FLYKT FRÅN ZOOPET!

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Azur
    • March 2003
    • 12946

    <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>
    2/ Fler moderatorer behövs.
    Svar: Tror inte heller att det är där problemet ligger<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>

    Medhåll. Man kan knappast ha pre-moderering på ett sånt här forum (dvs att moderatorn läser igenom varje post innan den läggs upp i forumet), och post-moderering (att moderatorn i efterhand raderar meddelanden som bryter mot reglerna) skulle innebära att regelvidriga posts kunde ligga uppe i kanske en hel dag och generera svar innan de togs ned. Dvs, knappast nån effekt.

    <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>9/ En förändring som kommer framöver (vid nästa omläggning) är att vi kommer att kräva in betydligt fler uppgifter för att man skall kunna registrera sig på zoopet.<hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>

    Se bara upp med PUL, trots hård konkurrens fortfarande den dummaste och mest slumpmässiga av alla svenska lagar...
    Den som är lättsinnig nog att lyssna på vad en varmluftsballong som jag säger gör det på egen risk och mot bättre vetande!

    Kommentar

    • atrix
      • February 2003
      • 1377

      Hej!
      Jag tycker att istället för stjärnorna så kan ni lägga in en smilie eller om användare själv får välja vilken han vill ha kanske?

      Eller så ska det inte finnas något där!

      <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle> Mvh atrix <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>
      ----------------
      540l: Tomt, Planering pågår
      100l: sällskaps
      10l: guppy lek
      http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=65921
      Mvh Mattias

      Kommentar

      • GooGoo
        • February 2002
        • 2975

        PUL = PersonUppgiftsLagen <img src=icon_smile.gif border=0 align=middle>

        H<img src=icon_smile_clown.gif border=0 align=middle>H
        Har inte en enda firre längre men återkommer ändå hit då och då.

        Kommentar

        • Kjell Fohrman
          Administrator

          • December 2001
          • 48148

          PUL = Personuppgiftslagen (eller något liknande). Dvs den lagen som säger att man inte får föra register över privatpersoner.
          Tack för tipset Micke.
          Akvaristiska hälsningar
          Kjell
          Akvaristiska hälsningar
          Kjell
          Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
          Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

          Kommentar

          • GooGoo
            • February 2002
            • 2975

            Oj, vi skall nog på samma fest Kjell! <img src=extra_smiley_party.gif border=0 align=middle>

            H<img src=icon_smile_clown.gif border=0 align=middle>H
            Har inte en enda firre längre men återkommer ändå hit då och då.

            Kommentar

            • Torstensson
              • June 2002
              • 1964

              Jag vill slänga mig in i disskussionen om detta med Chat. Jag har tidigare försökt få igång ett snack om chat eller inte, hur å varför men det är tydligen svårt..

              Min lilla erfarenhet om detta med Chat rör sig igentligen om en, kanske två kanaler på en Chatserver. =)
              Sveriges Radio sände ett program som hette "Rally" och till den fanns det ju en chat som man kunde nå antingen via deras hemsida eller via IRC. Så småningom kom även ungdomsprogrammet "Ketchup" med en chat, som fungerar likadant. Kolla gärna in på http://p3star.sr.se/default.ns?strItemID=chat_start

              På dessa kanaler finns ett flertal OP:ar, Operators som såg till att "nivån" va på en lagom nivå. Dessa utgörs till stor del av vanliga lyssnare som "vuxit fast" på kanalen! När Rally-chatten var som störst fanns det lite över hundra personer inne på kanalen samtidigt och då fick man som OP lite att göra.. =) Kan man milt sagt säga, men vi var ju flera..

              För att vinkla till allt ännu mera så kan jag lägga till att ha en chat där man endast snackar avarierelaterade frågor aldrig ens kommer upp i nivån "Chat". Därför tror jag det är så många alldagliga inlägg i forumet. Rally hade en Insändarsida innan chatten kom igång. Den fungerade rent tekniskt som en gästbok, och man kunde skriva en hälsning till dom i studion eller till andra intresserade. När den insändarsidan, under programmets sändningstid, hade över TUSEN inlägg i sekunden och fullkomligt SÄNKTE Sveriges Radios Internetserver (dom hade allt på en server innan) kom man på att fundera på detta med chat.

              Vissa, även jag, kom att mer eller mindre leva ett "cyberliv" på den chatten. Man var inne flera gånger varje dag, man lärde känna andra människor, om än lite interaktivt, folk fattade tycke för varandra å vissa samlades för en vanlig fylla en kväll, helg eller som vissa, en hel vecka!! =))

              Skall en chat "LEVA" måste all slags konversation få förekomma, men givetvis skall inga påhopp förekomma, PUL måste efterlevas och SUNT FÖRNUFT!


              Sedan till att vissa inte gillar inlägg som inte har med akvariehobbyn att göra...

              Jag ser Zoopet som en Community. Det finns flera där i stort sett alla har sin egna inrikting och som finansieras med reklam. Det finns Zoonen, Akvarieguiden, Ciklid.se, Lunarstorm, Banana Island, Spray Date m.fl. Alla vill att man skall registrera sig, skriva en presentation, dagbok, kommunicera med andra på olika sätt.. Inget fel i detta, tvärt om!! Men för att Communityn skall bli intressant får den inte vara för "smal", man flyttar ju en liten del av sitt liv till internet, DET e intressant..för andra!


              Jag kommer fortsätta vika ut en liten del av mig här på Zoopet och även på andra communitys. Den dagen det bara e jag som gör så kommer jag nog att tröttna, tills dess....Lev väl! =))

              /Torsten

              Kommentar

              • Jerka
                • January 2002
                • 72

                Mycket gott har ju kommit fram i den här tråden. Både ursäkter, löften om bättring och konkreta bra förslag.

                Något som jag däremot vänder mig en aning emot är forumets regler. Eller rättare sagt den regeln som säger att man skall kolla i t ex artbeskrivningar efter uppgifter innan man ställer frågan i forumet.
                Är artbeskrivningar facit? Är artbeskrivningar bättre än 20 st diskusakvaristers olika erfarenheter? Personligen läser jag hellre återkommande diskussioner om räkmixrecept än ZMHI (som sannolikt drar ner sökhastigheten i detta forum med flera procent.) Men många tycks ju uppskatta ZMHI så det finns väl fog för att den skall vara kvar.

                Sen undrar även jag över nyttan, eller nöjet med stjärnor och färger. Skall någon få guldstjärna så är det väl för kvaliteten på inläggen, inte för att man spammar forumet?
                Utse hellre "månadens hjälte", "veckans skönaste kommentar", "Kvartalets skamvrå" eller något sådant istället för stjärnor.

                lite reflektioner och förslag bara.
                mvh
                /Jerka


                mvh
                /Jerka R
                www.jerka.nu
                mvh
                /Jerka R
                www.jerka.nu

                Man lär sig något nytt varje dag, igår lärde jag mig att man inte skall snyta sig med öppen mun.

                Kommentar

                • Azur
                  • March 2003
                  • 12946

                  <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>PUL måste efterlevas <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>

                  PUL är en repressiv och idiotisk lag som dessutom är ojämlik (journalister vid pappersmedia, forskare vid universitet, samt politiker är undantagna från PUL). PUL är med flit så diffust skriven att alla som är aktiva på nätet garanterat har brutit mot den, dvs om nån politiker, åklagare eller nätpolis irriterar sig på dig så kan du åtalas. Att den praktiskt taget inte upprätthålls idag gör den VÄRRE, eftersom den då slår helt godtyckligt.

                  Jag är ständigt lika fascinerad över att det enda svenska parti som vill avskaffa PUL är folkpartiet.
                  Den som är lättsinnig nog att lyssna på vad en varmluftsballong som jag säger gör det på egen risk och mot bättre vetande!

                  Kommentar

                  • chrillo
                    • January 2003
                    • 181

                    Kjell: Jag och 3 andra försökte använda chatten för nån vecka sedan. Men vi hann skriva 2 meningar och fick sedan timeout. Då var det bara att logga ut och logga in igen. Hann skriva 2 meningar sedan timeout igen. Vilket resulterade i att man missade hela meningar från folk som skrev. Detta problem har funnits varje gång jag testat chatten även om det inte är många gånger jag testat den. Men saken är den att vi bara varit 2 - 3 personer på chatten då och ändå har den inte hängt med och man blivit uttimead. Alla som var på chatten timeade ut med jämna mellanrum. Detta kan ju bero på att denna sida har så många besökare. Kan ju vara servern som sidan ligger på som inte orkar med chatten och så många sidladdningar som görs på resten av sidan. Det är inget fel med själva chatten utan det är bara det att den är omöjlig att använda. Har väll testat chatten cirka 4 - 5 gånger sammanlagt på olika dagar med samma resultat.



                    Mvh /Christian
                    http://medlem.spray.se/chrillob

                    http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=63795
                    Mvh /Christian
                    530l Jaguar ciklid
                    540l Malawi

                    http://www.hemsida.net/aqua
                    http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=63795

                    Kommentar

                    • Kjell Fohrman
                      Administrator

                      • December 2001
                      • 48148

                      Hej igen,
                      Tacksam för Chattsynpunkterna från Chrillo och Torstensson.
                      Jag är i och för sig inte inne så ofta på chatten, men de problem som Chrillo nämner har jag aldrig drabbats av - det kräver en närmare undersökning från vår sida.

                      Sedan en kort kommentar till vad jerka skriver
                      "Något som jag däremot vänder mig en aning emot är forumets regler. Eller rättare sagt den regeln som säger att man skall kolla i t ex artbeskrivningar efter uppgifter innan man ställer frågan i forumet.
                      Är artbeskrivningar facit? Är artbeskrivningar bättre än 20 st diskusakvaristers olika erfarenheter?"
                      Att man i förväg kollar in vad som står i t.ex. artbeskrivningrna eller vad som tidigare skrivits i forumet utesluter väl inte att man också sedan ställer en fråga i Forumet. Tvärtom det ger bara en stabilare bas av kunskap att fortsätta sitt frågande utifrån. Dessutom så finns det också i artbeskrivningrna mängder av kommentarer om olika fiskar (mer än 300 kommentarer) så för många arter kan man ta del av mångas erfarenhet av just den arten, men inte heller det utesluter självklart inte att man ställer frågor i forumet.

                      Sedan en kort kommentar till denna tråds rubrik - FLYKT FRÅN ZOOPET.
                      Under de senaste 3 veckorna har antalet sidvisningar ökat med ca. 20% så denna flykt kan ju inte vara alltför stor om man säger så<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>.
                      Akvaristiska hälsningar
                      Kjell
                      Akvaristiska hälsningar
                      Kjell
                      Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
                      Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

                      Kommentar

                      • Jerka
                        • January 2002
                        • 72

                        <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>

                        Sedan en kort kommentar till vad jerka skriver
                        "Något som jag däremot vänder mig en aning emot är forumets regler. Eller rättare sagt den regeln som säger att man skall kolla i t ex artbeskrivningar efter uppgifter innan man ställer frågan i forumet.
                        Är artbeskrivningar facit? Är artbeskrivningar bättre än 20 st diskusakvaristers olika erfarenheter?"
                        Att man i förväg kollar in vad som står i t.ex. artbeskrivningrna eller vad som tidigare skrivits i forumet utesluter väl inte att man också sedan ställer en fråga i Forumet. Tvärtom det ger bara en stabilare bas av kunskap att fortsätta sitt frågande utifrån. Dessutom så finns det också i artbeskrivningrna mängder av kommentarer om olika fiskar (mer än 300 kommentarer) så för många arter kan man ta del av mångas erfarenhet av just den arten, men inte heller det utesluter självklart inte att man ställer frågor i forumet.
                        Akvaristiska hälsningar
                        Kjell

                        <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>

                        Rörande överrens!
                        Jag har inte ens läst reglerna utan utgått från vad som sagts i denna tråd. Så mitt inlägg var kanske helt omotiverat. Jag hittar inte ens några regler faktiskt...

                        Hur som helst så verkar det ju vara rätt överdrivet med den här rubriken, men tråden i sig har nog fört med sig mycket gott.


                        (Nu hittade jag "reglerna" vilket egentligen var tips som är något helt annat)
                        mvh
                        /Jerka R
                        www.jerka.nu
                        mvh
                        /Jerka R
                        www.jerka.nu

                        Man lär sig något nytt varje dag, igår lärde jag mig att man inte skall snyta sig med öppen mun.

                        Kommentar

                        • Kjell Fohrman
                          Administrator

                          • December 2001
                          • 48148

                          "Rörande överrens!"
                          Bra, trodde nog att vi var det också.
                          Akvaristiska hälsningar
                          Kjell
                          Akvaristiska hälsningar
                          Kjell
                          Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
                          Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

                          Kommentar

                          • GooGoo
                            • February 2002
                            • 2975

                            <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>Hur som helst så verkar det ju vara rätt överdrivet med den här rubriken, men tråden i sig har nog fört med sig mycket gott. <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>

                            Egentligen skulle jag nog haft ett frågetecken efter rubriken eftersom jag ju bland annat undrade om det var fler på gång att "fly".

                            Sedan har jag nog lite lätt för att överdriva och ironisera......<img src=extra_smiley_mischievous.gif border=0 align=middle>

                            H<img src=icon_smile_clown.gif border=0 align=middle>H
                            Har inte en enda firre längre men återkommer ändå hit då och då.

                            Kommentar

                            • mert91
                              • July 2002
                              • 877

                              Jag är bara 12år men jag kan mycket om akvarier!

                              Jag har känt att detta har blivit så här en med mycket stjärnor har slutat på Zoopet och de s.k svansarna har hängt efter!

                              Lycka till!!!

                              Med akvaristiska hälsningar //Mert
                              Med vänliga hälsningar!

                              //M.M

                              Kommentar

                              • masse_86
                                • January 2003
                                • 301

                                Hur skulle det se ut om en förening helt plötsligt skulle sluta med sin ungdomsverksamhet.
                                För att ungdomarna inte hade tillräckligt med kunskap. Se då till att lära upp ungdomarna!!!

                                Utan ungdomar ingen framtid!!!
                                Det är en regel som gäller överallt.

                                Såg något svar ibörjan av denna tråd om att personen var trött på frågor som denna:Kan jag ha en arrowana i mitt 112l?
                                Varför inte då bara svara: Nej, den blir för stor.
                                Så var den diskussionen slut på bara en minut eller vad det tar att läsa och svara!

                                Det finns också ett mycket enkelt sätt att slippa "nonsens"-svar: Ignorera dem!!!
                                Tillslut kommer det inte vara roligt längre och man kommer att sluta.
                                Eller varför inte ta bort hur många inlägg var och en har. Det borde vara en lika stor anledning till "nonsens"-inläggen som stjärnorna.


                                Håller helt och hållet med mert91 om att man inte behöver vara över 25 för att kunna något om akvarier, som en del av Er får det att låta på denna tråd.

                                Ni som har föreslaget åldersgränser vill jag bara säga: Har aldrig Ni varit nybörjare(de flesta nybörjare är är unga)? Eller Ni kanske alltid har haft Era kunskaper om CO2-gödning, PMDD, alla världens biotoper, etc.

                                Jag kan inte se in i framtiden men kanske om 20år är det jag och mert91 som sitter med våra 15000 inlägg och klagar på de "idoter" till ungdomar som skriver på zoopet!

                                Det mesta går att fixa själv!!!
                                //Masse
                                Det mesta går att fixa själv!!!
                                //Masse

                                Kommentar

                                Arbetssätt...