- Självklart skall man kunna avliva fiskar utan att behöva utmålas som en tyrann eller "djurmisshandlare"!
Håller helt med och i texten som jag länkar till har jag beskrivit hur man ska gå till väga.
Hur tror ni för övrigt att all fisk som levereras till våra lokala handlares frysdiskar "blir döda"! Inte tar man någon hänsyn till "onödigt lidande" där inte.
Sättet som fiskarna behandlas är ofta helt förkastligt men, och detta är viktigt, frågan är om lidandet är motiverat eller inte. Kan man ta upp fisk på ett rationellt sätt med mindre lidande eller inte? Det skiljer sig också mellan fiskarter. Lax kan strupsdkäras och det ger mer kött, men är det motiverat att kräva att alla små skarpsillar som man gör fiskmjöl av ska strupskäras? Det är dessutom en "miljöinsats" att fiska skarpsill i Östersjön då dessas populationsexplosion troligen har sitt finger med i spelet när det gäller algblomningar och dålig reproduktion hos annan fisk. Eftersom det nu håller på att utvecklas metoder för fiske med mindre "lidande" och visst fiske har förbjudits (agn med levande fisk) så är detta något som har börjat tas på allvar.
SJag tror inte heller många konsumenter bryr sig mycket huruvida fisken var stressad eller inte innan den blev file eller fiskpinne!
Där har du lyckligtvis fel. Fler och fler är intresserade av att fisken ska komma från ett uthålligt fiske och att de slaktats på ett "humant" sätt.
- Att döda en fisk smärtfritt och humant kan ibland vara den rätta lösningen.
Håller som sagt helt med.