Allmänt meddelande

Kollapsa
No announcement yet.

Grönlingen i Ärvinge får egen bäck

Kollapsa
X
 
 • Filter
 • Klockan
 • Visa
Clear All
Nya inlägg

  Grönlingen i Ärvinge får egen bäck

  Hittade denna precis:
  http://www.trafikverket.se/Privat/Projekt/Stockholm/E18-HjulstaKista/Aktuellt/201312/Sallsynt-fisk-far-ny-backfara/


  fisheye

  #2
  Nice!

  Kommentera


   #3
   Man blir glad när man läser såntdär

   Kommentera


    #4
    Det är jäkligt synd att kulturmiljö nästan alltid ska slå miljö, bara en sån sak som att alla biotopvårdande insatser som gjorts har gjorts uppe i bäcken inte på det mest uppenbara och viktiga stället nämligen vandrings hindret nere i Ulriksdals slottspark. Nu verkar det som det har börjat röra sig lite i alla fall.

    Igelbäcken mynnar i saltsjön nere vid Ulriksdals slott, där har man för cirka 100 år sen byggt en damm som agerar vandringshinder.
    Dammen har inget tillstånd enligt vare sig vattenlagen eller miljöbalken, men ändå verkar det som det kommer bli en fisktappa (brukar fungera ganska dåligt) istället för det omlöp (brukar fungera ganska bra, och är bra mycket snyggare) som först föreslagits som en biotopvårdande åtgärd.

    Men vi får väll se, fisktrappan verkar i alla fall vara bättre än vad dom brukar vara så har vi tur så får igelbäcken lekande bestånd av Nissöga och kanske havsöring i framtiden.

    http://miljobarometern.stockholm.se/...o=2&dm=5&nt=24

    Det är dessutom lite lustigt att alla biotopvårdande insatser hittills har varit tvungna att använda den inplanterade Grönlingen som "omslagspojke" och inte naturligt förekommande arter.

    Kommentera

    Sparar...
    X