Sonja skrev:
När räkor får rom så sitter dom under stjärten bland simbenen. Tänk på hur rommen sitter på vanliga räkor som man äter.

Amanon får massor av väldigt liten rom medan t ex körsbärsräkor får större men färre korn. Amanons yngel kläcks som larver, och behöver bräck/saltvatten för att utvecklas, medan körsbärsräkan (och t ex crystal red m fl) kläcker färdiga miniatyrräksungar i vanligt vatten.


Hm.. okej, det var så det var..

Men ja, jag har inga bra bilder, kan du se på dessa kanske..

http://bp1.blogger.com/_p0TqVYKqh3Q/RtXOngYQgTI/AAAAAAAAF5g/hWWUTfsdJfU/s1600-h/Raka2.jpg
http://bp0.blogger.com/_p0TqVYKqh3Q/RtXOOQYQgRI/AAAAAAAAF5Q/RhbXvPOTF7w/s1600-h/Raka2-2.jpg
http://bp0.blogger.com/_p0TqVYKqh3Q/RtXOnQYQgSI/AAAAAAAAF5Y/jpZs8HldrMg/s1600-h/Raka2-3.jpg (jag trooooor denna var den som är på bilden ovan)

Dom är lite mer blågröngenomskinlig, lite lite iaf, på dessa fick dom knepig färg, men du kanske kan se ändå?

Dom såldes som Japonica, men jag har läst att ibland kan andra räkor säljas som det, men kan du se om det är japonica/amanoräkor?

http://bp3.blogger.com/_p0TqVYKqh3Q/RtXOOAYQgQI/AAAAAAAAF5I/5FJIcEE0bfA/s1600-h/Raka2-1.jpg
http://bp3.blogger.com/_p0TqVYKqh3Q/RtXOOAYQgPI/AAAAAAAAF5A/eLpy7-oH9Kk/s1600-h/Raka1.jpg

Tack på förhand!