Min specialare. Så god att jag nästan håller den hemlig :)

Köp en hel bit oxfile. En fin en. Ska det vara fest så får det kosta!

Ta fram ett stort kärl. som hela oxfilen får plats i. Häll över olja, så att hela filen täcks. Alltså runt 1-1½ liter olja. Helst olivolja. Lägg i 1 msk salt, 1½-2 msk svartpeppar, lite färsk basilika och ett par pressade vitlöksklyftor. Rör runt allt, så att oljan blir jämt prickig av allt :P
Låt stå i kylen i runt 36 timmar. Var där och rör runt ibland, så att kryddorna osv träffar köttet.

Sedan gör du som CrillePille ungefär.
Bryn den i en gjutjärnspanna (ingen teflon eller titan..) Du ska bara kapsla in blodet och vätskan i filen, så max 1 min/sida. Varm panna. (och hur många sidor har en file, vet inte :P). Brukar vända 3-4 gånger för att få en jämn färg.
Sedan är det ugnen som gäller. Lägg den i ett ungsäkert fat. 20 min i 175 grader . Använd helst en termometer för att mäta tempen i mitten.

Servera med hasselbackstomtatis och en god sås. Tex en rödvinssås, eller en god svampsås. (Kantarell eller karljohans smakar bra till).

Mums!