mi´mi skrev:Hej!
Här kommer en söndagsfavorit!
Ugn 225 grader
För ca 4 pers.
En fläskfilé, rensa och stek lite lätt i stekpanna för att få färg, salta och peppra, (vitpeppar) efter smak och tycke.
Skär i ca. 1 cm tjocka skivor.
Smörj en ugnsform.
Lägg i köttet så det täcker botten.
Vispa samman grädde, 3 dl (för mustigare smak är den fetare sorten bäst), och
färdigköpt champinjonstuvning, 3 burkar, (helst då Abbas, då den är bäst). (Enligt test hemma) :)
Blanda i salt och peppar (vitpeppar), även här efter smak och tycke.
Häll blandningen över köttet.
In i ugn, ca 25-30 min.
Servera med potatis och en grönsallad.
Smaklig måltid!
Jag har gjort nästan samma rätt fast med kassler när jag haft brottom att fixa till en lunch eller kvällsmat. Fast jag brukar göra stuvningen själv på burk champisar, tar inte så mycket längre tid men har man riktigt brotom har det blivit burkvariante av stuvning och med kassler räcker det med en 15 min i ugnen.:D Gott med ris till
