Ingredienser:
500 g lövbiff
1 purjolök, ca 200 g
1 stor röd paprika
250 g broccolibuketter
250 g äggnudlar
2 msk japansk soja
1 msk pressad limesaft
1 1/2 tsk salt
ca 2 krm cayennepeppar
Asiatisk sås:
1 morot, ca 100 g
2 tsk riven färsk ingefära
1 msk flytande honung
1/2 tsk rivet limeskal
2 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk salt
Gör så här:
Skär lövbiffen i strimlor. Ansa purjolöken och skär den i strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Bryn lövbiffen i omgångar i smör i stekpannan 3-4 min. Lägg över i en gryta. Fräs grönsakerna i smör och lägg över i grytan. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Rör ner nudlar, soja, limesaft, salt och peppar i grytan. Skala och riv moroten grovt. Blanda morot, ingefära, honung, limeskal och lätt crème fraiche. Smaka av med salt. Servera lövbiffen med den asiatiska såsen.
Är det någon som har ett förslag på vad jag skulle kunna bjuda min älskade på ikväll. Hon fyller år imorgon men vi ska på danskurs då så vi kan inte äta en festmiddag då.
Ingredienser:
300 g Lithells Paprikaz kryddkorv, 9 % fetthalt
1 st lök, hackad
1 st röd paprika, hackad
2 st vitlöksklyftor, hackade
3 st potatis, råtärnad
2 msk tomatpuré
1 st morot/morötter
1 tsk kummin, malen
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
0,5 dl paprikapulver
1 l köttbuljong
1 st citron(er), både skal och saft
Gör så här:
Fräs korv i smör eller olja. Tillsätt sedan den hackade löken, morot, potatis, vitlök, tomat-puré, mjöl, kryddor och citron. Fräs en stund under omrörning och häll sedan i buljong. Låt gulaschen koka under lock tills den känns klar, ca en halvtimme.
Servera med bröd och en klick crème fraiche med lite rivet citronskal. Garnera gärna med lite färsk mejram.
Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en bunke. I en annan bunke blandar du socker, farin, smör, ägg och ev kakao samt vaniljsocker. vänd över allt i en stor bunke och rör även ner den hackade chokladen. Lägg ut den fina, och goda degen på ett smörpapper och tryck med hjälp av pappret ut degen till en korv. Skär till ca 2 cm stora skivor och lägg ca 6 st på en vanlig plåt till 60 cm bred ugn. Tryck i ev nötter. Grädda i 8-10 minuter i 200 grader. Låt svalna och tänk på att 200 grader varm smält choklad bränns rejält om får den på händerna.
Låt er väl smaka för dom är j-ligt goda!!! Jag själv föredrar dom utan nötter och med kakao i.
Om man ska få nåt gjort så är det bäst att göra det själv.
vår granne gjorde en sjukt god röra när vi grillade tillsammans i helgen.
Fetaost
Créme fraiche med Basilika och tomatsmak
soltorkade tomater
vitlök
gräslök
Rör ihop lämpliga mängder av allt och smaka av i fall du vill ha eller mindre av nåt. Pressa vitlöken och klipp gräslöken. Smula fetaosten och hacka tomaterna.
Rackarns god vill jag lova!!!
Senast redigerad av miiaoo; 02 September 2006, 11:15.
Om man ska få nåt gjort så är det bäst att göra det själv.
Hi hi, är det bara jag som äter här inne?!
Jag försöker hålla liv i tråden här i alla fall för att jag tycker att det är en kul tråd.
Middag:
En Kyckling från Signum färdigmarinerad i örter och citron. Lägg i form och in ugn i 1½-2 timmar. 175-200 grader.
När det är ca 45 min kvar så stoppa in en plåt över kycklingen med
Några klyftade potatisar, gärna med skalet kvar
Några klyftade morötter
En klyftad sötpotatis
eller andra rotsaker, det kan varieras ordentligt om man vill
Några vitlöksklyftor med skalet kvar, jag använde senast sånna som är utan klyftor som bara är en hel vitlök.
Lägg allt på ett smörpapper för att minska disk. Strila lite olivolja över, salta och släng i några kvistar med färska örter eller torkade om färska inte finns att tillgå. Jag odlar mitt själv så jag använder timjan och dragon.
In i ugnen i 45-60 minuter eller tills det är tillräckligt mjukt.
Ät gärna med tomat och löksallad.
Det är en riktigt enkel och god middag som inte tar speciellt lång tid att förbereda.
Om man ska få nåt gjort så är det bäst att göra det själv.
När solen varit framme och det börjar gå mot kväll, DÅ e det dags för grillen, ett par tunna och stora flinta stekar som legat i marinad Länge och på med majskolvar på grillen och garlic marinad på dem mmmmm och en kall läsk eller öl till detta.
Enkelt och lätt. Såsa på
När solen varit framme och det börjar gå mot kväll, DÅ e det dags för grillen, ett par tunna och stora flinta stekar som legat i marinad Länge och på med majskolvar på grillen och garlic marinad på dem mmmmm och en kall läsk eller öl till detta.
Enkelt och lätt. Såsa på
Japp, det låter smaskigt! Synd bara att just jag bor i lägenhet och inte kan grilla på något speciellt bekvämt sätt...
Om man ska få nåt gjort så är det bäst att göra det själv.
Något som är smaskigt och enkelt är nudelsoppa som alla i min familj gillar Man steker köttfärs (kryddar gott), bacon. Strimlar sallad, gurka, tomat, majs m.m. man vill ha och lägger upp i skålar. Man kokar upp vattnet till nudlarna med kryddan (som man får i) och sedan lägger i nudlarna och låter de tra i vattnet. Sedan lägger man det man vill ha på sin tallrik och lägger över nudlar och buljon=smaskens!
Kommentar