Beror väl på hur länge fisken vart död och vattentemperaturen. Ju varmare desto kortare tid. Död fisk skall ju helst förvaras under is. I Filippinerna t ex tillagas fisken samma dag och hellre till frukost om den är fångad på småtimmarna...
Jätte svårt att veta ju. Brukar lägga i näten mellan 22-23 och ta upp dom mellan 07-08.
Yttempen ligger på 26 grader och botten tempen på 24grader. Detta va sist jag mätte i Lördags.
Så om man säger att fisken kommer in i nätet runt 00.00, o säg att den gissningsvis dör runt kanske 05.00, vi plockar upp vid 07, tar ur fisken ur nätet, åker hem o rensar den, o lägger den i frysen. från att jag drar upp näten tills fisken är rensad bruka ta ca. 2-3timmar. Då har fisken varit död i ca 5timmar. Det är väl skillnad på om man själv slår ihjäl fisken när man fått upp den eller om den självdör?