är ju så att privatister oftast har inavel i sina grupper.
Man börjar med 5 som blir 20 som blir 50 som blir....
Men hur ofta tillsätter vi friskt nytt blod i gruppen?
Där emot så är lokalodlade fiskar bra ur den synpunkt att dom är odlade just i det vattnet som finns i kommunen.
Hos oss så är det enormt högt PH, då kan det va bra att fiskarna man köper är odlade i högt PH.
(fiskar är otroligt anpassningsbara till en viss gräns.)
Men jag vill gärna veta om min handlare säljer privatodlat, grossist köpt eller själv importerat.
Är det privatodlat så vill jag inte ta för många av samma fisk eftersom risken är stor att det är syskon till syskon. (svammligt jag vet :D)
Säger inte nu att man undviker det iom att det kommer från odlare/grossist/egen import men tror dock att det är mer snurr på fiskarna från grossister bla att det kanske för hoppningsvis kommer iaf in lite nytt blod då och då.
Troligen lever jag i ngn falsk skev tro men iaf. :D
