Recept på Godis, Kakor, Tårtor och annat gott finnes här
Kollaps
X
-
Flamberad glassbomb med sommarsmak
8 portioner
Ingredienser:
1 l Vaniljglass
3 dl Hallon och blåbär frysta
1 dl Florsocker
2 dl Creme fraiche
12 Maränger
3 Äggvitor
2 dl Socker
3 cl Creme de framboise (likör)
Gör så här:
1. Ta fram glasspaketen ur frysen och skär glassen i 2 cm tjocka skivor.
2. Klä en rund skål invändigt med plastfolie. Ställ glasskivorna runt om i skålen och ställ sedan in formen i frysen.
3. Kör de frysta hallonen och blåbären i en matberedare eller mixer tillsammans med florsockret.
4. Tillsätt creme fraiche. Ta ut skålen ur frysen och fyll den med hallon och blåbärssmeten.
5. Tryck ner marängerna i smeten och ställ in skålen på nytt i frysen. Strax före servering sätts ugnen på 275 grader.
6. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda ner sockret försiktigt.
7. Ta fram skålen med glassen ur frysen och stjälp upp den på ett ugnssäkert fat.
8. Bred marängsmeten runt om hela glassbomben. Grädda den ett par minuter eller tills marängen har fått fin färg. Passa noga så att den inte bränns.
9. Häll den heta spriten i en äggskalshalva. (Det måste inte vara crème de frambòise, whiskey eller cognac duger).
10. Placera äggskalshalvan överst på glassbomben. Tänd på spriten.
11. När den slocknat hälls eventuellt den sprit som finns kvar över glassbomben innan den serveras.FISHLOVERSBehandla andra så som du själv vill bli behandlad!!!!!En glad "svenssonakvarist"
Kommentar
-
Morotskaka!!!!!!
2 ägg
200 g strösocker
1 dl olja
150 g vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk pressad citronsaft
Lite salt
3 tsk kanel
3-4 dl riven morot
Ca. 2 dl russin
70 g valnötter, hackade
Smör till smörning av kakformen
125 g Philadelphia ost (light kan med fördel användas för ett fettsnålare alternativ)
Lite citronsaft
1, 5 dl florsocker
Tillvägagångssätt för morotskaka med philadelphiaglasyr:
Vispa ihop ägg, strösocker och olja. Häll ner vetemjöl, bakpulver, salt och kanel i skålen och rör försiktigt runt. Hacka valnötterna och tillsätt dessa tillsammans med morötter, russin och citronsaft. Det hela blandas väl innan det hälls ned i den smorda kakformen. Grädda i ugnen i 175 grader, 45 min. Då kakan är avkyld görs glasyren genom att blanda Philadelphia osten, florsockret och citronsaften. Glasyren fördelas jämnt över kakan innan servering.FISHLOVERSBehandla andra så som du själv vill bli behandlad!!!!!En glad "svenssonakvarist"
Kommentar
-
Det låter riktigt gott RödlögaAkvaristiska hälsningar
Kjell
Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.Kommentar
Kommentar