Recept på Godis, Kakor, Tårtor och annat gott finnes här

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • Raven
    • February 2005
    • 15385

    Recept på Godis, Kakor, Tårtor och annat gott finnes här

    APELSINBOMBER
    4 apelsiner

    Skär lock och holka ur apelsinen.Vispa 2 ägg och ½dl socker till pösigt skum och blanda med 2 dl uppvispad vispgrädde samt fruktköttet skuret i småbitar. Krämen fryses lätt innan den fördelas i apelsinskalen, som sedan ställs in i frysen i 1-2 timmar före servering. Sätt på locken.

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    ENGELSK OSTKAKA

    Skål 1 3 dl vispgrädde
    1 tsk vaniljsocker vispas

    Skål 2 3 äggvitor vispas hårt

    Skål 3 3 äggulor
    1½ dl socker
    200 g philadelfiaost röres ihop

    därefter blandas allt. Tag en form med löstagbara kanter och lägg i botten 3-4 väl smulade digestivekex. Häll i blandningen och frys i minst 4 timmar.

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    SOCKERKAKA

    2 ägg
    2 dl strösocker
    125 g smält smör
    3 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    ½ dl grädde eller mjölk

    Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt avsvalnat smör blandat med grädde. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Häll i smeten i en insmord form. 175 grader 40-45 minuter.

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    BANANKAKA

    1 ägg
    1½ dl socker
    2 mogna bananer
    2 msk grädde
    2 msk mjölk
    50 g smält smör
    2 1/4 vetemjöl
    1 tsk vaniljsocker

    Mosa bananerna med en gaffel och sen är resten som en sockerkaka.

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    NÖTKAKOR
    ca 25 st

    100 g hasselnötskärnor
    1 ägg
    knappt 1 1/4 dl strösocker
    hasselnötskärnor till garnering

    Mal nötterna. Vispa ägg och socker påsigt. Blanda ner de malda hasselnötskärnorna i smeten. Klicka ut med smeten med en tesked. Garnera med en hasselnöt på toppen.
    150 grader i ca 15 minuter.

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    KOKOSTOPPAR
    20-25 st

    2 ägg
    2 dl strösocker
    5 dl kokosflingor
    smör och mjöl till plåten

    Vispa ägg och socker pösigt. Blanda kokos och mjöl och tillsätt. Forma smeten med hjälp av två teskedar till små toppar på smord och mjölad plåt. 175 grader i ca 10 minuter.

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    KOLAKAKOR
    70-80 st

    200 g smör
    2 msk vaniljsocker
    1 3/4 dl socker
    1½ msk sirap
    2 tsk bakpulver
    350 g vetemjöl = knappt 6 dl

    Arbeta ihop alla ingredienser till en deg. Dela den i sex bitar som rullas ut till fingertjocka längder och läggs på en smord plåt. Tryck till med en gaffel på längden och grädda i 175 grader i 10-15 minuter. Skäres genast i sneda bitar.

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    DRÖMMAR
    ca 70 st

    200 g smör
    drygt 4½ dl vetemjöl
    knappt 2½ dl strösocker
    1 msk vaniljsocker
    1 tsk hjortronsalt
    1 msk vatten
    smör och mjöl till plåten

    Rör matfett och mjöl en stund, tillsätt strö och vaniljsocker. Lös upp hjortronsalt i vatten och rör ner. Samla ihop degen och gör små bollar och lägg på en smord mjölad plåt.
    150 grader i ca 20 minuter.

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VÅFFLOR

    2 ägg
    4dl mjölk
    4½ dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    1 dl smält smör
    1 tsk salt
    2 msk socker

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    MUNKAR

    4½ dl strösocker
    3/4 dl florsocker
    1 äggvita
    1 1/4 dl kallt vatten

    1½ msk gelatinpulver i
    1½ dl kokhett vatten

    Rör ihop och vispa med elvisp i en halvtimme.
    Häll kokos i botten på en långpanna, häll i smeten och strö kokos över.
    Ställ i kylskåp över natten. Går bra att frysa oxå.

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    LänkGalleri (reviderad 21-05-06)
    Faktatråd Om AkvarieVatten
    Växtakvaristernas Paradis
  • jaffehuff
    • October 2005
    • 541

    #2
    ohooo det här var en riktigt bra idé! Vi kan ju bestämma att Raven bidrar med några nya recept åtminstonne varje vecka!

    Kommentar

    • Raven
      • February 2005
      • 15385

      #3
      ok här har ni recept för 2 år framåt

      LänkGalleri (reviderad 21-05-06)
      Faktatråd Om AkvarieVatten
      Växtakvaristernas Paradis

      Kommentar

      • jaffehuff
        • October 2005
        • 541

        #4
        Neeej, det är inte samma sak! Där måste man ju leta själv!

        Men jag nöjer mig med de första än så länge....

        Kommentar

        • Marie J
          • January 2004
          • 10616

          #5
          Smarrigt initiativ!
          /Marie.

          Min zoon Mina hundar Min Dagbok
          En vis man sa; Det man säger sig inte kunna, det vill man inte...

          Kommentar

          • Raven
            • February 2005
            • 15385

            #6
            blir lite enklare å hålla mat för sej och snask för sej.
            hoppas de kommer lite goa recept tänkte göra nåt gott nu till jul när syrran hennes ungar och gubbe kommer över från england.
            LänkGalleri (reviderad 21-05-06)
            Faktatråd Om AkvarieVatten
            Växtakvaristernas Paradis

            Kommentar

            • Mayweed
              • November 2004
              • 73

              #7
              Trevlig tråd!
              Så här kommer ett recept på en av mina favoritefterrätter: Saffranspaj

              Nu vet jag självklar inte vad denna storleken av pajform är exakt, men det är en sån där standars 1.5 l (?) pajform man kan köpa i 5-pack i mataffären.

              Pajdeg:
              2 dl vetemjöl
              2 msk socker
              75 gr smör
              2 msk vatten.

              Rör ihop till en fast deg. Kan alltid ligga till sig i kylen en stund, mao en helt vanlig pajdeg.

              Tryck ut i pajformen, och om man vill kan man förgrädda skalet en stund för att det ska bli aningen mindre degigt (5-10 min) i 200-225 grader (Täck kanterna med aluminiumfolie så att de inte kryper ned för mycket)

              Fyllning:
              6 äggulor
              4 dl grädd-mjölk (hälften/hälften)
              1 pkt saffran
              1 nypa salt
              0.6 dl socker.

              Rör ihop allt och häll i pajformen. Grädda ca 40 minuter i 200-225 grader. Pajen ska ha stelnat och gärna fått en vacker gyllenbrun färg.

              Ljuger ev om värmen. Glömmer alltid om det är 175 ller 225.. så någonstans däremellan

              Njut...
              Senast redigerad av Mayweed; 23 November 2005, 17:32.
              180L blandad fisk som sällan syns
              110L kulfisk med vänner
              54L snäckskalslekare (L. Stappersi)
              20L med dvärgkulfisk samt
              12L växter med sniglar och lite endlersyngel

              Kommentar

              • Raven
                • February 2005
                • 15385

                #8
                hahaha tror det är dags att sätta på "dregelskydd" på tangentbordet

                ischoklad
                100g mörk blockchoklad
                100G kokosfett
                1 påse kokos.
                smält blanda häll ner i små formar sätt dej framför akvariet och njut
                LänkGalleri (reviderad 21-05-06)
                Faktatråd Om AkvarieVatten
                Växtakvaristernas Paradis

                Kommentar

                • jaffehuff
                  • October 2005
                  • 541

                  #9
                  ...man kanske kan ta en bit täckglas o montera lite smidigt över tangentbordet.

                  Kommentar

                  • Raven
                    • February 2005
                    • 15385

                    #10
                    och hur ska man skriva ???
                    kondom storlek XXXXXL går ju också
                    LänkGalleri (reviderad 21-05-06)
                    Faktatråd Om AkvarieVatten
                    Växtakvaristernas Paradis

                    Kommentar

                    • Mayweed
                      • November 2004
                      • 73

                      #11
                      En annan klassiker så här inför jul: Fudge

                      3 dl socker
                      1 msk vaniljsocker
                      2 msk kakao
                      2 dl grädde
                      50 gr smör

                      rör ihop och koka upp
                      Ska koka minst 20 minuter (får inte sluta koka, så ta inte en för liten kastrull där det riskerar att koka över, för om man tar bort det från plattan så blir det i princip aldrig klart) (man kan kolla om det börjar bli färdigt med 'dropptestet'
                      Rör medan smeten svalnar något

                      Häll ut på bakplåtspapper
                      skär i bitar
                      180L blandad fisk som sällan syns
                      110L kulfisk med vänner
                      54L snäckskalslekare (L. Stappersi)
                      20L med dvärgkulfisk samt
                      12L växter med sniglar och lite endlersyngel

                      Kommentar

                      • Bucket
                        • February 2004
                        • 1020

                        #12
                        Ursprungligen postat av Mayweed
                        En annan klassiker så här inför jul: Fudge

                        3 dl socker
                        1 msk vaniljsocker
                        2 msk kakao
                        2 dl grädde
                        50 gr smör

                        rör ihop och koka upp
                        Ska koka minst 20 minuter (får inte sluta koka, så ta inte en för liten kastrull där det riskerar att koka över, för om man tar bort det från plattan så blir det i princip aldrig klart) (man kan kolla om det börjar bli färdigt med 'dropptestet'
                        Rör medan smeten svalnar något

                        Häll ut på bakplåtspapper
                        skär i bitar


                        *mot köket*
                        jävla massa akvarium!
                        http://www.zoonen.com/minzoon.asp?oid=362871

                        Kommentar

                        • Raven
                          • February 2005
                          • 15385

                          #13
                          Bucket ställ dej i kö

                          Mayweed lät som ett gott recept ska provas.
                          LänkGalleri (reviderad 21-05-06)
                          Faktatråd Om AkvarieVatten
                          Växtakvaristernas Paradis

                          Kommentar

                          • y0da
                            • August 2005
                            • 1697

                            #14
                            ...Man kommer hem från jobbet... Trött, sliten, extrem nikotinabsinens och vrålhungrig.. man sätter sig vid nätet för att varva ner lite innan man börjar städa..
                            å vad hittar man?? en tråd om godis och kakor?
                            MORR!

                            Nåväl.. bra initiativ ändå!
                            Kan ju bidra med en "gammal goding", brukar väl bli en åtminstone varannan vecka för min del.

                            Kladdig kaka
                            2 ägg
                            3 dl strösocker
                            1,5dl vetemjöl
                            4msk kakao
                            1 msk vaniljsocker
                            1 krm salt (gör kakan kladdigare! )
                            100g smält magarin (fungerar alldeles ypperligt med vegetabiliskt magarin)

                            smeta ihop allt, smöra å bröa en form, kladda i smeten i formen, sätt in formen i ugnen som du har värmt upp till 175grader tidigare, titta på fiskarna i 30-35 min, ta ut kladdkakan ur ugnen, för att undvika brännskador titta på fiskarna en stund till, avnjuts sedan med en klick grädde (För smidighetens skull kan man använda spraygrädde. Kung Markatta har nu även vegetabilisk soyagrädde på sprayburk!) eller glass.
                            http://www.y0da.se

                            540L SA

                            Kommentar

                            • jaffehuff
                              • October 2005
                              • 541

                              #15
                              Är det sant om saltet? Blir mkt salt nästa gång...

                              Kommentar

                              Arbetssätt...