 hehe... Å fyllde på med saltat vatten när de dunsta typ..å hade en spotlight som ljus å värme... Mitt temporära artemiakar bestod av en ungsform... typ sådan som man gör potatisgratäng i ...[/QUOTE]
Tror fan inte fler överlevde, du har haft en konstant stigande salthalt. Man fyller på med osaltat vatten för att uppväga avdunstningen.
Enligt artiklar tillgängliga via Google, ska det inte vara mycket svårare att föra upp artemia än moina, de kärak i stort sett samma grejer, och det "bästa" ska tydligen vara hårdkokt ägggula. Pulvriserad och nerrörd i vatten, och ytterst lite vid varje matningstillfäle, så att det inte ligger på botten o ruttnar. Ingen kontinuerlig genomluftning, ingen filtrering, städning / syresättning kan ske tex genom att man häller över det mesta av vätskan till ett annat kärl, med foderdjuren, och låter ömsningsrester, och annat "skräp" vara kvar i botten på det tidigare kärlet. diska, och ställ undan, för att upprepa inom ett par dagar.
Konstant genomluftning ska kunna leda till att små luftbubblor fastnar i artemiornas skal, ger dem flytkraft, och effektivt tar livet av dem. för att inte nämna att artemian vill ha lungt / stillastående vatten.
I större skala skulle det säkert gå att ha filtrering, och syresättning via vanlig vattenfiltrering, men vääääldigt liten mängd vattencirkulation i förhållande tillvattenmassan.
B!