Dammägare i Stockholmstrakten!

#2 - 3 november 2007 14:50
Synd man inte bor i Stockholm Nja synd är väl ett starkt ord kanske,verkligen fina karpar en Koi på 34 cm är inte så illa även prismässigt.
#3 - 3 november 2007 15:03
Om inte annat så kan man ju äta upp dem ;) gratis mat :D
#4 - 3 november 2007 17:48
Mamma Mia skrev:
Om inte annat så kan man ju äta upp dem ;) gratis mat :D
Det är dem för fina för att ätas upp karp är nog inte en sådan matfisk som i häller håller som matfisk för mycket BEN så dem är för synsskull .
#5 - 3 november 2007 18:44
Karp odlas i mängder just som matfisk... Dock mer i centraleuropa än här i nordeuropa. I Ungern äter man karp som vi äter julskinka; har smakat och det var riktigt gott. Fast jag föredrar julskinkan. :D

Här i Sverige var f.ö. mört en viktig matfisk ända till efter andra världskriget, när förbättrad kylteknik gjorde att havsfisk tog över.
#6 - 3 november 2007 20:18
I Tjeckien äter man också karp som vi äter julskinka. Man ska tydligen förvara karpen levande i badkaret så att man ska hålla den så färsk som möjligt.
#7 - 3 november 2007 21:28
Jag läste om en som ätit Koi i Japan det smakade dy.


Rättat stavning.
#8 - 4 november 2007 01:16
ush :( Jag e typ halft vegetarian numera så =)
#9 - 4 november 2007 06:24
Kramfors skrev:
Jah läst om en som ätit Koi i japan det smakade dy.

de smakar med andra ord som de luktar!!!
#10 - 12 november 2007 21:01
I Norrland åtman ända in på 60-talet surmört, tillverkad som surströmming!!
#11 - 13 november 2007 03:44
classekoi skrev:
de smakar med andra ord som de luktar!!!



Classekoi testat eller ? ;o :o :P











Annons