FLYKT FRÅN ZOOPET!

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Daniel Odell
    • November 2002
    • 1595

    #76
    Molgan: läs gärna hela tråden innan du postar så slipper du komma med rena faktafel.

    Gurami: Jag har rätt att utrycka min personliga åsikt lika väl som du har. Bevisa <b>gärna</b> att jag har fel, ingen blir gladare än jag. Ett steg i rätt riktning var dock att tilltala mig som "ni" ;-)

    chrillo: jag inbillar mig att 2500 poster KAN verka som en pekare om personen ifråga har erfarenhet av forumet/hobbyn. Sen kan det försåss vara missvisande då vissa startar sin "karriär" på zoopet genom att bomba forumen eller posta nonsensinlägg som "kan jag ha en påfågelciklid i ett 25 liter akvarium" etc.

    Det är för det ovanstående som moderatorer krävs, stjärnor i kombination med dedikerade moderatorer kan nog ge en fingervisning om personen som svarar på ett inlägg är att lita på.

    Tack GooGoo som förgyller en annars tråkig arbetsdag med lite spännande läsning <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

    ---------------
    l33t liek JeffK
    fish r friend

    Kommentar

    • GooGoo
      • February 2002
      • 2975

      #77
      <font color=red>Dessa dagboksanteckningar gav upphov till att jag startade denna tråd (observera att ingen av dessa hoppar på någon enskild person!):</font id=red>
      <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>Eftersom jag föredrar ordning framför kaos passar jag inte in här.

      Men tyvärr, jag passar inte heller in längre. Jag tycker inte att Zoopets forum har utvecklats på ett sätt som tilltalar mig.

      Det är alldeles för mycket KAOS här, eller är det kanske jag som är för gammal.....

      Jag tycker tyvärr att det blivit lite för låg nivå på ett forum som startade mycket bra. Det är förmodligen så att jag tycker jag blivit för gammal, jag kan t.ex inte förstå varför en del måste inleda eller avsluta sina meningar med "hehe" eller liknande uttryck! <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote><font color=red>Detta skrev jag:</font id=red>
      <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote>


      Efter att ha tagit del av några dagboksinlägg förstår jag att några av Er inte längre är intresserade av att delta i Zoopets forum. Orsaken enligt Er är "åldersrelaterad" om jag förstår rätt och min fråga är: finns det fler som känner på detta vis?

      Jag tycker att det skulle vara intressant med en diskussion i ämnet där även de som tillhör den yngre generationen får säga sitt. Kanske känner dom på liknande sätt när det gäller oss äldre?

      Enligt min mening är detta forum till för alla oavsett t.ex. ålder och var och en har ett ansvar att stämningen här är god. Att ungdomar har ett klart annorlunda sätt att skriva (vilket dom faktiskt inte ensamt är orsak till!) borde väl vi andra kunna ha ett visst överseende med? Vad har dom för åsikt om vårt skrivsätt?

      Nu har jag inte läst alla inlägg och har därför inte en helt hundra procentig bild av detta men visst borde vi kunna hjälpas åt så att detta forum känns bra för oss alla?

      HH
      <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
      <font color=red>Jag tror inte att någon här fördömmer de som tillhör den yngre generationen. Däremot har vi äldre något svårt att hänga med i den språkliga utvecklingen som faktiskt har haft "turbohastighet". Jag behöver inte gå längre än till mig själv för att konstatera att vissa rubriker inte alls lockar mig att läsa. Att detta skulle innebära att jag ser ner på eller tycker illa om alla Er ungdomar som skriver här är helt fel. Jag tror att det hela handlar om ett generationsproblem och det upp till oss alla vare sig vi är -15 eller som jag en gammal kärring att försöka reda ut detta! Att bli förbannad, svära eller gapa på varandra löser inte ett enda dugg. Kan vi inte bara komma överens om att alla skall få trivas här och för att det skall kunna bli så tar vi alla ansvar för hur vi skriver? </font id=red>

      H<img src=icon_smile_clown.gif border=0 align=middle>H
      Har inte en enda firre längre men återkommer ändå hit då och då.

      Kommentar

      • chrillo
        • January 2003
        • 181

        #78
        ORM: jag tycker inte antal inlägg på nått sätt bevisar hur "kunnig" man är på området. En med 1 inlägg kan vara precis lika kunnig som nån med 5000 inlägg. Allt handlar ju bara om hur aktiv man är på en specifik sida och hur mycket man skriver. Dessutom skapar det indirekt ett "rang" system vilket jag tycker är väldigt löjligt.

        Mvh /Christian
        http://medlem.spray.se/chrillob

        http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=63795
        Mvh /Christian
        530l Jaguar ciklid
        540l Malawi

        http://www.hemsida.net/aqua
        http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=63795

        Kommentar

        • Maffe
          • January 2003
          • 241

          #79
          Så här ser jag på det hela: Eftersom ingen är tvingad att svara här på forumet så vad är problemet???

          Det kommer alltid att finnas oseriösa och lata människor, gamla som unga, men att bojkotta forumet för en sådan sak det hjälper ju knappast......

          Jag är 23 år och forfarande nybörjare som så många andra här är, och vad ska det bli av oss om inte de som är gamla i gemet kan stå ut med lite trams emellanåt??????

          Tycker alla ska rycka sig i kragen, både seriösa och oseriösa och ta hjälp av detta som skrivits......Brilliant ide av GooGoo att ta upp detta förresten.

          Häls.
          Mathias 23år, nybörjare som ser mig själv som "seriös"....!!!
          Med vänlig hälsning, Mathias

          Kommentar

          • ossism
            • April 2002
            • 513

            #80
            jag har inte läst hela tråden men måste ändå säga att det är nog stjärnorna som gör att vissa "bombar" inlägg. då kanske inläggena inte blir så seriösa för vissa tror att dom kan få status som på lunarstorm. ta bort stjärnorna, så blir det mindre intressant att "för alla som diggar lunar stilen".

            "alla barnen hade ett liv förutom runar för han hade lunar"

            1200liter.
            1200liter. http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=51465

            Kommentar

            • Oscar Cederqvist
              • November 2002
              • 6546

              #81
              Man behöver ju inte läsa alla inlägg. Är det ett inlägg man tycker är på en annan nivå en sin egen är det ju bara att gå ut. Tycker också stjärnorna kan va missvisande för nya pettare, så det kanske borde tänkas över. Hoppas inte det ska gå så långt att folk lämmnar forumet.

              Oscar Cederqvist
              http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=67529
              -----------------
              310l Malawi
              110l Sällskaps
              42l Guppy+Neontera
              13l Kampfisk
              Oscar Cederqvist

              Kommentar

              • Maffe
                • January 2003
                • 241

                #82
                Mrsonk verkar ha smma inställning som mej och det är ju tur att det finns fler....!




                Häls. Mathias
                Med vänlig hälsning, Mathias

                Kommentar

                • Guy Palm
                  • March 2002
                  • 5720

                  #83
                  Om alla som deltar i forumet läste igenom de reglr som finns hade vi sluppit denna diskusionen.
                  <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>citat:<hr height=1 noshade id=quote> Några tips för den som skriver inlägg i Zoopets forum.

                  1/ Kolla på Zoopet.
                  Massor av info finns redan på Zoopet (t.ex. i artbeskrivningarna) så kolla gärna om svaret finns där innan du skriver frågan. Vägledning om var du hittar info på Zoopet finns i Zoopet-guiden.

                  2/ FAQ-vägledning.
                  Vägledning om hur du bäst utnyttjar forumet hittar du på FAQ.

                  3/ På rätt plats.
                  Skriv ditt inlägg i rätt ämnesavdelning (inlägg som ligger fel kommer att plockas bort). Vet du inte var du skall skriva ditt inlägg så fråga i avdelningen 3-03 "Vilken kategori" så kommer du att få svar.

                  4/ Tydlig rubrik.
                  Massor av inlägg skrivs här på forumet och ingen hinner läsa alla. Det är därför viktigt att du i din rubrik tydligt anger vad frågan gäller så att den person som är insatt i ämnet lägger märke till din fråga - en otydlig rubrik som "Hjälp", "Fundersam" etc. minskar chansen till att du skall få ett bra svar.

                  5/ Svepande frågor.
                  Försök att vara konkret när du ställer en fråga. Väldigt allmänna frågor är omöjliga att svara på eftersom det finns tusentals med olika svar, utifrån de olika situationerna.

                  6/ Vårdat språk.
                  Ett vårdat språk ökar chansen till att få svar. Inlägg som innehåller svordomar, könsförnedrande och rasistiska uttryck etc. kommer omedelbart att plockas bort och de som använder ett sådant språk kommer att bli avstängda från forumet.

                  7/ Kritik
                  Kritik mot NAMNGIVNA privatpersoner eller företag på Zoopet är OK förutsatt att den håller sig inom lagens råmärken samt att kritiken INTE skrivs under pseudonym.
                  <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>
                  Det är väldigt enkla och klara regler.

                  Guy
                  Guy
                  ,Poecilia,SKS,GOC,

                  Kommentar

                  • Patrik_växjö
                    • July 2002
                    • 2046

                    #84
                    Det KAN ju vara så här att de som är seriösa akvarister, de beskriver sitt problem noga och väl eller letar hellre själv innan man lägger ut en tråd på nått forum (inte nödvändigtvis Zoopet).

                    Folk som kanske köpt ett första akvarium i sitt liv, och tror att allt löser sig förr eller senare och skriver nått ihopslängt inlägg här som får en massa konstiga svar. (TEX: VArför är mitt vatten grumligt det har stått i fem timmar nu, eller, varför har inte mina fiskar samma färg i mitt kar som i affärens kar?)

                    Jag respekterar de som verkligen söker nått här, eller försöker samordna nått (TEX växjötråden). Men för att nämna ett motexempel, kolla in tråden här: http://www.zoopet.com/akvarium/forum...?TOPIC_ID=7782 eller trådarna "ÄNTLIGEN" och "ÄNTLIGEN2".

                    NÄ, jag håller med den vise mannen Bilbo, Rosa och de andra som försöker och vill få lite fason på detta forum. Själv håller jag mig nog till Växjötråden härdanefter om jag inte själv har nårga frågor om nått!



                    / Patrik /
                    / Patrik /

                    Kommentar

                    • Oscar Cederqvist
                      • November 2002
                      • 6546

                      #85
                      Det finns ett ordstäv som samman fattar detta.
                      "Man pratar med bönder på bönders vis och med lärda män på latin"



                      Oscar Cederqvist
                      http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=67529
                      -----------------
                      310l Malawi
                      110l Sällskaps
                      42l Guppy+Neontera
                      13l Kampfisk
                      Oscar Cederqvist

                      Kommentar

                      • Gurami
                        • March 2003
                        • 414

                        #86
                        Men varför ska dom vuxna med fler stjänors tankar vara viktigare än vi ungas. Nej jag vill byta forum men det finns inte så många som är bättre än zoopet. Eller inga alls. Jag trivs inte pågrund av sånna snobbar som ORM! Det står inte äns hur gammal han är. Kanske han är bara 14? Vem vet....... Skulle jag tippa på iaf. Som han angklagar yngre. Har du inte varit barn själv?

                        Jeje. det finns snobbar som tror dom vet bäst över allt...
                        Synd att många flockas till zoopet......

                        Aja.... tyck illa om mig då....

                        MVH Daniel
                        MVH Daniel

                        Kommentar

                        • Oscar Cederqvist
                          • November 2002
                          • 6546

                          #87
                          Skit i hans inlägg, verkar vara mest strunt. Osäker på vad jag är, gubbe eller ungdom.

                          Oscar Cederqvist
                          http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=67529
                          -----------------
                          310l Malawi
                          110l Sällskaps
                          42l Guppy+Neontera
                          13l Kampfisk
                          Oscar Cederqvist

                          Kommentar

                          • acc
                            • March 2003
                            • 470

                            #88
                            Hej Gurami!

                            Jag skulle bli jätteglad om du kunde läsa och besvara mitt inlägg som heter"respekt". Jag är väldigt nyfiken på vad du tänker när du läser det.<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>
                            Observera att det _inte_ är ngt slags påhopp på dig! Utan jag vill helt enkelt höra vad du tycker om det jag skrev!

                            Jag ser fram emot ditt svar (och alla andras också naturligtvis).

                            Hälsningar
                            Acc

                            Kommentar

                            • GooGoo
                              • February 2002
                              • 2975

                              #89
                              Du Daniel, varför är Du så arg? Om Du taggar ner lite (kolla, jag kan jag med!) så når Du nog längre med det Du vill ha sagt! Testa en gång får Du se att jag har rätt trots att jag har så många år "på nacken".

                              H<img src=icon_smile_clown.gif border=0 align=middle>H
                              Har inte en enda firre längre men återkommer ändå hit då och då.

                              Kommentar

                              • Gurami
                                • March 2003
                                • 414

                                #90
                                Men det känns som ingen mening. Alla verkar tycka illa om mig nu. Varför vara glad och possitiv? <img src=icon_smile_dissapprove.gif border=0 align=middle>

                                MVH Daniel
                                MVH Daniel

                                Kommentar

                                Arbetssätt...