Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Rysk stäppsköldpadda, Grekisk landsköldpadda ?

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

 • Soffi98
  svarade
  snälla om någon vet någon kan ni skriva? skulle uppskatta det...

  Kommentera:


 • Soffi98
  svarade
  Tack för den informationen! Det är superbra att veta...

  Kommentera:


 • Bygert
  svarade
  När det gäller skötsel mm rekommenderar jag att ta en titt på:

  http://landskoldpaddor.se/wp1/Valkommen.html

  En oerhört viktig skillnad mellan ryssar och greker är att ryssar är B-listade och greker är A-listade. Har man inte klart för sig vad det innebär kan man råka riktigt illa ut.

  Ryssar är som sagt B-listade och för att ha ett B-listat djur så måste man kunna styrka att det är lagligt. Det är alltså synnerligen lämpligt att få kvitto på ett köp så att man kan visa vart man fått djuret ifrån. I övrigt innebär listningen inte så mycket och det är inte så troligt att man behöver bevisa vart man skaffat djuret.

  För A-listade greker är däremot fan lös. Redan det där att fråga efter uppfödare ovan är gränsfall, man får inte annonsera efter A-listade djur utan att ha tillstånd för det. En annons av typen 'jag vill köpa en grekisk landsköldpadda' ger i normalfallet böter runt sextusen och var förvissad om att polisen tar det här på allvar, det sitter särskilda poliser och kollar av den här typen av annonser.

  För att köpa en grek så måste den vara chipmärkt (med undantag av riktigt små, då är de identifierade med foto och chip medföljer för senare isättning) och det skall finnas ett papper från Jordbruksverket (eller motsvarande från annat EU-land) som ger rätt att sälja djuret. Köper man en grek utan märkning och papper så ligger man riktigt illa till om det skulle komma fram.

  Kommentera:


 • Soffi98
  svarade
  Tack för tipset!

  Kommentera:


 • PatrikMalmo
  svarade
  Nope, har ingen info om uppfödare i Sthlm eller leopardsköldpadda. Kanske kolla via de forum som specialiserar sig på sköldpaddor eller fråga i butiker med reptiler?

  Kommentera:


 • Soffi98
  svarade
  Tack! Vet ni någon bra uppfödare i stockholms trackten? Och kan ni någonting om leopardsköldpaddan? om utseende ochskötsel och sådant..? Tacksam för svar!

  Kommentera:


 • PatrikMalmo
  svarade
  Jag och ett ex hade en grekisk under många år. Rätt lätt i skötseln, men man måste vara noga hela tiden - små misstag i början kan ge problem som inte dyker upp förräns senare. Vi dvalade den inte, men den var betydligt mindre aktiv under vintern. Älskade sommar och att vara ute. Maskrosor var en höjdare, likaså en del andra vilda växter som vi plockade. Gurka var dock favvon över allt annat, fast de ska tydligen inte ha för mycket av den. Vi krossade kalksten till småkorn, och det mumsade hon också glatt i sig.

  De klättrar mycket bättre än man tror och är också mycket snabbare än man tror. Konstant övervakning om den inte är i terrariet.

  Kommentera:


 • Diozz88
  svarade
  Enligt mitt tycke är den ryska snyggare än den grekiska, men tror inte det skiljer så mycket på skötseln... Tänk på att sköldpaddor blir väldigt gamla. De är även bra om man har möjlighet att ha sin sköldpadda ute på sommaren för att de ska få naturliga D-vitaminer från solen(bör dock ha tillgång till skugga). Stäppsköldpaddan är ganska inaktiv en stor del av året och vill gärna gräva ner sig. Tror den grekiska är lite mer aktiv än den ryska. Bör dvalas!

  Leopardsköldpaddan dvalar inte. Och den kan vara svårt att få tag på..

  Tycker du ska börja med en grekisk då det är den utav nämnda arter som klarar vårt klimat bäst. Vilket gör den till en något enklare sköldpadda att ha.

  Kommentera:


 • Soffi98
  skapade ett ämne Rysk stäppsköldpadda, Grekisk landsköldpadda ?

  Rysk stäppsköldpadda, Grekisk landsköldpadda ?

  Hej!
  Jag funderar på att köpa en landsköldpadda.
  Jag har aldrig haft en sköldpadda förut... Jag skulle isåfall köpa en "nybörjarpadda".
  Jag har bara lite frågor om vilken av den ryska stäppsköldpaddan eller den grekiska landsköldpaddan, eller någon annan? vilken är bäst tycker ni, för en nybörjare?
  Jag vet att den grekiska sägs vara "lättast" men om nån har någon annan ras ni skulle rekommendera ?

  Och Leopardsköldpaddan, hur är den? om nån skulle kunna skriva lite om den? för att jag kan inte hitta så mycket om den rasen...

  Och jag vet redan att det är ett stort ansvar, och det mesta om skötseln, jag vill veta lite mer om sköldpaddorna!
Sparar...
X