Recept på Godis, Kakor, Tårtor och annat gott finnes här

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • miiaoo
    • January 2006
    • 2815

    #91
    Ursprungligen postat av RÖDLÖGA

    6 port
    Ingredienser:
    3 Äggula
    3 msk Florsocker
    15 Bitar After Eight
    3 dl Vispgrädde

    Gör så här:
    Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Sjud blandningen i en tjockbottnad kastrull under kraftig omrörning tills den tjocknar. Tillsätt chokladbitarna och låt dem smälta i den varma blandningen. Låt svalna. Vispa grädden och blanda ner den i smeten. Frys glassblandningen i en form 3-4 timmar och rör om någon gång. Eller frys i glassmaskin 20-30 minuter.
    Oh, my goodness!!!!!!!!!! Vad gott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Måste göra!!!!!
    Om man ska få nåt gjort så är det bäst att göra det själv.

    Kika gärna in i min dagbok!

    Kommentar

    • RÖDLÖGA
      • February 2002
      • 3931

      #92
      Flamberad glassbomb med sommarsmak

      8 portioner

      Ingredienser:
      1 l Vaniljglass
      3 dl Hallon och blåbär frysta
      1 dl Florsocker
      2 dl Creme fraiche
      12 Maränger
      3 Äggvitor
      2 dl Socker
      3 cl Creme de framboise (likör)

      Gör så här:
      1. Ta fram glasspaketen ur frysen och skär glassen i 2 cm tjocka skivor.
      2. Klä en rund skål invändigt med plastfolie. Ställ glasskivorna runt om i skålen och ställ sedan in formen i frysen.
      3. Kör de frysta hallonen och blåbären i en matberedare eller mixer tillsammans med florsockret.
      4. Tillsätt creme fraiche. Ta ut skålen ur frysen och fyll den med hallon och blåbärssmeten.
      5. Tryck ner marängerna i smeten och ställ in skålen på nytt i frysen. Strax före servering sätts ugnen på 275 grader.
      6. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda ner sockret försiktigt.
      7. Ta fram skålen med glassen ur frysen och stjälp upp den på ett ugnssäkert fat.
      8. Bred marängsmeten runt om hela glassbomben. Grädda den ett par minuter eller tills marängen har fått fin färg. Passa noga så att den inte bränns.
      9. Häll den heta spriten i en äggskalshalva. (Det måste inte vara crème de frambòise, whiskey eller cognac duger).
      10. Placera äggskalshalvan överst på glassbomben. Tänd på spriten.
      11. När den slocknat hälls eventuellt den sprit som finns kvar över glassbomben innan den serveras.
      FISHLOVERS
      Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!!!!!
      En glad "svenssonakvarist"

      Kommentar

      • RÖDLÖGA
        • February 2002
        • 3931

        #93
        Morotskaka!!!!!!

        2 ägg
        200 g strösocker
        1 dl olja
        150 g vetemjöl
        3 tsk bakpulver
        2 tsk pressad citronsaft
        Lite salt
        3 tsk kanel
        3-4 dl riven morot
        Ca. 2 dl russin
        70 g valnötter, hackade
        Smör till smörning av kakformen
        125 g Philadelphia ost (light kan med fördel användas för ett fettsnålare alternativ)
        Lite citronsaft
        1, 5 dl florsocker

        Tillvägagångssätt för morotskaka med philadelphiaglasyr:

        Vispa ihop ägg, strösocker och olja. Häll ner vetemjöl, bakpulver, salt och kanel i skålen och rör försiktigt runt. Hacka valnötterna och tillsätt dessa tillsammans med morötter, russin och citronsaft. Det hela blandas väl innan det hälls ned i den smorda kakformen. Grädda i ugnen i 175 grader, 45 min. Då kakan är avkyld görs glasyren genom att blanda Philadelphia osten, florsockret och citronsaften. Glasyren fördelas jämnt över kakan innan servering.
        FISHLOVERS
        Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!!!!!
        En glad "svenssonakvarist"

        Kommentar

        • Kjell Fohrman
          Administrator

          • December 2001
          • 48148

          #94
          Det låter riktigt gott Rödlöga
          Akvaristiska hälsningar
          Kjell
          Signatur 1. Frustra laborat qui omnibus placere studet
          Signatur 2. Jag är inte tillräckligt ung för att kunna allt och inte heller tillräckligt gammal för att ha glömt allt.

          Kommentar

          • Mumin
            • October 2007
            • 3837

            #95
            Hej Rödlöga, vad länge sedan, men vad kul, nu ska jag göra aftereight glass och morotskaka.
            För mycket är inte nog!
            Jag VILL ha en Elefantofon!!

            Kommentar

            • miluhe
              • June 2006
              • 2090

              #96
              Jag blir ännu mer tjock av att läsa tråden
              Men tack för härliga recept, många av dem ska provas

              Kommentar

              Arbetssätt...