Hej på er!
Nu har jag resultatet av följande tre olika kläckningar, samtliga gjorda med 1 krm oskalade artemiaägg och en temperatur på 27 grader i 24 timmar.
[LIST=1]
[*]Glassbyttemetoden med kranvatten och 1 msk salt per liter.
[*]PET-flaska med
havsvatten.
[*]PET-flaska med kranvatten, 2,5 msk salt per liter vatten, 1 tsk Epsomsalt och lite bikarbonat.
[/LIST]
Nedan är resultaten.
[LIST=1]
[*]Mycket klent resultat. Några enstaka procent av äggen har kläckts.
[*]Godtagbart resultat där runt 60-75% av äggen kläckts.
[*]Godtagbart resultat där 55-70% av äggen kläckts.
[/LIST]
Glassbyttenetoden är inget som fungerar för mig. Den kanske kan fungera för någon annan under andra förutsättningar.
Angående havsvattnet så tyckte jag mig kunna notera ett något bättre resultat än när jag använder preparerat kranvatten. En annan sak som är en markant skillnad är att i PET-flaskan med preparerat vatten så hade det bildats en avlagring med okläckta ägg ovanför vattenlinjen.
Man kan ju undra vad det är som gör att det preparerade vattnet får denna avlagring. Tanken som slog mig är att prova de dekapsulerade äggen i havsvatten istället. Ursprungliga problemet som jag upplevde med dekapsulerade äggen var ju att de klumpade ihop sig. Kanske gör de inte det med havsvatten. Jag provar detta och återkommer.