Brysselkål mm

#1 - 31 maj 2007 19:08
Har läst här på forumet om att mata bla gibbiceps med blom & brysselkål.
Ska man förvälla dom först då?
Mvh Eva
#2 - 1 juni 2007 06:02
Ja. Fast om du köper fryst så tror jag de redan är förvällda.
#3 - 1 juni 2007 07:11
Ok, tack för svaret. Det var fryst jag köpte. Då blir det nytt godis för fiskarna ikväll :)

Mvh Eva
#4 - 1 juni 2007 08:23
jag brukar koka dom någon minut ändå, bara för att dom blir lite mjukare då och ancistrusen verkar tycka det är lättare att äta den så :)
#5 - 1 juni 2007 16:18
Ok, tack för tips & att ni svarar. Ska koka den då lite ikväll. Ska bli spännande att se om dom gillar det.
Mvh Eva
#6 - 1 juni 2007 19:25
Om man förväller dem så kokar man ju dock bort en del av nyttigheterna, en idé är att ångkoka istället (om man har något att ångkoka i dvs) så bibehålls det ursprungliga näringsvärdet.
#7 - 1 juni 2007 20:35
Att köra dem i micron lite granna ger väl typ samma effekt som att ångkoka? Man hettar upp dem utan att någonting kokas bort.
#8 - 1 juni 2007 22:47
Jao, fast jag har för mig att det pratades mycket om att mat skulle förlora en del av näringsinnehållet efter att ha varit utsatt för mikrovågor.
Jag vet dock inte vad man har kommit fram till i den forskningen, eller om det ligger något i det överhuvutaget.











Annons