mat tråden

Kollaps
X
 
  • Tid
  • Show
Rensa alla
nya inlägg
  • gladys
    • March 2005
    • 1962

    #91
    Mm, å så kan man "röka" dom.
    Men dom är inte så goda.
    Quidquid latine dictum sit, altum viditur

    Kommentar

    • Raven
      • February 2005
      • 15385

      #92
      finns nästan inget direkt man kan småäta på men popcorn utan smör lättsaltade är inte så tokigt

      indina pop lättsaltade ligger på 355kalorier per 100gr och 1påse är 75g så de blir bara 266gr per påse
      LänkGalleri (reviderad 21-05-06)
      Faktatråd Om AkvarieVatten
      Växtakvaristernas Paradis

      Kommentar

      • gladhertha
        • February 2005
        • 1755

        #93
        Eftersom jag är kiwoman måste jag rekommendera kiwi-frukten!
        Mvh Hanna
        Min Zoon

        Kommentar

        • gladys
          • March 2005
          • 1962

          #94
          Nu har jag kommit på det!!

          RISKAKOR! Stillar suget.
          Quidquid latine dictum sit, altum viditur

          Kommentar

          • RÖDLÖGA
            • February 2002
            • 3931

            #95
            Biffwok med asiatisk sås

            4 portioner

            Ingredienser:
            500 g lövbiff
            1 purjolök, ca 200 g
            1 stor röd paprika
            250 g broccolibuketter
            250 g äggnudlar
            2 msk japansk soja
            1 msk pressad limesaft
            1 1/2 tsk salt
            ca 2 krm cayennepeppar

            Asiatisk sås:
            1 morot, ca 100 g
            2 tsk riven färsk ingefära
            1 msk flytande honung
            1/2 tsk rivet limeskal
            2 dl lätt crème fraiche
            1/2 tsk salt

            Gör så här:
            Skär lövbiffen i strimlor. Ansa purjolöken och skär den i strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Bryn lövbiffen i omgångar i smör i stekpannan 3-4 min. Lägg över i en gryta. Fräs grönsakerna i smör och lägg över i grytan. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Rör ner nudlar, soja, limesaft, salt och peppar i grytan. Skala och riv moroten grovt. Blanda morot, ingefära, honung, limeskal och lätt crème fraiche. Smaka av med salt. Servera lövbiffen med den asiatiska såsen.
            FISHLOVERS
            Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!!!!!
            En glad "svenssonakvarist"

            Kommentar

            • RÖDLÖGA
              • February 2002
              • 3931

              #96
              Är det någon som har ett förslag på vad jag skulle kunna bjuda min älskade på ikväll. Hon fyller år imorgon men vi ska på danskurs då så vi kan inte äta en festmiddag då.
              FISHLOVERS
              Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!!!!!
              En glad "svenssonakvarist"

              Kommentar

              • Raven
                • February 2005
                • 15385

                #97
                taco och en massa olika tillbehör att plocka från kanske kan va nåt.
                LänkGalleri (reviderad 21-05-06)
                Faktatråd Om AkvarieVatten
                Växtakvaristernas Paradis

                Kommentar

                • RÖDLÖGA
                  • February 2002
                  • 3931

                  #98
                  Det blev en saftig räkmacka. Det blev faktist ett par var.
                  FISHLOVERS
                  Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!!!!!
                  En glad "svenssonakvarist"

                  Kommentar

                  • RÖDLÖGA
                    • February 2002
                    • 3931

                    #99
                    Korvgulasch med citroncrème fraiche

                    4 portioner

                    Ingredienser:
                    300 g Lithells Paprikaz kryddkorv, 9 % fetthalt
                    1 st lök, hackad
                    1 st röd paprika, hackad
                    2 st vitlöksklyftor, hackade
                    3 st potatis, råtärnad
                    2 msk tomatpuré
                    1 st morot/morötter
                    1 tsk kummin, malen
                    1 msk vetemjöl
                    1 tsk mejram
                    0,5 dl paprikapulver
                    1 l köttbuljong
                    1 st citron(er), både skal och saft

                    Gör så här:
                    Fräs korv i smör eller olja. Tillsätt sedan den hackade löken, morot, potatis, vitlök, tomat-puré, mjöl, kryddor och citron. Fräs en stund under omrörning och häll sedan i buljong. Låt gulaschen koka under lock tills den känns klar, ca en halvtimme.
                    Servera med bröd och en klick crème fraiche med lite rivet citronskal. Garnera gärna med lite färsk mejram.
                    FISHLOVERS
                    Behandla andra så som du själv vill bli behandlad!!!!!
                    En glad "svenssonakvarist"

                    Kommentar

                    • miiaoo
                      • January 2006
                      • 2815

                      nehä ni! Sånt slarv, den här tråden var igång för alldeles för länge sen, nu är det dags igen!!!


                      Chochalate chip cookies

                      5 dl vetemjöl
                      1 ½ dl strösocker
                      2 dl farinsocker
                      2 dl flytande margarin
                      1 tsk bikarbonat
                      1 tsk salt
                      2 ägg
                      1tsk vaniljsocker
                      200 gram mörk choklad, godast med minst 70 % kakao
                      valfritt 2 dl nötter
                      valfritt 2-3 msk kakao

                      Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en bunke. I en annan bunke blandar du socker, farin, smör, ägg och ev kakao samt vaniljsocker. vänd över allt i en stor bunke och rör även ner den hackade chokladen. Lägg ut den fina, och goda degen på ett smörpapper och tryck med hjälp av pappret ut degen till en korv. Skär till ca 2 cm stora skivor och lägg ca 6 st på en vanlig plåt till 60 cm bred ugn. Tryck i ev nötter.
                      Grädda i 8-10 minuter i 200 grader. Låt svalna och tänk på att 200 grader varm smält choklad bränns rejält om får den på händerna.



                      Låt er väl smaka för dom är j-ligt goda!!! Jag själv föredrar dom utan nötter och med kakao i.
                      Om man ska få nåt gjort så är det bäst att göra det själv.

                      Kika gärna in i min dagbok!

                      Kommentar

                      • miiaoo
                        • January 2006
                        • 2815

                        vår granne gjorde en sjukt god röra när vi grillade tillsammans i helgen.

                        Fetaost
                        Créme fraiche med Basilika och tomatsmak
                        soltorkade tomater
                        vitlök
                        gräslök

                        Rör ihop lämpliga mängder av allt och smaka av i fall du vill ha eller mindre av nåt. Pressa vitlöken och klipp gräslöken. Smula fetaosten och hacka tomaterna.


                        Rackarns god vill jag lova!!!
                        Senast redigerad av miiaoo; 02 September 2006, 11:15.
                        Om man ska få nåt gjort så är det bäst att göra det själv.

                        Kika gärna in i min dagbok!

                        Kommentar

                        • miiaoo
                          • January 2006
                          • 2815


                          Hi hi, är det bara jag som äter här inne?!
                          Jag försöker hålla liv i tråden här i alla fall för att jag tycker att det är en kul tråd.

                          Middag:

                          En Kyckling från Signum färdigmarinerad i örter och citron. Lägg i form och in ugn i 1½-2 timmar. 175-200 grader.
                          När det är ca 45 min kvar så stoppa in en plåt över kycklingen med

                          Några klyftade potatisar, gärna med skalet kvar
                          Några klyftade morötter
                          En klyftad sötpotatis
                          eller andra rotsaker, det kan varieras ordentligt om man vill
                          Några vitlöksklyftor med skalet kvar, jag använde senast sånna som är utan klyftor som bara är en hel vitlök.

                          Lägg allt på ett smörpapper för att minska disk. Strila lite olivolja över, salta och släng i några kvistar med färska örter eller torkade om färska inte finns att tillgå. Jag odlar mitt själv så jag använder timjan och dragon.
                          In i ugnen i 45-60 minuter eller tills det är tillräckligt mjukt.
                          Ät gärna med tomat och löksallad.

                          Det är en riktigt enkel och god middag som inte tar speciellt lång tid att förbereda.
                          Om man ska få nåt gjort så är det bäst att göra det själv.

                          Kika gärna in i min dagbok!

                          Kommentar

                          • peterhaack
                            • November 2004
                            • 1752

                            När solen varit framme och det börjar gå mot kväll, DÅ e det dags för grillen, ett par tunna och stora flinta stekar som legat i marinad Länge och på med majskolvar på grillen och garlic marinad på dem mmmmm och en kall läsk eller öl till detta.
                            Enkelt och lätt. Såsa på
                            Siten där alla plantor växer PlantSwap!

                            Kommentar

                            • miiaoo
                              • January 2006
                              • 2815

                              Ursprungligen postat av peterhaack
                              När solen varit framme och det börjar gå mot kväll, DÅ e det dags för grillen, ett par tunna och stora flinta stekar som legat i marinad Länge och på med majskolvar på grillen och garlic marinad på dem mmmmm och en kall läsk eller öl till detta.
                              Enkelt och lätt. Såsa på

                              Japp, det låter smaskigt! Synd bara att just jag bor i lägenhet och inte kan grilla på något speciellt bekvämt sätt...
                              Om man ska få nåt gjort så är det bäst att göra det själv.

                              Kika gärna in i min dagbok!

                              Kommentar

                              • solbacka
                                • January 2004
                                • 3952

                                Något som är smaskigt och enkelt är nudelsoppa som alla i min familj gillar Man steker köttfärs (kryddar gott), bacon. Strimlar sallad, gurka, tomat, majs m.m. man vill ha och lägger upp i skålar. Man kokar upp vattnet till nudlarna med kryddan (som man får i) och sedan lägger i nudlarna och låter de tra i vattnet. Sedan lägger man det man vill ha på sin tallrik och lägger över nudlar och buljon=smaskens!
                                350l Diskus 275l SA växt
                                100l tanganynika
                                Min dagbok Mina bilder
                                Min alldeles egna zoon

                                Kommentar

                                Arbetssätt...