JeanM skrev:Tack alla.
Jag slängde i 2 kryddmått jäst till och då drog det ingång nästan omgående.
Med tanke på jästpriserna tror jag att jag nöjer mig med den lösningen.
En ovana jag har som gör mina vänner gråhåriga är att fråga "varför" hela tiden. Men som sagt, jag bryr mig inte i att fatta den här gången, jag nöjer mig med att det funkar. :)
Tack igen alla.
Nu blir nästa grej att hålla koll på pH. Tycks ha sjunkit från runt 7,5 till 6,5. Min mätmetod suger så det kan vara på ett annat sätt, men det här verkar lite väl drastiskt väl?
extra jäst ska inte spela nån roll för du hade ju bakpulver och det gör att det börjar bubbla direkt helt utan jäst (jag kör dessutom halva den mängden), tror nog mera att du kanske hade nåt minimalt läckage som gjorde att det pyste ut och med extra jäst så får du snabbjäsning så det bubblar även med pyspunka så kolla över din rigg istället ;)
sen torrjäst ska du väl helst blanda upp i riktigt varmt vatten, färsk jäst blandas med fingervarmt vatten så prova en 2-3mm skiva färsk jäst för söta degar i nästa blandning om du vill.
