solbacka skrev:
Det börjar kännas tufft att tvinga ett barn som mår illa av smaken på kött/fisk.


Ja man ska ta barnens känslor på allvar. De är ju lika viktiga för dem som våra övertygelser är för oss vuxna.

Jo det finns vissa grejer som går att steka, bara man kryddar ordentligt först. Jag älskar stekta tofutärningar (som jag marinerat eller rökt först) med Knorrs "Kött & Grill-krydda".

Tzay går också bra att steka. Jag brukar köpa tzay vid charkdisken på Konsum.

Köttfärs på sojagranulat kan - om man lagar det rätt - smaka väldigt likt originalet.

Tartex funkar bra både som pålägg och i såser.

Sen finns det som Mamma säger en del olika sätt att använda bönor och linser på, så de inte känns som bönor och linser.

Även nötter innehåller mycket protein och bra fetter.

När man inte äter fisk är det viktigt att få i sig omega-3 på andra sätt. Rapsolja är en bra källa till omega-3 och omega-6. Använder man olivolja (som bara innehåller omega-6) istället kan man tillsätta en tesked linfröolja som innehåller mer omega-3 än fiskkött.